Recruitment trends in legal in 2019

Modern dome

Wat kunnen we dit jaar verwachten op de juridische arbeidsmarkt? Hoe gaan de salarissen zich ontwikkelen in 2019 en wat zijn veelgezochte profielen?

Voor de Robert Walters Salary Survey analyseerden wij recruitment- en salaristrends wereldwijd en voor verschillende sectoren. We geven je een overzicht van trends op de Nederlandse arbeidsmarkt voor legal professionals.


Competitieve markt

De vraag naar juridische professionals bleef hoog in 2018. Werkgevers hadden te kampen met een aanhoudend tekort aan kandidaten in private practice, vooral voor medewerkers met 3-6 jaar ervaring, civil law notaries en professionals binnen de trustsector.

In-house legal afdelingen kenden groei als gevolg van de sterke economie en een drukke mergers & acquisitions en estate markt.

De bijzonder levendige vastgoedmarkt zorgde voor een toename van het aantal projecten binnen private practice, civil notary firma’s en vastgoedbeleggers.

Nieuwe regelgeving

Banken, investeringsmaatschappijen en gereguleerde sectoren stonden in 2018 voor een aantal extra uitdagingen. De implementatie van GDPR zette de compliance afdelingen onder druk waardoor er naar interim kandidaten werd gezocht om projectmatige en operationele opdrachten op zich te nemen.

Salarisontwikkelingen

De vaste salarissen stegen zowel voor de private practive als voor de in-house advocaten, samen met secundaire arbeidsvoorwaarden en extra’s zoals studie- en autotoelagen.

In vergelijking met Amerikaanse bedrijven was de salaristoename binnen Nederland bescheiden. Trustkantoren hebben toptalent aangetrokken door het bieden van stevige salarisverhogingen en lucratieve secundaire voorwaarden.

Interim

Om gaten te vermijden bij het invullen van interim posities in 2019, zouden hiring managers al moeten beginnen met het verkennen van de markt wanneer de eerste tekenen van een nieuwe interim opdracht zichtbaar worden.

Meer informatie

Klaar voor een nieuwe stap in je carrière in 2019? Neem contact op met één van onze gespecialiseerde legal consultants. Bekijk ook alvast onze huidige legal vacatures.

 

Recruitment advies 

»

Vacature uploaden 

»

Vacature uploaden 

»

Salary Survey 

»

Recruitmentadvies 

»