Robert Walters in Mr: luister naar de jonge generatie

Joyce-Toeset

De tekorten op de juridische arbeidsmarkt stapelen zich op. Met name advocatenkantoren hebben moeite om junior en mid-level professionals te werven. Hoe het tij te keren? Juridisch magazine Mr. vroeg het aan diverse experts, waaronder Robert Walters’ Joyce Toeset. 

 

 

Volgens Toeset is er op medewerkersniveau veel uitstroom naar het bedrijfsleven, waar onder meer een betere work-life balance heerst. “Advocatenkantoren kunnen aantrekkelijker worden door te luisteren naar de jonge generatie. Laat hen meedenken en meepraten met de partners. Niet alleen voor de vorm en door middel van enquêtes. Investeer echt in flexibel werken en het creëren van een teamgevoel.” 

Stagiairs als oplossing

In Mr. geeft Toeset aan dat het aannemen van meer advocaat-stagiairs de ergste nood kan ledigen. “Dat zijn extra kosten, maar dan voorkom je dat je in de advocaat-medewerkers tekorten krijgt, waardoor anderen weer zwaarder belast worden.”

Meer informatie

Lees hier meer over de effecten van de coronacrisis op de juridische sector.

Wilt u persoonlijk advies met betrekking tot het werven van juridische professionals? Neem dan contact op met Joyce Toeset via 020 644 4655 of joyce.toeset@robertwalters.com.

Recruitment advies 

»

Vacature uploaden 

»

Vacature uploaden 

»

Salary Survey 

»

Recruitmentadvies 

»