nl

Onze Diensten

Toonaangevende bedrijven in heel Nederland vertrouwen op Robert Walters om snel en efficiënt de juiste mensen te werven. Lees meer over onze dienstverlening.

Meer informatie
Vacatures

Onze consultants nemen de tijd om te luisteren naar jouw ambities, en delen jouw verhaal met vooraanstaande organisaties in Nederland. Laten we samen het volgende hoofdstuk van jouw carrière schrijven.

Bekijk alle vacatures
Onze Diensten

Toonaangevende bedrijven in heel Nederland vertrouwen op Robert Walters om snel en efficiënt de juiste mensen te werven. Lees meer over onze dienstverlening.

Meer informatie
Inzichten & Advies

Of je nu op zoek bent naar talent of naar een nieuwe carrièrestap voor jezelf, wij adviseren je graag over de laatste trends op de arbeidsmarkt en bieden je de inspiratie die je nodig hebt.

Meer lezen
Over Robert Walters Nederland

Voor ons gaat recruitment over meer dan een enkele vacature. Wij helpen organisaties en professionals bij het maken van belangrijke keuzes.

Meer lezen

Werken bij ons

Onze mensen maken het verschil. Lees hun verhaal en kom alles te weten over een carrière bij Robert Walters Nederland.

Ontdek meer

Hoe stel je een carrièreplan op?

Aan de hand van een goed carrièreplan kun je bepalen waar je in je carrière bent en welke doelen je voorop wil stellen voor de toekomst. Geen idee hoe je aan zo’n plan begint? We geven je een duidelijk stappenplan om te volgen.

Stap 1: Wie ben ik?

Bepaal wat je precies wil doen en welke invloed je persoonlijkheid en je waarden en normen hierop kunnen hebben. Stel een persoonlijke lijst op aan de hand van de volgende vragen:

 • Welke persoonlijkheid en levensstijl heb ik?
 • Wat doe ik graag en wat motiveert mij?
 • Wat zijn volgens mijn omgeving mijn sterke en zwakke punten?
 • Wat verwacht ik in de eerste plaats van een baan?
   

Stap 2: Over welke vaardigheden beschik ik?

Aan de hand van de vaardigheden die je bezit, kun je bepalen wat de volgende stap in je carrière zal zijn. Je kunt je skills beoordelen door middel van de volgende vragen: 

 • Over welke kwaliteiten en ervaring beschik ik?
 • Wat heb ik tot nu toe al bereikt in mijn carrière?
 • Welke skills en specifieke vaardigheden kan ik meenemen naar een volgende uitdaging?
 • Wat zijn mijn valkuilen en op welk vlak wil ik nog groeien?
   

Stap 3: Welke richting wil ik op?

Wil je zeker zijn dat je de juiste richting opgaat? Dat kan door volgende vragen te beantwoorden:

 • Welke sectoren spreken mij aan?
 • Welke functies ambieer ik?
 • Is er een match met mijn persoonlijke voorkeuren?
   

Stap 4: Wanneer wil ik dit bereikt hebben?

Als je weet welke richting je uit wilt, kun je bepalen hoe en binnen welke termijn je je nieuwe doelen wil bereiken. Stel jezelf de volgende vragen om een realistisch carrièreplan te kunnen opstellen:

 • Wat wil ik bereiken en binnen welke termijn?
 • Heb ik nood aan een bijkomende training of opleiding en hoe lang zal die duren?
 • Moet ik mijn netwerk uitbreiden en zo ja, hoe?
 • Hoe en binnen welke termijn kan ik de nodige skills aanleren?
   

Stap 5: Hoe verloopt mijn traject?

Je carrièreplan zal niet meteen perfect zijn. Daarom is het belangrijk dat je van tijd tot tijd een evaluatiemoment inlast. Bepaal of je vooruitgang hebt geboekt en pas je plan eventueel aan veranderde persoonlijke of economische omstandigheden aan. Zo vergroot je je kans op slagen.

Wil je meer weten?

Lees onze andere tips om je carrière een boost te geven. Ben je toevallig op zoek naar een nieuwe baan? Bekijk dan zeker onze meest recente vacatures. Voor meer informatie, neem contact op met onze recruitment specialisten via netherlands@robertwalters.com of tel. +31 (0) 20 644 4655.  

Deel dit artikel

Links

Op zoek naar iets nieuws?
Salary Survey
Carrièreadvies
Neem contact met ons op

Laat je adviseren door een van onze consultants

Gerelateerde informatie

Bekijk alle inhoud

ESG specialist Hasib Sharifzada: ‘Mijn expertise op het gebied van reporting, audit en control kwam goed van pas’  

ESG (Environment, Social & Governance) en de implementatie van Europese richtlijnen voor CSRD (Corporate Sustainability Reporting Directives) staan bij veel organisaties hoog op de agenda. Dit betekent dat er genoeg kansen zijn voor professionals die zich in dit specialisme willen verdiepen. Juriste

Lees meer

Nieuwe senior leadership positie?

De start in een nieuwe baan als senior leader is leuk, maar ook uitdagend. Hoe zorg je dat je je binnen korte tijd positioneert als gerespecteerde leidinggevende, en een omgeving creëert waarin jouw mensen kunnen floreren? Robert Walters vroeg advies aan verschillende C-level executives. 1. Verdiep

Lees meer

Vier tips voor executives die terug willen keren naar Nederland

Een carrière in het buitenland biedt veel mogelijkheden. Dit is dé kans om de wereld te zien, nieuwe culturen te ontdekken en ervaring op te doen in het internationale bedrijfsleven. Toch gaat het bij veel professionals weer kriebelen na een paar jaar in het buitenland. De directe communicatiestijl,

Lees meer

I'm Robert Walters Are you?

Sluit je aan bij ons wereldwijde team van creatieve denkers, probleemoplossers en game changers. Wij bieden jou mooie doorgroeimogelijkheden, een fijne werksfeer en uitstekende opleidingsmogelijkheden.