Robert Walters op BNR: CFO's wisselen weer vaker van baan

Rob Steur

CFO’s in Nederland staan weer open voor een nieuwe baan, nadat het afgelopen jaar maar weinig financiële topbestuurders een overstap maakten als gevolg van de coronacrisis, zo vertelt recruitment consultant Rob Steur bij BNR Ochtendspits.

 

 

In het tweede kwartaal staan er al meer dan 130 direct geadverteerde vacatures open voor de rol van CFO of financieel directeur, tegenover 87 in kwartaal één*. Dit is tevens het hoogste aantal sinds het begin van de pandemie. Overigens wordt een deel van de vacatures op dit niveau ingevuld zonder dat deze wordt geadverteerd.* 

Loyaliteit en risicomijding 

Volgens Steur zijn de twee voornaamste redenen dat CFO's tijdens de pandemie minder vaak van baan wisselden loyaliteit en risicomijdend gedrag. "Als rechterhand van de CEO wilden CFO's samen het hen het schip door de storm loodsen, terwijl het risicomijdend gedrag - het weten wat je hebt en niet weten wat je krijgt - ervoor zorgde dat CFO's bleven zitten waar zaten."

Steur ziet ook een omslag van een kosten-gedreven CFO naar een business-gedreven CFO. "We merken dat nu de storm ten einde komt er duidelijk wordt gevraagd dat de CFO weer business-gedreven meedenkt." 

Meer informatie

*Robert Walters baseert zich op cijfers van Jobfeed.

Wilt u persoonlijk advies met betrekking tot het werven van financiële professionals? Neem dan contact op met Rob Steur via 020 644 4655 of rob.steur@robertwalters.com.

Kijk voor meer relevante CFO-content op onze speciale CFO-pagina. Of bekijk onze data-flyer over de CFO in cijfers

CFO's 

»

Salary Survey 

»

Vacature uploaden 

»

Salary Survey 

»

Recruitmentadvies 

»