Robert Walters in het FD: cao handicap in strijd om talent

Thomas-Boerefijn

Verliezen cao-organisaties de slag om talent? In Het Financieele Dagblad vertelt manager finance division Thomas Boerefijn over de war on talent, en waarom bedrijven met een cao-structuur in deze strijd achterop raken. 

 

 

De krapte op de arbeidsmarkt, inflatie of de alsmaar stijgende woningprijzen; er zijn tal van redenen waarom werknemers op dit moment om een salarisverhoging vragen én vaak ook krijgen. Met name voor junior en medior professionals op bijvoorbeeld de juridische of financiële arbeidsmarkt zijn sprongen van tien procent of hoger geen uitzondering, zeker bij het wisselen van baan. Maar de collectieve afspraken bij organisaties die werken met een cao staan grote individuele salarissprongen in de weg.

Boerefijn in het FD: "'Financials praten met elkaar. Zelfs mensen voor wie het salaris niet vooropstaat, richten zich op de bedragen die ze om zich heen horen. Zeker met het nieuws over de oplopende inflatie kijkt men nu toch met een kritische blik naar het eigen salaris."

Lees het hele artikel op de website van Het Financieele Dagblad of lees ons eigen interview met Boerefijn over de de uitdaging op het gebied van personeelswerving voor cao-organisaties

Meer informatie 

Vraag nu toegang aan tot de Robert Walters Salary Survey 2022 - een digitaal platform met een uitgebreid overzicht van arbeidsmarktcijfers en salaristabellen per vakgebied.

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen op het gebied van finance vacatures? Neem contact op met Thomas Boerefijn via thomas.boerefijn@robertwalters.com of 010-799 8090.

Recruitment advies 

»

Salary Survey 

»

Vacature uploaden 

»

Salary Survey 

»

Recruitmentadvies 

»