nl
Vacatures

Onze consultants nemen de tijd om te luisteren naar jouw ambities, en delen jouw verhaal met vooraanstaande organisaties in Nederland. Laten we samen het volgende hoofdstuk van jouw carrière schrijven.

Bekijk alle vacatures
Professionals

Onze consultants nemen de tijd om te luisteren naar jouw ambities, zodat zij jouw verhaal kunnen delen met de meest vooraanstaande organisaties van Nederland. Laten we samen het volgende hoofdstuk van jouw carrière schrijven.

Meer informatie
Onze Diensten

Toonaangevende bedrijven in heel Nederland vertrouwen op Robert Walters om snel en efficiënt de juiste mensen te werven. Lees meer over onze dienstverlening.

Meer informatie
Inzichten & Advies

Of je nu op zoek bent naar talent of naar een nieuwe carrièrestap voor jezelf, wij adviseren je graag over de laatste trends op de arbeidsmarkt en bieden je de inspiratie die je nodig hebt.

Meer lezen
Over Robert Walters Nederland

Voor ons gaat recruitment over meer dan een enkele vacature. Wij helpen organisaties en professionals bij het maken van belangrijke keuzes.

Meer lezen

Werken bij ons

Onze mensen maken het verschil. Lees hun verhaal en kom alles te weten over een carrière bij Robert Walters Nederland.

Ontdek meer

Robert Walters opent eerste ‘neurokantoor’ ter wereld

 

 

Robert Walters heeft op 1 mei een nieuw kantoor op de Amsterdamse Zuidas geopend. Dit is het eerste kantoor ter wereld dat is ingericht op basis van neurowetenschappelijk onderzoek. Het doel is een omgeving creëren waar werknemers wíllen zijn en zich thuis voelen. 'Je kunt tegenwoordig overal werken, maar we willen onze mensen samenbrengen op een plek waar zij zichzelf kunnen overtreffen’, aldus Jose Bokhorst, Managing Director van Robert Walters.

Werknemers op hun best 

De belangrijkste reden voor de verhuizing is het bouwen van een community waar de werknemers van Robert Walters samengebracht kunnen worden. 'We willen dat onze mensen zich veilig, gewaardeerd en geïnspireerd voelen op kantoor, en de intrinsieke motivatie hebben om daar te willen zijn. Dit realiseren we met verschillende zones waaruit het kantoor is opgebouwd: elke zone stimuleert en inspireert mensen op een andere manier, waardoor zij optimaal presteren en zich goed voelen. In de rode zone kun je bijvoorbeeld bellen, performen en deals sluiten, terwijl de bufferzone bedoeld is om bij te komen. Ons nieuwe kantoor heeft een oppervlakte van 2400 vierkante meter, dus er zijn genoeg mogelijkheden om onze werknemers te faciliteren. Én we hebben de ruimte om te groeien', aldus Bokhorst.

Kantoorinrichting gebaseerd op emotie 

Het neurowetenschappelijk onderzoek dat het fundament vormt van het kantoor, is uitgevoerd door neuromarketingbureau Neurensics. Tientallen personen, waaronder werknemers van Robert Walters en Walters People, werden ondervraagd door neurowetenschappers. Op basis van deze gesprekken werden werknemersprofielen opgesteld. Daarna werd de hersenactiviteit van de personen geanalyseerd met fMRI-scans. ‘In deze stap van het onderzoek werden de personen blootgesteld aan allerlei kleuren, teksten en interieurstijlen, waarna onbewuste reacties en emoties werden gemeten. Op basis van deze onderzoeksresultaten hebben wij – in samenwerking met Hoogerwerf Projectinrichting – het kantoor van de toekomst gebouwd’, aldus Bokhorst. 

Verschillende zones, verschillende doelen 

Het kantoor bestaat uit meerdere zones die verschillende functies hebben. Bokhorst: 'De receptie kun je vergelijken met de lobby van een vijfsterrenhotel. De werkvloer heeft blauwgrijze muren zonder poespas, wat de concentratie bevordert. Bellen doen we vervolgens in de Arena: een rode ruimte die dezelfde energie geeft die je voelt in een voetbalstadion.’  

Ook is er een bufferzone: een Toscaanse landschap midden in het kantoor. ‘Planten, schommels, meerdere zithoekjes en vijgenaroma zorgen voor ontspanning. Je kunt tenslotte niet acht uur per dag aan staan', aldus Bokhorst. Opladen kan overigens ook in de saunaruimte, bestaande uit nóg meer planten, natuurgeluiden en ligbedden. Tot slot kun je de hele dag door in het restaurant terecht voor lekkere koffie, een vers broodje of een borrelplank. ‘We willen ver weg blijven van de doorsnee bedrijfskantine.’ 

Het vijfsterrenkantoor van de toekomst  

Het kantoor heeft nog meer in petto: zo worden telefoons en laptops automatisch opgeladen op de bureaus en kom je het kantoor alleen binnen met een QR-code. 'Ook hebben we videowalls, een podium en een bar, waardoor we in ons eigen kantoor evenementen kunnen hosten. En we gaan wekelijks yoga- en mindfullnesslessen geven aan onze werknemers.’ 

Iedereen keek de afgelopen maanden enorm uit naar de verhuizing, en Bokhorst kan nu al zeggen dat het kantoor een succes is. 'Mensen worden heel blij van het gevoel dat het kantoor hen geeft. Elke ruimte voorziet in een andere behoefte, en bovendien heeft het kantoor een zeer luxe uitstraling. Ik durf met zekerheid te zeggen dat ons kantoor qua ervaring vergelijkbaar is met een vijfsterrenhotel. Dat is iets waar ik enorm trots op ben.’ 

Meer informatie  

Wil je meer weten over ons nieuwe kantoor of een keer komen kijken? Neem gerust contact met ons op via netherlands@robertwalters.com. Interesse in een baan bij Robert Walters? Kijk dan op onze carrièrepagina.

Share this:

Recruitment advies 

Salary Survey 

Share this article

Related Solutions

Sign up for job alerts
Salary Survey
Career Advice
Global Get In Touch

Global Lorem IpsumLorem IpsumLorem IpsumLorem IpsumLorem IpsumLorem IpsumLorem Ipsum Lorem Ipsum

I'm Robert Walters Are you?

Sluit je aan bij ons wereldwijde team van creatieve denkers, probleemoplossers en game changers. Wij bieden jou mooie doorgroeimogelijkheden, een fijne werksfeer en uitstekende opleidingsmogelijkheden.