Werving & selectie op afstand

De maatregelen met betrekking tot Covid-19 hebben ervoor gezorgd dat de meeste mensen op dit moment thuis werken. Ook de werving van nieuwe medewerkers vindt vanuit huis plaats, een nieuwe situatie die allerlei uitdagingen met zich meebrengt. Robert Walters kan organisaties helpen bij het opzetten van een wervingsproces op afstand.

Bekijk ons advies over het gebruik van technologie, het op afstand aansturen van teams en het onboarden van nieuw talent vanuit huis.

Webinar - Werving & selectie op afstand

Onze experts bieden een praktisch stappenplan voor werving op afstand, en bespreken de technologiën die u hierbij kunt inzetten. Daarnaast worden er case studies gedeeld over hoe u het wervingsproces op afstand op een effectieve manier kunt managen, zodat sollicitanten een prettige ervaring met uw organisatie hebben en u uw employer brand versterkt.

U kunt de webinar hier terugkijken (deze webinar is in het Engels).

Werving & selectie op afstand: download de e-guide

Werven op afstand is in principe geen compleet nieuw concept. Wel ontwikkelt het zich op dit moment razendsnel door de plotselinge situatie waarin thuiswerken de nieuwe norm is geworden. Hoe zorgt u voor een juiste balans in het aantrekken van nieuwe medewerkers, het voeren van sollicitatiegesprekkenen het opbouwen van relaties met sollicitantendie u nog nooit face-to-face heeft ontmoet? Onze experts hebben een gids samengesteld over werving op afstand, die u hier kunt downloaden.

Advies over werving & selectie op afstand

12 3

Dit zoeken millennials in een baan

In een recente enquête vroeg recruitmentorganisatie Robert Walters wat millennials het belangrijkst vinden is in hun professionele leven.

Thuiswerken over de grens: 7 aandachtspunten voor werkgevers

Door thuiswerken is het aantrekken van talent niet meer aan grenzen gebonden. Hier moet je op letten als je talent aanneemt dat in een ander land woont.
women-computer

41% van de werknemers is productiever bij thuiswerken

Het thuiswerken als gevolg van de corona-maatregelen had een positief effect op de productiviteit. Slechts 18% van de werkgevers zag de productiviteit van hun medewerkers dalen.

Productiviteit stijgt voor 44% van de HR-professionals bij thuiswerken

Het thuiswerken als gevolg van de corona-maatregelen had een positief effect op de productiviteit. Slechts 18% van de werkgevers zag de productiviteit van hun medewerkers dalen.

8 tips voor werving en onboarding op afstand

Nu er bij de meeste organisaties thuisgewerkt wordt, zal ook werving en selectie vanuit huis plaatsvinden. Lees hoe u ook vanuit huis het juiste talent aantrekt en een warm welkom voor hen voorbereidt.

Is uw organisatie klaar voor het permanent aanbieden van thuiswerken?

Om uw werknemers permanent de optie tot thuiswerken te kunnen geven, is het belangrijk deze vijf zaken goed op orde te hebben.

Technische tools voor een soepel sollicitatieproces

Helaas is face-to-face solliciteren momenteel niet mogelijk, maar de huidige technologie maakt het mogelijk het wervingsproces toch soepel te laten verlopen.

Tips om iemand aan te nemen zonder elkaar de hand te schudden

De beslissing om iemand aan te nemen hangt af van een goede klik, de juiste hard skills en een match met de bedrijfscultuur. Hoe beoordeel je dit wanneer je een sollicitant niet face-to-face kunt ontmoeten?

De overgang naar werken op afstand: hoe organisaties omgaan met Covid-19

Helaas is face-to-face solliciteren momenteel niet mogelijk, maar de huidige technologie maakt het mogelijk het wervingsproces toch soepel te laten verlopen.

Handige tools voor thuiswerkende recruiters

Sollicitatiegesprekken, shortlisten en skills testen: met deze tools manage jij jouw recruitmentproces volledig vanuit huis.

Zo haal je als bedrijf het meest uit je video-sollicitatiegesprekken

Nu we massaal thuiswerken door het coronavirus, zijn online recruitmenttools essentieel voor het werving- en selectieproces. Met deze tips voer je succesvolle online sollicitatiegesprekken.
business

Sollicitaties en onboarding op afstand: zo kan uw werving gewoon doorgaan

Hoewel we momenteel massaal thuiswerken, is het nog steeds mogelijk om op afstand succesvol iemand aan te nemen en te verwelkomen binnen de organisatie.

Contact 

»

Recruitment advies 

»

Salary survey 

»