nl
Vacatures

Onze consultants nemen de tijd om te luisteren naar jouw ambities, en delen jouw verhaal met vooraanstaande organisaties in Nederland. Laten we samen het volgende hoofdstuk van jouw carrière schrijven.

Bekijk alle vacatures
Professionals

Onze consultants nemen de tijd om te luisteren naar jouw ambities, zodat zij jouw verhaal kunnen delen met de meest vooraanstaande organisaties van Nederland. Laten we samen het volgende hoofdstuk van jouw carrière schrijven.

Meer informatie
Onze Diensten

Toonaangevende bedrijven in heel Nederland vertrouwen op Robert Walters om snel en efficiënt de juiste mensen te werven. Lees meer over onze dienstverlening.

Meer informatie
Inzichten & Advies

Of je nu op zoek bent naar talent of naar een nieuwe carrièrestap voor jezelf, wij adviseren je graag over de laatste trends op de arbeidsmarkt en bieden je de inspiratie die je nodig hebt.

Meer lezen
Over Robert Walters Nederland

Voor ons gaat recruitment over meer dan een enkele vacature. Wij helpen organisaties en professionals bij het maken van belangrijke keuzes.

Meer lezen

Werken bij ons

Onze mensen maken het verschil. Lees hun verhaal en kom alles te weten over een carrière bij Robert Walters Nederland.

Ontdek meer

Zes vragen over het werven van Zuid-Afrikaanse finance professionals

 

 

De laatste jaren is er in Nederland een sterke groei ontstaan in de vraag  naar hoogopgeleide financiële professionals. Om ondanks de flinke concurrentie toch capabele finance kandidaten aan  te trekken, kiezen organisaties steeds vaker voor een werknemer uit het buitenland. Robert Walters heeft een groot internationaal kandidatennetwerk, en merkt dat vooral Zuid-Afrikaanse finance professionals populair zijn bij Nederlandse bedrijven. 

Het aannemen van Zuid-Afrikaanse finance professionals brengt voor werkgevers enkele vragen met zich mee. Is het aanvragen van een visum een tijdrovend proces? En zijn de kosten niet ontzettend hoog? Wij beantwoorden zes veelgestelde vragen over het aannemen van Zuid-Afrikaanse professionals.

1. Is het aannemen van Zuid-Afrikanen tijdrovend?

De meeste werkgevers verwachten een ingewikkeld en lang proces, maar dit valt enorm mee. Sommige Zuid-Afrikaanse kandidaten beschikken al over een Europees paspoort en hebben dan ook geen visum nodig. Voor diegenen voor wie een visum wel vereist is, zal de nieuwe werkgever als sponsor moeten dienen. U kunt voor hen een Kennismigrantenvisum aanvragen door een formulier in te vullen op de website van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND). Vervolgens ontvangt u binnen twee weken een factuur. Zodra deze betaald is controleert de IND of de organisatie aan alle voorwaarden voldoet. Dit wordt in de meeste gevallen binnen een termijn van vier weken gedaan. Het gehele proces is dus vrij simpel en neemt over het algemeen niet meer dan zes weken in beslag.

2. Is een visumaanvraag niet erg duur?

Organisaties die voor het eerst een visum aanvragen betalen een eenmalig bedrag van €3297,-. Voor organisaties met minder dan 50 werknemers zijn de kosten lager, namelijk €1963,-. Daarnaast betaalt u per internationale kandidaat een sponsorbedrag van €285,-.

3. Spreken Zuid-Afrikanen wel goed Engels?

Zuid-Afrikanen spreken beter Engels dan de gemiddelde Nederlander. De meeste Zuid-Afrikanen binnen het Robert Walters netwerk hebben bij grote bedrijven gewerkt, waardoor ze gewend zijn om op professioneel niveau in het Engels te communiceren. Voor velen van hen is Engels zelfs de moedertaal. Ook Nederlands is voor Zuid-Afrikanen vrij makkelijk te leren, aangezien het Zuid-Afrikaans erg op het Nederlands lijkt. De kandidaten die besluiten om naar Nederland te komen zijn erg gedreven. Ze willen hun buitenlandse avontuur een succes maken, en weten dat snel Nederlands leren hen helpt om zich hier thuis te voelen.

4. Is het opleidingsniveau van Zuid-Afrikanen van hetzelfde niveau als bij ons?

Op het gebied van kennis en opleiding zijn de financiële professionals uit Zuid-Afrika vergelijkbaar, of zelfs superieur, aan Nederlandse kandidaten. Zij beschikken over een Chartered Accountant titel, vergelijkbaar met een ACCA- of RA-kwalificatie, en zijn internationaal geaccrediteerd om te werken in alle velden van business en finance. Ze hebben in de meeste gevallen al enkele jaren werkervaring binnen de Big 4 en zijn het gewend om te werken volgens de IFRS-normen. Robert Walters selecteert de kandidaten op basis van ervaring, financiële en dataskills en motivatie.

5. Moet ik rekening houden met cultuurverschillen?

Als werkgever wilt u uiteraard dat alle werknemers zich op hun plek voelen binnen uw organisatie, en er een match is met de bedrijfscultuur. De mensen die hier aan de slag gaan komen uit een internationale omgeving en onze ervaring is dat zij zich hier al snel thuisvoelen. Daarnaast hebben veel van de kandidaten in ons netwerk Nederlandse roots, waardoor ze vertrouwd zijn met onze cultuur.

6. Is de kans op verloop groter als ik een Zuid-Afrikaan aanneem?

De Zuid-Afrikanen die naar Nederland komen om te werken hebben de intentie om hier te blijven. Als uw organisatie hen goede werkomstandigheden en een marktconform salaris biedt, dan is er geen grotere kans op verloop. 

Meer informatie

Het werven van hoogopgeleide financials uit Zuid-Afrika biedt voor veel Nederlandse bedrijven een goede oplossing voor de schaarste op de financiële arbeidsmarkt. De Zuid-Afrikaanse talenten zijn enthousiast, gekwalificeerd en klaar om een toekomst op te bouwen in Nederland. Meer informatie over het aanvragen van een kennismigranten visum vindt u op de website van het IND. Wilt u de mogelijkheden voor uw organisatie bespreken, neem dan contact op met Nienke Sterk via nienke.sterk@robertwalters.com of tel. 020 644 4655.

 

Share this:

Recruitmentadvies 

Share this article

Related Solutions

Sign up for job alerts
Salary Survey
Career Advice
Global Get In Touch

Global Lorem IpsumLorem IpsumLorem IpsumLorem IpsumLorem IpsumLorem IpsumLorem Ipsum Lorem Ipsum

I'm Robert Walters Are you?

Sluit je aan bij ons wereldwijde team van creatieve denkers, probleemoplossers en game changers. Wij bieden jou mooie doorgroeimogelijkheden, een fijne werksfeer en uitstekende opleidingsmogelijkheden.