nl
Vacatures

Onze consultants nemen de tijd om te luisteren naar jouw ambities, en delen jouw verhaal met vooraanstaande organisaties in Nederland. Laten we samen het volgende hoofdstuk van jouw carrière schrijven.

Bekijk alle vacatures
Professionals

Onze consultants nemen de tijd om te luisteren naar jouw ambities, zodat zij jouw verhaal kunnen delen met de meest vooraanstaande organisaties van Nederland. Laten we samen het volgende hoofdstuk van jouw carrière schrijven.

Meer informatie
Onze Diensten

Toonaangevende bedrijven in heel Nederland vertrouwen op Robert Walters om snel en efficiënt de juiste mensen te werven. Lees meer over onze dienstverlening.

Meer informatie
Over Robert Walters Nederland

Voor ons gaat recruitment over meer dan een enkele vacature. Wij helpen organisaties en professionals bij het maken van belangrijke keuzes.

Meer lezen

Werken bij ons

Onze mensen maken het verschil. Lees hun verhaal en kom alles te weten over een carrière bij Robert Walters Nederland.

Ontdek meer

Regio Eindhoven zoekt financieel talent over de grens

Steeds meer organisaties in Eindhoven en omstreken kijken verder dan de eigen landsgrenzen om hun financiële vacatures in te vullen. 'Waar bedrijven voorheen terughoudend waren met het aannemen van expats voor hun financiële afdeling, zijn ze nu steeds vaker bereid om internationaal te werven', aldus Rian van den Luitgaarden, managing consultant finance recruitment.  

De kloof tussen vraag en aanbod 

De vraag naar financiële professionals is in Noord-Brabant het afgelopen jaar met 54% toegenomen, terwijl het aantal financiële vacatures in heel Nederland met 48% steeg. Vanwaar deze bovengemiddelde groei? Volgens Van den Luitgaarden komt dit voornamelijk door de explosief groeiende technologiemarkt in de regio Eindhoven. ‘Neem bijvoorbeeld ASML: als leverancier van chips profiteren zij enorm van de wereldwijde economische productiegroei. Veel bedrijven in de regio zijn toeleverancier van ASML, dus hun groei sijpelt door naar de rest van de regio’, aldus Van den Luitgaarden. ‘Binnen de financiële wereld komt daar de nasleep van covid-19 nog bij kijken. Organisaties waren lange tijd voorzichtig, maar zijn nu weer massaal aan het werven.’ Vooral de vraag naar controllers is groot: in het tweede kwartaal van dit jaar waren er ruim 10.000 openstaande vacatures binnen financial en business control. ‘En de mensen om die plekken te vullen, zijn nauwelijks meer te vinden’, merkt Van den Luitgaarden. 

Eindhoven goes international 

Enkele jaren geleden gebeurde het vrijwel nooit dat organisaties actief expats benaderden. Van den Luitgaarden: ‘Het was ondenkbaar dat een typisch Brabants familiebedrijf een financieel directeur uit Singapore over liet vliegen. Nu gebeurt dit regelmatig. De meeste kandidaten die met bedrijven in Brabant in gesprek gaan, zijn afkomstig uit landen als Zuid-Afrika, Korea en de Verenigde Staten.’ Momenteel brengen Van den Luitgaarden en haar collega’s het onderwerp ‘expats werven’ standaard ter sprake als zij met klanten in gesprek zijn. ‘Het initiatief om internationaal te kijken komt nog wel vanuit ons, maar het verschil met een paar jaar geleden is dat organisaties er nu wél voor openstaan, terwijl expats aannemen vroeger pas als oplossing werd gezien als een vacature voor zeer lange tijd openstond. Van de laatste vijf vacatures waarop wij bemiddeld hebben, is vier keer voor een kandidaat uit het buitenland gekozen.’

Concessies doen  

Een expat aannemen is alleen niet iets wat je even doet. Zo moet je rekening houden met zaken als huisvesting, visa, belastingen en vliegtickets die betaald moeten worden, misschien ook voor zijn of haar gezin. ‘De partner wil vaak ook in Nederland aan het werk kunnen. In de huidige markt is dat geen probleem en kunnen we de partner vaak ook aan een nieuwe baan helpen, licht Van den Luitgaarden toe. ‘Ze maken samen immers een compleet nieuwe start in een vreemd land, en dan wil het hele gezin logischerwijs op weg geholpen worden.’ 

De voordelen van flexibiliteit 

Ondanks de genoemde hindernissen levert het bedrijven veel op om in expats te investeren. ‘Nederlandse organisaties profiteren van de 30%-regeling. Daarnaast vinden veel expats het onderhandelen over een hoger salaris over betere arbeidsvoorwaarden onnodig, aangezien zij er in Nederland in vele opzichten al op vooruit gaan’, aldus Van den Luitgaarden. ‘Ze stellen zekerheid boven hun groeiambitie.’ Het blijft natuurlijk wikken en wegen voor organisaties, maar ze worden zich steeds meer bewust van alle voordelen die expats met zich meebrengen. Eén ding is zeker: het Brabantse financiële landschap wordt de komende jaren een stuk internationaler.  

Meer informatie

Voor meer informatie over de arbeidsmarkt in de regio Eindhoven kunt u contact opnemen met Rian van den Luitgaarden, Managing Consultant Robert Walters Eindhoven via tel. (0)40 7999 910 of rian.vandenluitgaarden@robertwalters.com.

Deel dit artikel

Gerelateerde informatie

Op zoek naar medewerkers?
Salary Survey
Recruitmentadvies
Neem contact met ons op

Laat je adviseren door een van onze consultants

Gerelateerde informatie

Bekijk alle inhoud

Nieuwe wetgeving leidt tot run op IT risk professionals

Op 1 januari 2025 treedt de Digital Operational Resilience Act (DORA) in werking. Deze nieuwe wetgeving heeft als doel om de digitale weerbaarheid van financiële ondernemingen in de Europese Unie te vergroten. Hoewel de inwerkingtreding van DORA nog even op zich laat wachten, is er nu al een toename

Lees meer

Update interim recruitmentmarkt: ‘’De vraag vanuit scale-ups neemt toe’’

De arbeidsmarkt voor interim professionals is de afgelopen jaren vrij stabiel gebleven. Wat er ook gebeurt, er zal altijd behoefte zijn aan tijdelijke krachten ter opvulling van verlof of projecten. Toch zien consultants Thomas van Vliet (legal specialist) en Mearg Tafla (finance specialist) dat de

Lees meer

Business controllers gewild in de zorg

Sinds de privatisering van de zorg is business control een onmisbaar onderdeel geworden van finance binnen zorginstellingen. CFO’s in de zorg kiezen daarom steeds vaker voor door de wol geverfde business controllers. “Zorginstellingen zijn op zoek naar controllers die niet alleen sterk zijn in het o

Lees meer

I'm Robert Walters Are you?

Sluit je aan bij ons wereldwijde team van creatieve denkers, probleemoplossers en game changers. Wij bieden jou mooie doorgroeimogelijkheden, een fijne werksfeer en uitstekende opleidingsmogelijkheden.