Technische tools voor een soepel sollicitatieproces

Man-on-the-phone-walking

Werving op afstand biedt u de kans om uw employer brand op een aansprekende manier te presenteren, en daarmee een goede indruk bij uw sollicitanten te maken. Face-to-face contact heeft normaal gesproken altijd de voorkeur. Helaas is dit momenteel niet mogelijk, maar gelukkig maakt de huidige technologie het mogelijk het wervings-proces toch soepel te laten verlopen. Voor het beste resultaat kunt u technische platforms gebruiken, in combinatie met online videogesprekken met de sollicitant.

 

Fase 1: Het aantrekken van kandidaten met video

Net als het schrijven van een sterke vacaturetekst, is het adverteren van vacatures met video een mooie manier om uw naam en bereik te verbeteren, en ervoor te zorgen dat meer mensen uw vacature te zien krijgen.

Gebruik video om uw organisatie zichtbaarheid te geven op jobboards en sociale platforms. Zorg ervoor dat u in de video de voordelen van het werken bij uw organisatie goed naar voren brengt, evenals de ontwikkelingsmogelijkheden en de vereisten binnen de rol, zodat sollicitanten direct kunnen bepalen of het iets voor ze is. Als u nog geen toegang tot een speciaal videoplatform heeft, kunt u ook via een telefoon of laptop filmen en editen. Zorg ervoor dat u de camera positioneert op ooghoogte, op een vlakke ondergrond, en draag professionele kleding.

Fase 2: Digitale cv’s

Digitale cv’s zullen u helpen bij het vinden van een kandidaat die de juiste technische skills bezit en bij de organisatiecultuur past.

Het gebruik van video- en profileringstools stelt u in staat om vragen te stellen die afgestemd zijn op uw organisatie, waarbij u de privacy van sollicitanten waarborgt en hun cv, werkervaring en persoonlijkheid tot leven brengt. Vanuit eigen ervaring hebben wij gezien dat werkgevers door middel van video cv’s zo zeker van sollicitanten kunnen zijn da zij na het zien van de video direct werden aangenomen.

Als uw organisatie nog geen applicatie heeft om digitale cv’s op te nemen heeft, zijn er een aantal tools op de markt waaruit gekozen kan worden. We raden u aan om samen te werken met een platform dat rekening houdt met uw wensen met betrekking tot uw employer brand, dat het sollicitanten de mogelijkheid biedt hun videoantwoorden meerdere keren op te laten nemen en dat het platform voldoet aan alle data privacy-eisen. U kunt ook samenwerken met een recruitmentorganisatie die al in het bezit is van de nodige technologie om dit voor u te faciliteren.

Fase 3: Video-sollicitatiegesprekken

Als u sollicitanten uit wil nodigen voor een sollicitatiegesprek, gebruik dan tools als Zoom, Skype of Microsoft Teams. Dit zijn goede oplossingen om kennis te maken met een sollicitant in een videogesprek.

Een videogesprek voeren met iemand die u nog nooit hebt ontmoet, waarbij zich  technische issues kunnen voordoen, kan soms ongemakkelijke stiltes veroorzaken. De beste manier om deze te tackelen, is er op voorbereid te zijn en de sollicitant op zijn gemak te stellen. Daarnaast kunt u tijdens het inplannen van het gesprek de sollicitant vragen om een paar minuten voor het gesprek alvast de techniek uit te proberen om potentiële issues te voorkomen.

Meer informatie

Lees ook onze tips over hoe je succesvol een sollicitatie- en onboardingsprocedure gaande houdt op afstand. Voor meer informatie kun je altijd contact met ons opnemen via netherlands@robertwalters.com of tel. 020 644 46 55. 

 

Recruitment advies 

»

Webinars 

»

Vacature uploaden 

»

Salary Survey 

»

Recruitmentadvies 

»