nl

Onze Diensten

Toonaangevende bedrijven in heel Nederland vertrouwen op Robert Walters om snel en efficiënt de juiste mensen te werven. Lees meer over onze dienstverlening.

Meer informatie
Vacatures

Onze consultants nemen de tijd om te luisteren naar jouw ambities, en delen jouw verhaal met vooraanstaande organisaties in Nederland. Laten we samen het volgende hoofdstuk van jouw carrière schrijven.

Bekijk alle vacatures
Onze Diensten

Toonaangevende bedrijven in heel Nederland vertrouwen op Robert Walters om snel en efficiënt de juiste mensen te werven. Lees meer over onze dienstverlening.

Meer informatie
Inzichten & Advies

Of je nu op zoek bent naar talent of naar een nieuwe carrièrestap voor jezelf, wij adviseren je graag over de laatste trends op de arbeidsmarkt en bieden je de inspiratie die je nodig hebt.

Meer lezen
Over Robert Walters Nederland

Voor ons gaat recruitment over meer dan een enkele vacature. Wij helpen organisaties en professionals bij het maken van belangrijke keuzes.

Meer lezen

Werken bij ons

Onze mensen maken het verschil. Lees hun verhaal en kom alles te weten over een carrière bij Robert Walters Nederland.

Ontdek meer

Vier onmisbare cursussen voor future proof finance professionals

De trend van automatisering heeft een grote impact op de taken van finance professionals. De tijd van rapporten opstellen en cijfertjes invullen is voorbij. Eenvoudige en routinematige werkzaamheden worden steeds meer overgenomen door technologie. Om met de tijd mee te gaan, moet je je als finance professional blijven ontwikkelen. Wij hebben vier cursussen op een rijtje gezet, die jou helpen toekomstbestendig te blijven.

1. SAP

Er is opvallend veel vraag naar finance professionals met kennis van SAP. Als jij overweg kunt met dit systeem zul je direct een streepje voor hebben op andere sollicitanten. SAP wordt door veel grote werkgevers ingezet om bedrijfsprocessen op een slimme manier te automatiseren. Het is een software programma, waarmee je financiële gegevens kunt verwerken en bedrijfsinformatie inzichtelijk kunt maken. Ook helpt SAP je om gegevens te analyseren, resultaten te meten en rapporten op te stellen, om zo het bedrijfsproces te optimaliseren.

2. Strategische advisering

De finance professional van de toekomst zal steeds minder operationele taken uitvoeren, en steeds meer strategisch te werk gaan. De nadruk zal in de toekomst meer liggen op rollen als business controller, waarin je als financial een adviserende rol vervult. Om toekomstbestendig te zijn is het daarom niet alleen van belang om goed te zijn met cijfers. Je moet ze ook weten te vertalen naar strategische inzichten. Wil jij leren hoe je op strategisch niveau advies kunt uitbrengen aan het management? Volg dan een e-learning strategische advisering. Tijdens deze online cursus leer je datagedreven inzichten te vertalen naar strategie, en deze op overtuigende en heldere wijze te communiceren.

3. Compliance & integriteit

De laatste jaren is de nadruk in het bedrijfsleven steeds meer gaan liggen om compliance. Niet alleen banken, maar ook andere financiële instellingen voelen de druk om aan complexe wet- en regelgeving te voldoen. Hierdoor is er veel vraag ontstaan naar specialisten op het gebied van compliance. Als finance professional kun je jouw kennis op dit gebied vergroten, door een cursus in compliance & integriteit te volgen. Deze cursus leert je alles over gedragscodes en -regels, en helpt je belangenverstrengeling tegen te gaan. Na het behalen van je certificaat kun je bedrijven helpen aan alle regels te voldoen, om zo imagoschade en boetes te voorkomen.

4. MBA-programma financieel management

In dit zes maanden durende programma op masterniveau ontwikkel je kennis en vaardigheden die je nodig hebt om uit te groeien tot de financieel manager van de toekomst. Bij financieel management komt tegenwoordig meer kijken dan alleen het verzamelen en analyseren van cijfers en het uitbrengen van een duidelijk rapport. De rol is complexer, maar ook een stuk veelzijdiger geworden. Je denkt mee over de toekomst, identificeert kansen en werkt mee aan het verbeteren van de haalbaarheid en financiering van investeringen. Na afronding van het MBA-programma in financieel management weet je alles over performance management systemen, budgettering en investeringselectie. Met deze kennis leid jij als financieel manager jouw organisatie de toekomst in. 

Meer informatie

Ben jij een finance professional die zich wil blijven ontwikkelen? Als je via Robert Walters aan de slag gaat kun je via de Robert Walters Academy – ons gratis opleidingsplatform – nieuwe skills leren en je certificeren. Lees meer over de Robert Walters Academy of bekijk onze finance vacatures

Wil je meer advies over werken als finance professional? Neem dan contact op met Wijnand Wouda via wijnand.wouda@robertwalters.com of tel.  +31 (0) 20 644 4655

 

Deel dit artikel

Links

Op zoek naar iets nieuws?
Salary Survey
Carrièreadvies
Neem contact met ons op

Laat je adviseren door een van onze consultants

Gerelateerde informatie

Bekijk alle inhoud

ESG maakt accountancywerk bij de Big Four weer leuk

De Nederlandse Big Four kantoren zijn al lange tijd populaire werkgevers onder jong financieel talent. Toch hadden de kantoren de afgelopen jaren moeite om de achterdeur dicht te houden. Maar ESG brengt daar verandering in, verwacht Rob Steur, gespecialiseerd in het bemiddelen van financiële profess

Lees meer

Ambitie om CFO te worden? Zet deze zes stappen voor je dertigste

Het is de droom van veel jonge finance professionals: CFO worden. En dan het liefst al vroeg in je carrière. Het is daarvoor wel belangrijk om de juiste keuzes te maken. Nanke van Asten, Senior Manager Finance Recruitment bij Robert Walters zet zes belangrijke stappen voor je op een rij. Natuurlijk

Lees meer

Is dit hét moment om als interim finance professional te gaan werken?

De Nederlandse arbeidsmarkt blijft ongekend krap. De tekorten doen zich in vrijwel alle disciplines en op alle niveaus voor. Organisaties groeien en lanceren vaker grote projecten, bijvoorbeeld om hun financiële processen te optimaliseren. Ondertussen worden hooggekwalificeerde financials steeds sch

Lees meer

I'm Robert Walters Are you?

Sluit je aan bij ons wereldwijde team van creatieve denkers, probleemoplossers en game changers. Wij bieden jou mooie doorgroeimogelijkheden, een fijne werksfeer en uitstekende opleidingsmogelijkheden.