Robert Walters op BNR: hoe werf en behoud je toptalent?

De Big 4, kleinere accountantskantoren, consultancyfirma's en de rest van het bedrijfsleven; iedereen is hard op zoek naar nieuwe financiële professionals. Recruitment consultant Rob Steur schoof aan bij BNR Zakendoen om uit te leggen wat je als organisatie kunt doen om toptalent aan te trekken én te behouden.

Bekijk het hele gesprek hieronder:

 

Sollicitatieproces moet vlot verlopen

"Het is met name het tempo waarin dat herstel van de arbeidsmarkt (...) los is gegaan", zegt Steur. "In kwartaal drie en kwartaal vier is er zo ongelooflijk veel beweging in gekomen. Omdat bedrijven weer geloven in de toekomst en mensen aan durven te nemen, en omdat kandidaten (...) in finance-functies, die iets meer risicomijdend zijn, nu juist weer durven te bewegen." 

Welke adviezen heeft Steur voor werkgevers die nieuwe financials zoeken? "Een heel vlot proces. Echt een kandidaat zich gewenst laten voelen. Als een eerste gesprek pas laat na het toesturen van het cv plaatsvindt, en dan het tweede gesprek weer een week later, dat duurt te lang. Dat kan niet meer."

Uitstroom Big 4

Presentator Thomas van Zijl vroeg Steur ook hoe hij aankijkt tegen offensieven van grote firma's die de komende tijd duizenden mensen willen aantrekken, zoals de Big 4. Juist ook omdat deze organisaties met meer structurele problemen lijken te kampen, zoals een mindere goede balans tussen werk en privé.

Steur: "Waar zij vooral mee te kampen hebben, is de uitstroom in dat middensegment. Profesionals met een jaar of vier tot zes ervaring. (...) Dat vang je niet op door aan het begin meer mensen aan te nemen." En over de structurele problemen. "Ik denk je dat met arbeidsmarktcommunicatie en marketing echt heel goed kunt veranderen en opvangen."

Meer informatie

Lees meer over de krappe arbeidsmarkt en de risico's voor de Big 4. Of luister naar een eerder gesprek tussen BNR en Rob Steur over de vraag naar controllers

Wilt u persoonlijk advies? Neem dan contact op met Rob Steur via 020 644 4655 of of rob.steur@robertwalters.com

Recruitment advies 

»

Salary Survey 

»

Vacature uploaden 

»

Executive Leadership Advice 

»

Recruitmentadvies 

»