Robert Walters bij RTL Z: thuis starten beviel niet iedereen

Rob-Steur

Professionals die het afgelopen jaar op afstand zijn gestart maken alweer regelmatig de overstap naar een andere werkgever, blijkt uit onderzoek van Robert Walters. Managing director Jose Bokhorst ging hierover in gesprek bij RTL Z.

 

 

Volgens Bokhorst ligt het snelle overstappen van baan na op afstand te zijn begonnen aan drie belangrijke elementen. “Een: heel veel van de mensen die een nieuwe baan zijn gaan zoeken gedurende covid zijn niet altijd om de juiste redenen geswitcht. Twee: ze missen sociale verbinding met het bedrijf waar ze zijn gestart. En drie: bedrijven hebben gedurende covid relatief stilgestaan, waardoor men andere verwachtingen van de job had.”

Volgens Bokhorst waren werknemers in de afgelopen anderhalf jaar juist erg op zoek naar sociale verbinding. Hoewel socializen op kantoor lastig was, hadden bedrijven wel out-of-the-box kunnen denken. “Ik zeg hier wel eens: huur een kano, dan zit je op anderhalve meter afstand, en ga met elkaar varen. Ga kijken naar wat wel kan, in plaats van wat niet kan.”

Ook dagblad Trouw besteedde aandacht aan het onderzoek. Lees dat artikel hier

Meer informatie

Vind hier tips over het onboarden op afstand, of lees meer over het managen van een team op afstand.  

Voor meer informatie kun je altijd contact met ons opnemen via netherlands@robertwalters.com of tel. 020 644 46 55.. 

Recruitment advies 

»

Salary Survey 

»

Vacature uploaden 

»

Salary Survey 

»

Recruitmentadvies 

»