nl
Vacatures

Onze consultants nemen de tijd om te luisteren naar jouw ambities, en delen jouw verhaal met vooraanstaande organisaties in Nederland. Laten we samen het volgende hoofdstuk van jouw carrière schrijven.

Bekijk alle vacatures
Professionals

Onze consultants nemen de tijd om te luisteren naar jouw ambities, zodat zij jouw verhaal kunnen delen met de meest vooraanstaande organisaties van Nederland. Laten we samen het volgende hoofdstuk van jouw carrière schrijven.

Meer informatie
Onze Diensten

Toonaangevende bedrijven in heel Nederland vertrouwen op Robert Walters om snel en efficiënt de juiste mensen te werven. Lees meer over onze dienstverlening.

Meer informatie
Inzichten & Advies

Of je nu op zoek bent naar talent of naar een nieuwe carrièrestap voor jezelf, wij adviseren je graag over de laatste trends op de arbeidsmarkt en bieden je de inspiratie die je nodig hebt.

Meer lezen
Over Robert Walters Nederland

Voor ons gaat recruitment over meer dan een enkele vacature. Wij helpen organisaties en professionals bij het maken van belangrijke keuzes.

Meer lezen

Werken bij ons

Onze mensen maken het verschil. Lees hun verhaal en kom alles te weten over een carrière bij Robert Walters Nederland.

Ontdek meer

Regio Eindhoven zoekt financieel talent over de grens

Steeds meer organisaties in Eindhoven en omstreken kijken verder dan de eigen landsgrenzen om hun financiële vacatures in te vullen. 'Waar bedrijven voorheen terughoudend waren met het aannemen van expats voor hun financiële afdeling, zijn ze nu steeds vaker bereid om internationaal te werven', aldus Rian van den Luitgaarden, managing consultant finance recruitment.  

De kloof tussen vraag en aanbod 

De vraag naar financiële professionals is in Noord-Brabant het afgelopen jaar met 54% toegenomen, terwijl het aantal financiële vacatures in heel Nederland met 48% steeg. Vanwaar deze bovengemiddelde groei? Volgens Van den Luitgaarden komt dit voornamelijk door de explosief groeiende technologiemarkt in de regio Eindhoven. ‘Neem bijvoorbeeld ASML: als leverancier van chips profiteren zij enorm van de wereldwijde economische productiegroei. Veel bedrijven in de regio zijn toeleverancier van ASML, dus hun groei sijpelt door naar de rest van de regio’, aldus Van den Luitgaarden. ‘Binnen de financiële wereld komt daar de nasleep van covid-19 nog bij kijken. Organisaties waren lange tijd voorzichtig, maar zijn nu weer massaal aan het werven.’ Vooral de vraag naar controllers is groot: in het tweede kwartaal van dit jaar waren er ruim 10.000 openstaande vacatures binnen financial en business control. ‘En de mensen om die plekken te vullen, zijn nauwelijks meer te vinden’, merkt Van den Luitgaarden. 

Eindhoven goes international 

Enkele jaren geleden gebeurde het vrijwel nooit dat organisaties actief expats benaderden. Van den Luitgaarden: ‘Het was ondenkbaar dat een typisch Brabants familiebedrijf een financieel directeur uit Singapore over liet vliegen. Nu gebeurt dit regelmatig. De meeste kandidaten die met bedrijven in Brabant in gesprek gaan, zijn afkomstig uit landen als Zuid-Afrika, Korea en de Verenigde Staten.’ Momenteel brengen Van den Luitgaarden en haar collega’s het onderwerp ‘expats werven’ standaard ter sprake als zij met klanten in gesprek zijn. ‘Het initiatief om internationaal te kijken komt nog wel vanuit ons, maar het verschil met een paar jaar geleden is dat organisaties er nu wél voor openstaan, terwijl expats aannemen vroeger pas als oplossing werd gezien als een vacature voor zeer lange tijd openstond. Van de laatste vijf vacatures waarop wij bemiddeld hebben, is vier keer voor een kandidaat uit het buitenland gekozen.’

Concessies doen  

Een expat aannemen is alleen niet iets wat je even doet. Zo moet je rekening houden met zaken als huisvesting, visa, belastingen en vliegtickets die betaald moeten worden, misschien ook voor zijn of haar gezin. ‘De partner wil vaak ook in Nederland aan het werk kunnen. In de huidige markt is dat geen probleem en kunnen we de partner vaak ook aan een nieuwe baan helpen, licht Van den Luitgaarden toe. ‘Ze maken samen immers een compleet nieuwe start in een vreemd land, en dan wil het hele gezin logischerwijs op weg geholpen worden.’ 

De voordelen van flexibiliteit 

Ondanks de genoemde hindernissen levert het bedrijven veel op om in expats te investeren. ‘Nederlandse organisaties profiteren van de 30%-regeling. Daarnaast vinden veel expats het onderhandelen over een hoger salaris over betere arbeidsvoorwaarden onnodig, aangezien zij er in Nederland in vele opzichten al op vooruit gaan’, aldus Van den Luitgaarden. ‘Ze stellen zekerheid boven hun groeiambitie.’ Het blijft natuurlijk wikken en wegen voor organisaties, maar ze worden zich steeds meer bewust van alle voordelen die expats met zich meebrengen. Eén ding is zeker: het Brabantse financiële landschap wordt de komende jaren een stuk internationaler.  

Meer informatie

Voor meer informatie over de arbeidsmarkt in de regio Eindhoven kunt u contact opnemen met Rian van den Luitgaarden, Managing Consultant Robert Walters Eindhoven via tel. (0)40 7999 910 of rian.vandenluitgaarden@robertwalters.com.

Deel dit artikel

Gerelateerde informatie

Op zoek naar medewerkers?
Salary Survey
Recruitmentadvies
Neem contact met ons op

Laat je adviseren door een van onze consultants

Gerelateerde informatie

Bekijk alle inhoud

Inflatie van functietitels: slimme recruitment truc of bron van verwarring?

Inflatie zien we niet alleen terug in de supermarkt. Ook in functietitels is waardevermindering zichtbaar: de zogeheten functietitel-inflatie. Annemieke Peskens legt uit wat functietitel-inflatie is en waarom het ‘opblazen’ van titels negatieve gevolgen kan hebben. Wat is functietitel-inflatie? Chie

Lees meer

Interim professional vaker ingezet vanuit noodzaak, parttime zzp’er wint terrein

Het aantal zzp’ers in Nederland neemt de afgelopen tien jaar gestaag toe. In 2022 waren er 1,2 miljoen Nederlanders met een hoofdbaan als zzp'er; in totaal 12 procent van alle werkenden (bron: CBS). En dit aantal nam ook in 2023 toe. Professionals hechten meer waarde aan flexibiliteit en willen een

Lees meer

Slimmere recruitmentbeslissingen nemen op basis van data

De dagen waarin recruitmentbeslissingen werden genomen puur op basis van intuïtie zijn voorbij. Door te profiteren van de kracht van data, kunnen organisaties hun beslissingen baseren op harde feiten en statistieken in plaats van onderbuikgevoel en emotie. Van lagere wervingskosten tot de optimalisa

Lees meer

I'm Robert Walters Are you?

Sluit je aan bij ons wereldwijde team van creatieve denkers, probleemoplossers en game changers. Wij bieden jou mooie doorgroeimogelijkheden, een fijne werksfeer en uitstekende opleidingsmogelijkheden.