nl

Onze Diensten

Toonaangevende bedrijven in heel Nederland vertrouwen op Robert Walters om snel en efficiënt de juiste mensen te werven. Lees meer over onze dienstverlening.

Meer informatie
Vacatures

Onze consultants nemen de tijd om te luisteren naar jouw ambities, en delen jouw verhaal met vooraanstaande organisaties in Nederland. Laten we samen het volgende hoofdstuk van jouw carrière schrijven.

Bekijk alle vacatures
Onze Diensten

Toonaangevende bedrijven in heel Nederland vertrouwen op Robert Walters om snel en efficiënt de juiste mensen te werven. Lees meer over onze dienstverlening.

Meer informatie
Inzichten & Advies

Of je nu op zoek bent naar talent of naar een nieuwe carrièrestap voor jezelf, wij adviseren je graag over de laatste trends op de arbeidsmarkt en bieden je de inspiratie die je nodig hebt.

Meer lezen
Over Robert Walters Nederland

Voor ons gaat recruitment over meer dan een enkele vacature. Wij helpen organisaties en professionals bij het maken van belangrijke keuzes.

Meer lezen

Werken bij ons

Onze mensen maken het verschil. Lees hun verhaal en kom alles te weten over een carrière bij Robert Walters Nederland.

Ontdek meer

FAQ: Werken via Robert Walters

Heb je besloten om je bij ons in te schrijven? Hier lees je wat je kunt verwachten van het intake gesprek met één van onze consultants. Misschien sta je al ingeschreven en heb je een baan via ons gevonden. Dan vind je hier alle informatie om jouw (eerste) opdracht via Robert Walters soepel te laten verlopen.

Wat kun je verwachten van het intake gesprek bij Robert Walters?

 • Afhankelijk van je werkervaring is er een gesprek met één van onze consultants van ongeveer 60 minuten
 • Tijdens het gesprek zullen we je informatie geven over Robert Walters en onze werkwijze
 • Je CV en functieverwachtingen worden uitgebreid besproken zodat wij een goed inzicht hebben van het type contract en functie dat je zoekt
 • We zullen tijdens het interview overschakelen naar andere talen zodat we jouw talenkennis kunnen testen
 • Ook zullen wij referenties vragen van vorige werkgevers
 • Vergeet niet een identiteitsbewijs mee te nemen (paspoort of identiteitskaart)
   

Contract

Je tijdelijke contract ligt voor je klaar op ons kantoor. Je dient een exemplaar van dit contract te ondertekenen en te retourneren naar Robert Walters.

Bij verlenging van je contract zullen wij contact met je opnemen om eventuele aanpassingen, voorkeuren en beschikbaarheid door te nemen. Wij sturen je het nieuwe contract toe en vervolgens dien je dit contract ondertekend aan ons te retourneren, ruim voor de startdatum van het (nieuwe) contract.

Voor vragen betreffende je contract kun je contact met ons opnemen.

Wie is mijn werkgever als ik werk voor Robert Walters?

Wanneer je als uitzendkracht begint te werken voor Robert Walters zijn wij je wettelijke werkgever. Dit houdt in dat je ons moet informeren over absentie, ziekte- en verlofdagen of andere zaken die belangrijk kunnen zijn voor je salarisafwikkeling. Je blijft echter ook onderworpen aan de werkomstandigheden van het bedrijf waar je werkt. Als uitzendkracht heb je dezelfde rechten als vaste werknemers. Dit betekent bijvoorbeeld dat als er een indexatie is in het bedrijf waar je werkt, ook je salaris geïndexeerd zal worden.

Online urenportal

Je kunt wekelijks je uren invullen via https://rwaonline.nocore.nl/Account/Login. Doe dit op maandag voor 12.00 uur ‘s middags. Dit is noodzakelijk zodat wij je op tijd kunnen uitbetalen.

Salaris

Op basis van de gegevens in het online urenportal zal je loon voor die week berekend worden. Het is daarom van belang dat je jouw uren correct en tijdig invult. De uren moeten ingevoerd zijn op maandag voor 12.00 uur om een betaling diezelfde week te garanderen. De salarissen worden elke woensdag betaald. Dit betekent dat je salaris normaal gesproken op woensdag of donderdag op je bankrekening staat, afhankelijk van je bank.

Hoe wordt de bedrijfsvoorheffing berekend?

Als uitzendkracht ben je niet onderworpen aan de schalen van bedrijfsvoorheffing (wat wel het geval is voor vaste werknemers). Robert Walters is echter wettelijk verplicht om een minimum van 11.11% in te houden aan bedrijfsvoorheffing. Om onaangename verassingen te vermijden op het moment van je belastingsaangifte, raden we wel aan een percentage van minimaal 25% tot 30% aan bedrijfsvoorheffing toe te passen.

Belastingsverminderingen (bijvoorbeeld omdat je alleenstaande bent of omdat je familieleden ten laste hebt) worden in aanmerking genomen op het moment van je belastingsaangifte.

Vakantie

 • Je hebt recht op vakantie op basis van je gewerkte dagen/uren tijdens de afgelopen periode. 
 • Als je als uitzendkracht vakantie wenst te nemen, vraag je eerst goedkeuring aan je manager om dit vervolgens tijdig (minimaal een week op voorhand) aan Robert Walters te melden.
 • Als je precies wilt weten op hoeveel vakantiedagen je recht hebt, neem dan contact met ons op.
   

Wat te doen in geval van ziekte?

Er zijn 3 zaken die je moet doen als je ziek bent:

 • Robert Walters informeren
 • Het bedrijf waar je werkt informeren
 • Binnen 48 uur een medische verklaring naar ons sturen per email

Deze regels gelden ook voor 1 dag ziekte.

Wettelijke feestdagen

Je hebt recht op uitbetaling van de wettelijke feestdagen die tijdens je opdracht vallen als de vaste werknemers hier ook recht op hebben. Wanneer je hebt gewerkt op een feestdag moet je ons daarvan op de hoogte brengen. Wij kunnen dan de gepaste vergoeding toepassen.

CAO voor uitzendkrachten

Als je via Robert Walters werkt dan val je onder de CAO voor uitzendkrachten. De volledige versie van deze CAO vind je hier.

Meer informatie

Voor meer informatie, neem contact op met onze recruitment specialisten via netherlands@robertwalters.com of tel. +31 (0) 20 644 4655.  

Deel dit artikel

Links

Op zoek naar iets nieuws?
Salary Survey
Carrièreadvies
Neem contact met ons op

Laat je adviseren door een van onze consultants

Gerelateerde informatie

Bekijk alle inhoud

Carrière bij Robert Walters: van recruitment consultant naar director

Ben je toegewijd en gemotiveerd, dan kun je bij Robert Walters snel doorgroeien. Director Melissa Rutjes is hier het levende bewijs van. In een periode van tien jaar maakte zij grote stappen in haar carrière: van startende recruitment consultant naar director, verantwoordelijk voor een team van 55 p

Lees meer

Waarom werken via Robert Walters?

Bij Robert Walters hechten we veel waarde aan het contact met onze kandidaten. We zijn trots op onze service. Ons imago is dat van een gespecialiseerde en professionele organisatie. Onze consultants zijn specialisten in hun werkgebied en helpen graag bij het realiseren van jouw ambities. Zij doen di

Lees meer

I'm Robert Walters Are you?

Sluit je aan bij ons wereldwijde team van creatieve denkers, probleemoplossers en game changers. Wij bieden jou mooie doorgroeimogelijkheden, een fijne werksfeer en uitstekende opleidingsmogelijkheden.