nl

Onze Diensten

Toonaangevende bedrijven in heel Nederland vertrouwen op Robert Walters om snel en efficiënt de juiste mensen te werven. Lees meer over onze dienstverlening.

Meer informatie
Vacatures

Onze consultants nemen de tijd om te luisteren naar jouw ambities, en delen jouw verhaal met vooraanstaande organisaties in Nederland. Laten we samen het volgende hoofdstuk van jouw carrière schrijven.

Bekijk alle vacatures
Onze Diensten

Toonaangevende bedrijven in heel Nederland vertrouwen op Robert Walters om snel en efficiënt de juiste mensen te werven. Lees meer over onze dienstverlening.

Meer informatie
Inzichten & Advies

Of je nu op zoek bent naar talent of naar een nieuwe carrièrestap voor jezelf, wij adviseren je graag over de laatste trends op de arbeidsmarkt en bieden je de inspiratie die je nodig hebt.

Meer lezen
Over Robert Walters Nederland

Voor ons gaat recruitment over meer dan een enkele vacature. Wij helpen organisaties en professionals bij het maken van belangrijke keuzes.

Meer lezen

Werken bij ons

Onze mensen maken het verschil. Lees hun verhaal en kom alles te weten over een carrière bij Robert Walters Nederland.

Ontdek meer

Supply chain teams stabiel, maar benutten de kracht van data-analyse te weinig

Veel supply chain teams zijn de afgelopen jaren in rustiger vaarwater terechtgekomen. Deze stabiliteit leidt tot een gezondere werkdruk, minder verloop en een succesvoller team. Maar er is één kans binnen supply chain teams die nog niet altijd benut wordt: de inzet van data-analyse. Dit constateert Robert Brighton, recruitment director supply chain. 

Structuur en coördinatie

Het afgelopen jaar zijn relatief weinig supply chain professionals van baan gewisseld, benoemt Robert. ''Supply chain professionals hebben daardoor flink wat ervaring opgedaan binnen een specifiek team en een specifieke logistieke keten. Ze weten hoe ze met de wisselende werkdruk en de logistieke uitdagingen om moeten gaan. Dit resulteert in sterke, stabiele supply chain teams''.

Ondanks deze stabiliteit, blijft de vraag naar supply chain professionals bestaan in 2024. ''De internationale omstandigheden, bijvoorbeeld het moeilijk begaanbare Suezkanaal en de onrust op de Rode Zee, leiden tot de nodige vertragingen en andere problemen binnen supply chain ketens. Hier moet slim mee om worden gegaan, en dit vraagt om extra structuur. Daarom zijn logistiek coördinatoren en supply & demand planners nu veelgevraagd'', aldus Robert.

Data uit het stof 

Naast de inzet van coördinatoren en planners, kunnen supply teams ook profiteren van supply chain analisten. Robert: ''Bij een supply chain keten komt enorm veel data kijken. Veel organisaties weten dat ze hier iets mee kunnen en moeten, maar zijn er nog niet over uit hoe ze dit precies willen aanpakken''.

Dat is zonde, zegt Robert, want een supply chain analist kan veel met deze data. ''Een supply chain analist duikt in deze ruwe data, brengt overzicht aan, haalt hier inzichten uit en deelt deze met de organisatie. Het enige wat de supply chain analist hiervoor nodig heeft, is toegang tot de data en tools zoals Power BI en SQL''. 

Efficiëntie en kostenbesparingen 

Wat kunnen deze inzichten een organisatie concreet opleveren? ''Als duidelijk is waar de vertraging zit in de supply chain keten, kan de lead time van producten bijvoorbeeld verkort worden'', benoemt Robert. ''Een supply chain analist kan niet alleen voor efficiëntie binnen de supply chain keten zorgen, maar ook voor kostenbesparingen. Je kunt daarbij denken aan het vergelijken van transporteurs of het inzichtelijk maken van voorraadbeheer, zodat je inkoop of verkoop kan optimaliseren''.

En dit is geen overbodige luxe volgens Robert, kijkend naar de internationale omstandigheden. ''Het aannemen van een supply chain analist is een waardevolle investering die zichzelf hoe dan ook terugverdient. Als je een supply chain analist laat samenwerken met de ervaren planners en de coördinator, dan kan een supply chain team heel sterk worden''. 

Meer informatie

Wil je meer weten over het aannemen van supply chain professionals? Of heb je behoefte aan persoonlijk advies over de inrichting van jouw supply chain team? Neem dan contact op met Robert Brighton via robert.brighton@robertwalters.com of tel. +31 (0) 20 644 4655.  

Deel dit artikel

Gerelateerde informatie

Op zoek naar medewerkers?
Salary Survey
Recruitmentadvies
Neem contact met ons op

Laat je adviseren door een van onze consultants

Gerelateerde informatie

Bekijk alle inhoud

Veranderingen binnen supply chain & procurement vragen om aanpassingsvermogen

De werkzaamheden van de gemiddelde supply chain coördinator en inkoper zien er anno 2024 compleet anders uit dan tien jaar geleden. Sterker nog: het werk wordt met de dag digitaler en vraagt om een andere skillset. ''Organisaties en kandidaten moeten zich aanpassen om relevant te blijven op de markt

Lees meer

Veelgestelde vragen over het aannemen van Zuid-Afrikaanse finance professionals

Als gevolg van de toenemende krapte op de financiële arbeidsmarkt, kijken steeds meer Nederlandse organisaties over de grens bij het werven van financieel talent. In Zuid-Afrika staan veel hoogopgeleide finance professionals met Big-4 ervaring te springen om hun carrière in Nederland voort te zetten

Lees meer

Wat van ver komt, is goed: finance professionals uit Zuid-Afrika

Het aannemen van Zuid-Afrikaanse finance professionals brengt voor werkgevers enkele vragen met zich mee. Is het aanvragen van een visum een tijdrovend proces? En zijn de kosten niet ontzettend hoog? Nienke Sterk, recruitment consultant finance, beantwoordt zes veelgestelde vragen over het aannemen

Lees meer

I'm Robert Walters Are you?

Sluit je aan bij ons wereldwijde team van creatieve denkers, probleemoplossers en game changers. Wij bieden jou mooie doorgroeimogelijkheden, een fijne werksfeer en uitstekende opleidingsmogelijkheden.