nl

Onze Diensten

Toonaangevende bedrijven in heel Nederland vertrouwen op Robert Walters om snel en efficiënt de juiste mensen te werven. Lees meer over onze dienstverlening.

Meer informatie
Vacatures

Onze consultants nemen de tijd om te luisteren naar jouw ambities, en delen jouw verhaal met vooraanstaande organisaties in Nederland. Laten we samen het volgende hoofdstuk van jouw carrière schrijven.

Bekijk alle vacatures
Onze Diensten

Toonaangevende bedrijven in heel Nederland vertrouwen op Robert Walters om snel en efficiënt de juiste mensen te werven. Lees meer over onze dienstverlening.

Meer informatie
Inzichten & Advies

Of je nu op zoek bent naar talent of naar een nieuwe carrièrestap voor jezelf, wij adviseren je graag over de laatste trends op de arbeidsmarkt en bieden je de inspiratie die je nodig hebt.

Meer lezen
Over Robert Walters Nederland

Voor ons gaat recruitment over meer dan een enkele vacature. Wij helpen organisaties en professionals bij het maken van belangrijke keuzes.

Meer lezen

Werken bij ons

Onze mensen maken het verschil. Lees hun verhaal en kom alles te weten over een carrière bij Robert Walters Nederland.

Ontdek meer

Veelgestelde vragen over het aannemen van Zuid-Afrikaanse finance professionals

Als gevolg van de toenemende krapte op de financiële arbeidsmarkt, kijken steeds meer Nederlandse organisaties over de grens bij het werven van financieel talent. In Zuid-Afrika staan veel hoogopgeleide finance professionals met Big-4 ervaring te springen om hun carrière in Nederland voort te zetten.
Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden, en hebben alvast een aantal veelgestelde vragen op een rij gezet.

Waarom zou ik talent werven uit Zuid-Afrika?

In Nederland heerst een toenemend tekort aan goede financiële professionals in onder andere compliance en accounting. Via de vestiging van Robert Walters in Zuid-Afrika hebben wij toegang tot een groot netwerk van professionals die (bijna) in het bezit zijn van de Chartered Accountant titel, aangevuld met drie jaar werkstage bij een Big 4 accountantskantoor. Ze willen graag aan hun carrière bouwen en internationale ervaring opdoen in Nederland.

Behalve dat zij allemaal hoog opgeleid zijn – een Chartered Accountant titel is internationaal geaccrediteerd en staat gelijk aan een Nederlandse ACCA- of RA-kwalificatie – hebben de meesten van hen werkervaring binnen de Big 4, waardoor zij gewend zijn om volgens IFRS-normen te werken.
We testen alle kandidaten op skills en kennis, waardoor we zeker weten dat ze over de benodigde vaardigheden beschikken.

Maar het belangrijkste voordeel is de taal. Alle professionals spreken vloeiend Engels, het is in de meeste gevallen hun moedertaal. Ongeveer de helft van hen spreekt daarnaast Zuid-Afrikaans, wat erg op het Nederlands lijkt. Dit maakt het makkelijk voor hen om onze taal te leren. Velen van hen hebben Nederlandse roots en familieleden, waardoor ze onze cultuur begrijpen en zich snel thuis voelen.

Welk proces moeten werkgevers doorlopen als zij een Zuid-Afrikaan willen aannemen?

Doordat de Zuid-Afrikaanse professionals een uitzendcontract krijgen bij Robert Walters, komen zij bij ons op de loonlijst en neemt Robert Walters het hele proces uit handen. Wij helpen de Zuid-Afrikanen met het inschrijven bij de gemeente, het vinden van huisvesting en het aanvragen van een visum.

Om in aanmerking te komen voor een verblijfsvergunning, moet een kennismigrant onder de 30 jaar minimaal €3.299 bruto per maand verdienen. Het looncriterium voor een kennismigrant van 30 jaar of ouder is €4.500 bruto per maand. Sommige Zuid-Afrikaanse kandidaten beschikken al over een Europees paspoort en hebben geen visum nodig. Voor diegenen voor wie een visum wel vereist is, kan Robert Walters als sponsor dienen en het sponsorbedrag betalen. Hierdoor hebben werkgevers geen extra kosten en neemt het proces voor hen niet meer tijd in beslag dan het aannemen van een Nederlandse sollicitant. Deze regeling biedt werkgevers daarnaast de flexibiliteit om de samenwerking met een sollicitant een tijdje uit te proberen voordat er een vast contract wordt aangegaan.

Pas als u als werkgever een kandidaat zelf in dienst wil nemen – wat na ongeveer zeven maanden kosteloos kan – moet de sponsorship worden overgezet van Robert Walters naar uw organisatie. Hiervoor is het nodig om iu te registreren bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND).

Het laatste waar werkgevers rekening mee moeten houden, is de 30%-regeling. Deze regeling geeft belastingvoordeel aan kennismigranten die naar Nederland verhuizen voor een specifieke functie.
Als aan de voorwaarden is voldaan, kan de werkgever 30% van het salaris betalen als belastingvrije vergoeding. Deze belastingvrije vergoeding wordt beschouwd als een compensatie voor de kosten die de werknemer heeft door buiten zijn of haar thuisland te werken.’

Meer informatie

Meer informatie over het aannemen van Zuid-Afrikaanse finance professionals? Neem dan contact op met Siewerd Bohncke, learning and development specialist, via Siewerd.bohncke@robertwalters.com of tel. +31 (0) 20 644 4655. 

Deel dit artikel

Gerelateerde informatie

Op zoek naar medewerkers?
Salary Survey
Recruitmentadvies
Neem contact met ons op

Laat je adviseren door een van onze consultants

Gerelateerde informatie

Bekijk alle inhoud

De controller wil meer dan alleen salaris

Controllers zijn al jaren schaars en het tekort blijft toenemen. In het laatste kwartaal van 2023 lag het aantal vacatures voor controllers wederom 5% hoger dan in het kwartaal ervoor.* Om de gewilde finance professional binnen te hengelen, moeten bedrijven meer bieden dan een vette salarisstrook. R

Lees meer

Grote vraag naar interim finance professionals door complexe uitdagingen

Finance afdelingen krijgen de komende jaren met complexe uitdagingen te maken, onder andere door de toenemende regelgeving op het gebied van financiële rapportages. “Voor deze projecten is diepgaande kennis en expertise nodig, die meestal extern gezocht moet worden'', merkt Luuk de Haas, managing co

Lees meer

Finance recruitment in 2024 draait om ESG, digitalisering en persoonlijkheid

CFO’s en hiring managers krijgen het wederom niet makkelijk in 2024. Het tekort aan finance professionals is nog lang niet ingelopen. Om dit tekort in te dammen, moeten organisaties het over een andere wervingsboeg gooien. De finance afdeling moet futureproof gemaakt worden, of deze nou 20 man sterk

Lees meer

I'm Robert Walters Are you?

Sluit je aan bij ons wereldwijde team van creatieve denkers, probleemoplossers en game changers. Wij bieden jou mooie doorgroeimogelijkheden, een fijne werksfeer en uitstekende opleidingsmogelijkheden.