Robert Walters in het Financieele Dagblad: Controller kieskeuriger bij overstap

Blue-building

De vraag naar controllers lag in oktober 8% hoger dan in dezelfde periode vorig jaar. Tegelijkertijd zijn deze experts door de coronacrisis huiverig om over te stappen naar een nieuwe werkgever. Rob Steur, recruitment specialist voor finance professionals bij Robert Walters, vertelde hier op 11 november in het FD. 

Controller kieskeuriger bij overstap andere baan

 

  • Nu de eerste schrik voorbij is, trekt de vraag naar controllers weer flink aan. 
  • Ze zijn echter moeilijker te bewegen tot een overstap naar een andere baan. 
  • Vaak verlangen ze de zekerheid van een vast contract zonder proeftijd. 

Controllers zijn sinds de uitbraak van de coronacrisis huiverig om over te stappen naar een andere werkgever zonder de zekerheid dat daar een vast contract tegenover staat. Voor de crisis waren ze vaak al te verleiden met een jaarcontract. Sinds maart is de aarzeling om daar een vaste baan voor op te geven echter groter geworden.

'We zien vaker dat potentiële werkgevers als blijk van vertrouwen een arbeidscontract voor onbepaalde tijd moeten aanbieden, zelfs zonder proeftijd', zegt Rob Steur van wervings- en selectiebureau Robert Walters, dat bemiddelt voor financiële professionals. Omdat minder kandidaten bewegen, blijft de krapte ondanks de crisis gelijk. 'We zien dan ook dat sollicitatieprocedures korter lopen.'

 

Lees het volledige artikel op de website van het FD.  

 

Meer informatie

Bekijk hier meer informatie en artikelen over controllers.

 

Controllers 

»

Vacature uploaden 

»

Vacature uploaden 

»

Salary Survey 

»

Recruitmentadvies 

»