nl

Onze Diensten

Toonaangevende bedrijven in heel Nederland vertrouwen op Robert Walters om snel en efficiënt de juiste mensen te werven. Lees meer over onze dienstverlening.

Meer informatie
Vacatures

Onze consultants nemen de tijd om te luisteren naar jouw ambities, en delen jouw verhaal met vooraanstaande organisaties in Nederland. Laten we samen het volgende hoofdstuk van jouw carrière schrijven.

Bekijk alle vacatures
Onze Diensten

Toonaangevende bedrijven in heel Nederland vertrouwen op Robert Walters om snel en efficiënt de juiste mensen te werven. Lees meer over onze dienstverlening.

Meer informatie
Inzichten & Advies

Of je nu op zoek bent naar talent of naar een nieuwe carrièrestap voor jezelf, wij adviseren je graag over de laatste trends op de arbeidsmarkt en bieden je de inspiratie die je nodig hebt.

Meer lezen
Over Robert Walters Nederland

Voor ons gaat recruitment over meer dan een enkele vacature. Wij helpen organisaties en professionals bij het maken van belangrijke keuzes.

Meer lezen

Werken bij ons

Onze mensen maken het verschil. Lees hun verhaal en kom alles te weten over een carrière bij Robert Walters Nederland.

Ontdek meer

Drie redenen om voor een internationale kandidaat te kiezen

Veel organisaties blijven het lastig vinden om aan personeel te komen, maar er is een manier om de zoektocht naar nieuwe collega's makkelijker te maken. Wat als je - kijkend naar de cv’s van sollicitanten - de beheersing van de Nederlandse taal eens achterwege laat? ‘Dan krijg je een internationale en daardoor veel grotere kandidatenpool waaruit je kunt kiezen’, aldus Robert Brighton, associate director Supply Chain recruitment. Brighton zet de voordelen van internationale kandidaten op een rij. 

1. Internationale kandidaten beheersen meerdere talen 

De meeste internationale kandidaten beheersen twee talen: het Engels en hun moedertaal. Deze kandidaten zijn vooral gunstig voor Nederlandse vestigingen van internationale organisaties, omdat zij makkelijker kunnen samenwerken met collega's uit andere landen. Toch blijft op veel van deze afdelingen het Nederlands de voertaal. ‘Engels als voertaal aanhouden is logischer vanwege de vele internationale samenwerkingen binnen zo'n groot bedrijf. Bovendien is de beheersing van het Nederlands eigenlijk geen must op deze afdelingen, waardoor je als organisatie prima voor een internationale kandidaat kunt kiezen’, licht Brighton toe. 

2. Internationale kandidaten kunnen direct bij je aan de slag

Veel internationale kandidaten die in Nederland wíllen werken, zijn al naar ons land verhuisd. Dit maakt de zoektocht naar een baan toch makkelijker. En de meeste internationale kandidaten die op afstand een baan in Nederland bemachtigen en nog moeten verhuizen, regelen alle praktische zaken meteen. Dit betekent dat internationale kandidaten vrijwel altijd direct bij je aan de slag kunnen. Brighton: ‘Meestal hebben internationale kandidaten - naast het opbouwen van een succesvolle carrière - een andere reden om naar Nederland te verhuizen, bijvoorbeeld familie. Daarom zorgen ze ervoor dat ze al hun zaken op orde hebben. Veel vacatures en tijdelijke opdrachten zijn urgent, dus dan is het fijn dat je als werkgever niet maanden hoeft te wachten op een kandidaat.'

3. Internationale kandidaten hebben minder strenge eisen

Nederland heeft een gunstig werkklimaat met goede arbeidsvoorwaarden. Dit is voor veel internationale kandidaten meer dan genoeg; daarom gaan zij niet mee met de hoge eisen die Nederlandse kandidaten soms hebben. Nederlandse kandidaten weten dat ze veel kunnen vragen door de krappe arbeidsmarkt, en daardoor meerdere sollicitatieprocedures tegelijkertijd kunnen aangaan. Internationale kandidaten willen vooral stabiliteit krijgen in Nederland, en dat is al uitdagend genoeg vanwege de voorkeur voor Nederlandstalige sollicitanten.'

Meer informatie 

Lees hier meer carrièreadvies of bekijk direct onze vacatures. Wil je persoonlijk advies over het werven van internationale kandidaten? Neem dan direct contact op met Robert Brighton via robert.brighton@robertwalters.com of tel. +31 (0) 20 644 4655.  

 

Deel dit artikel

Gerelateerde informatie

Op zoek naar medewerkers?
Salary Survey
Recruitmentadvies
Neem contact met ons op

Laat je adviseren door een van onze consultants

Gerelateerde informatie

Bekijk alle inhoud

Inflatie van functietitels: slimme recruitment truc of bron van verwarring?

Inflatie zien we niet alleen terug in de supermarkt. Ook in functietitels is waardevermindering zichtbaar: de zogeheten functietitel-inflatie. Annemieke Peskens legt uit wat functietitel-inflatie is en waarom het ‘opblazen’ van titels negatieve gevolgen kan hebben. Wat is functietitel-inflatie? Chie

Lees meer

Interim professional vaker ingezet vanuit noodzaak, parttime zzp’er wint terrein

Het aantal zzp’ers in Nederland neemt de afgelopen tien jaar gestaag toe. In 2022 waren er 1,2 miljoen Nederlanders met een hoofdbaan als zzp'er; in totaal 12 procent van alle werkenden (bron: CBS). En dit aantal nam ook in 2023 toe. Professionals hechten meer waarde aan flexibiliteit en willen een

Lees meer

Slimmere recruitmentbeslissingen nemen op basis van data

De dagen waarin recruitmentbeslissingen werden genomen puur op basis van intuïtie zijn voorbij. Door te profiteren van de kracht van data, kunnen organisaties hun beslissingen baseren op harde feiten en statistieken in plaats van onderbuikgevoel en emotie. Van lagere wervingskosten tot de optimalisa

Lees meer

I'm Robert Walters Are you?

Sluit je aan bij ons wereldwijde team van creatieve denkers, probleemoplossers en game changers. Wij bieden jou mooie doorgroeimogelijkheden, een fijne werksfeer en uitstekende opleidingsmogelijkheden.