nl
Vacatures

Onze consultants nemen de tijd om te luisteren naar jouw ambities, en delen jouw verhaal met vooraanstaande organisaties in Nederland. Laten we samen het volgende hoofdstuk van jouw carrière schrijven.

Bekijk alle vacatures
Professionals

Onze consultants nemen de tijd om te luisteren naar jouw ambities, zodat zij jouw verhaal kunnen delen met de meest vooraanstaande organisaties van Nederland. Laten we samen het volgende hoofdstuk van jouw carrière schrijven.

Meer informatie
Onze Diensten

Toonaangevende bedrijven in heel Nederland vertrouwen op Robert Walters om snel en efficiënt de juiste mensen te werven. Lees meer over onze dienstverlening.

Meer informatie
Inzichten & Advies

Of je nu op zoek bent naar talent of naar een nieuwe carrièrestap voor jezelf, wij adviseren je graag over de laatste trends op de arbeidsmarkt en bieden je de inspiratie die je nodig hebt.

Meer lezen
Over Robert Walters Nederland

Voor ons gaat recruitment over meer dan een enkele vacature. Wij helpen organisaties en professionals bij het maken van belangrijke keuzes.

Meer lezen

Werken bij ons

Onze mensen maken het verschil. Lees hun verhaal en kom alles te weten over een carrière bij Robert Walters Nederland.

Ontdek meer

#BreakTheBias – Jose Bokhorst over diversiteit en inclusie

 

 

Met het thema #BreakTheBias staat International Women’s Day (IWD) dit jaar in het teken van een wereld die vrij is van vooroordelen, stereotypen en discriminatie. Jose Bokhorst, Managing Director van Robert Walters en Walters People in Nederland, licht toe hoe de Robert Walters Group zich inzet om een diverse en inclusieve werkomgeving te creëren. Bij onszelf, maar ook bij andere organisaties.

Hoe ziet diversiteit eruit binnen de Robert Walters Group?

Bokhorst: “Bij Robert Walters hechten we zeer aan een divers personeelsbestand. Concreet betekent diversiteit voor ons dat wij alleen kijken naar de kwaliteiten van (toekomstige) collega’s en niet naar afkomst, achtergrond, hobby’s of zelfs soort humor. Wat telt is dat iemand goed is in zijn werk. Als dat zo is, is er bij ons voor iedereen plek.    

Dat uit zich in een gemêleerd personeelsbestand, zowel met betrekking tot culturele achtergronden als gender. In Nederland is de man-vrouwverhouding onder onze consultants ongeveer 50/50. Binnen lager en hoger management lopen vrouwen iets voor. En van de topfuncties in Nederland worden er drie van de acht bezet door vrouwen.”

En wat gebeurt er op het gebied van inclusie?

“Diversiteit is natuurlijk nog geen garantie voor inclusie, en juist ons diverse personeelsbestand geeft ons als organisatie de verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat iedereen bij Robert Walters zich prettig voelt. 

In 2021 is daarom Coral Bamgboye aangesteld als Global Head of Equality, Diversity & Inclusion. In deze rol rapporteert zij direct aan oprichter Robert Walters en houdt ze zich bezig met het creëren van een werkomgeving waar inclusie, waardigheid en respect voorop staan. Niet alleen binnen onze organisatie zelf, maar ook bij klanten, kandidaten en andere stakeholders met wie de Robert Walters Group samenwerkt. “

Hoe helpen jullie je klanten op dit gebied?

“De groep heeft VERCIDA Consulting, één van de top-50 D&I-leiders wereldwijd, aangesteld als externe partner. VERCIDA is verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling van Robert Walters’ D&I-strategie, onder meer door interne trainingen, voorlichting en via thought leadership voor onze klanten. 

Wij willen onze opdrachtgevers ondersteunen bij het herkennen van onbewuste vooroordelen en het opstellen van inclusieve zoekopdrachten, onder meer door een speciale diversity & inclusion-training te geven aan al onze recruitment consultants.

Voor 29 maart staat een externe webinar gepland: ‘How do inclusive leaders think and act? Transforming yourself into an inclusive leader’. Dit is het tweede webinar dat wij organiseren waarin wij experts op het gebied van D&I de ruimte geven om hun kennis te delen met ons netwerk.”

Hebben jullie nog activiteiten op International Women's Day 2022?

Op International Women’s Day organiseren we dit jaar voor onze eigen medewerkers een webinar, met als thema ‘Making the unconscious conscious’. Het wordt gehost door Jai Rai van vooraanstaand wellbeing bedrijf Push. Rai legt uit hoe bedrijven unconscious bias kunnen belichten en welke strategieën kunnen worden toegepast om onbewuste gendervooroordelen op de werkvloer te beperken en te voorkomen.“

Meer informatie

Schrijf je hier in voor de aankomende webinar ‘How do inclusive leaders think and act? Transforming yourself into an inclusive leader’.

Jose Bokhorst ging recent in gesprek over diversiteit voor deze podcast van assessment provider Thomas International. 

Kijk voor meer informatie omtrent ons D&I-beleid op onze speciale D&I-webpagina, of neem contact met ons op via +31 (0) 20 644 4655 of netherlands@robertwalters.com.

Share this:

Recruitment advies 

Vacature uploaden 

Salary Survey 

Recruitmentadvies 

Share this article

Related Solutions

Sign up for job alerts
Salary Survey
Career Advice
Global Get In Touch

Global Lorem IpsumLorem IpsumLorem IpsumLorem IpsumLorem IpsumLorem IpsumLorem Ipsum Lorem Ipsum

I'm Robert Walters Are you?

Sluit je aan bij ons wereldwijde team van creatieve denkers, probleemoplossers en game changers. Wij bieden jou mooie doorgroeimogelijkheden, een fijne werksfeer en uitstekende opleidingsmogelijkheden.