"Powering people and organisations to fulfil their unique potential"

Wij streven ernaar om wereldwijd de nummer één recruitment specialist te zijn. Dit doen wij allereerst door de best mogelijke kwaliteit van dienstverlening te leveren, zowel aan onze klanten als aan onze kandidaten. Ten tweede werken wij met een purpose: mensen en organisaties in staat stellen om hun unieke potentieel te benutten.

 

Werken met een purpose 

Als recruitment specialist bemiddelen wij professionals. Hiermee lossen wij het korte-termijn probleem van onze klanten en kandidaten op. Maar onze dienstverlening stopt niet na het maken van een goede match. Als Robert Walters Groep geloven we in het opbouwen van langdurige relaties. Wij willen fungeren als strategisch partner, en zowel kandidaten als organisaties faciliteren om de beste keuze te kunnen maken.

Bij de ondersteuning van onze klanten en opdrachtgevers houden wij een duidelijk doel voor ogen. We identificeren niet alleen diploma’s en hard skills, maar kijken naar het gehele pakket aan unieke talenten waar een kandidaat over beschikt. Wij geloven dat als mensen hun unieke talenten kunnen benutten in hun werk, zij meer impact zullen maken bij hun werkgever. Dit zorgt ervoor dat de kandidaat gelukkig is in zijn of haar baan, en optimale prestaties kan leveren aan de werkgever.

Onze purpose in de praktijk

Voor collega's

Ons werk doet ertoe. Wij luisteren naar elkaar, respecteren elkaar en geven onze werknemers direct eigen verantwoordelijkheid. Een carrière is zoveel meer dan alleen een baan. Het gaat erom betekenis te vinden in wat je doet en zowel op persoonlijk als op professioneel vlak te groeien. Zo hebben wij bijvoorbeeld Workplace by Facebook gelanceerd, om de communicatie en samenwerking tussen collega's in verschillende kantoren, landen en continenten te verbeteren. Ook organiseren we jaarlijkse Incentive Weekends en bieden we ontwikkelingsmogelijkheden in de vorm van hoogwaardige trainingen en cursussen. 

Voor kandidaten
We nemen de tijd om onze kandidaten goed te leren kennen en bouwen langetermijnrelatie met hen op. Doordat we ons verdiepen in de drijfveren van onze kandidaten, kunnen we hen helpen de juiste carrièrekeuzes te maken en zo het optimale uit zichzelf te halen. Bij alles wat we doen stellen we het belang van onze kandidaten voorop. Dit zie je ook terug in onze beloningssysteem. Bonussen worden bij ons bepaald op basis van teamprestaties en niet op individuele performance. Dit zorgt voor een cultuur waarin samenwerken centraal staat, en alle medewerkers gemotiveerd zijn om de beste match te vinden voor elke kandidaat en elke klant in ons netwerk.

Voor opdrachtgevers
We helpen werkgevers met het opbouwen van teams die een grote impact maken op hun doelstellingen. Door de juiste mensen op de juiste plek te plaatsen, helpen we organisaties met het creëren van nieuwe mogelijkheden. Onze aanpak is niet beperkt door internationale grenzen. Doordat wij actief zijn in 31 verschillende landen beschikken wij over een uitgebreid internationaal netwerk waar onze opdrachtgevers van kunnen profiteren.

Voor onze omgeving
We doen ons werk altijd op een verantwoordelijke en duurzame manier, met oog voor diversiteit en inclusiviteit. We bieden leiderschap, niet alleen in wat we denken en doen, maar ook in de organisaties en goede doelen die we ondersteunen. Een van de manieren waarop we mensen aanzetten om hun unieke potentieel te vervullen, is door samen te werken met de Global Angels Foundation om een positieve impact te maken op een gemeenschap in Tsavo, Kenia. Onze mensen komen hier ieder jaar om te helpen met het bouwen van klaslokalen en boerderijen, en het aanleggen van waterputten, om de gemeenschap te helpen zelfvoorzienend te worden. Ook tijdens onze jaarlijkse Global Charity Day zetten we ons gezamenlijk in om goede doelen te ondersteunen, zo hebben we in het verleden geld ingezameld voor onder andere Make-A-Wish, Hotel Heppie en Het Vergeten Kind. 

 

Onze kernwaarden

Wij werken volgens de kernwaarden Teamwork, Integriteit, Passie en Innovatie.

Teamwork

Samenwerking staat hoog in het vaandel bij Robert Walters. We vinden het belangrijk om op prettige en transparante wijze samen te werken met onze collega’s, opdrachtgevers en kandidaten. Onze consultants werken in teamverband en delen hun expertise om samen tot de ideale match tussen kandidaat en opdrachtgever te komen.

Integriteit

Wij hechten veel belang aan integriteit. We respecteren elkaar, onze opdrachtgevers en onze kandidaten, en doen geen beloftes die we niet waar kunnen maken. Ook binnen ons selectieproces staat integriteit centraal: we selecteren kandidaten op basis van kwaliteiten en maken nooit onderscheid op basis van leeftijd, achtergrond, geaardheid, religie of geslacht.

Passie

Recruitment is meer dan alleen een baan. We willen iets betekenen voor de samenleving en delen onze kennis graag om anderen te helpen. Onze consultants voeren hun werk met passie uit en streven ernaar om ook hun kandidaten te helpen met het vinden van een baan die zij met passie kunnen uitvoeren. Om onze werknemers te blijven stimuleren om het beste uit zichzelf te halen, ondersteunen wij hen door middel van goede ontwikkelings- en opleidingsmogelijkheden.

Innovatie

Als wereldwijd specialist op het gebied van werving en selectie staan wij op de voorgrond van innovatie. We zijn altijd bezig met het uitproberen en implementeren van nieuwe technologieën die het recruitmentproces moderniseren. We zijn nieuwschierig en staan open voor nieuwe ideeën, zo proberen we iedere dag opnieuw het beste uit onszelf te halen.