nl
Vacatures

Onze consultants nemen de tijd om te luisteren naar jouw ambities, en delen jouw verhaal met vooraanstaande organisaties in Nederland. Laten we samen het volgende hoofdstuk van jouw carrière schrijven.

Bekijk alle vacatures
Professionals

Onze consultants nemen de tijd om te luisteren naar jouw ambities, zodat zij jouw verhaal kunnen delen met de meest vooraanstaande organisaties van Nederland. Laten we samen het volgende hoofdstuk van jouw carrière schrijven.

Meer informatie
Onze Diensten

Toonaangevende bedrijven in heel Nederland vertrouwen op Robert Walters om snel en efficiënt de juiste mensen te werven. Lees meer over onze dienstverlening.

Meer informatie
Inzichten & Advies

Of je nu op zoek bent naar talent of naar een nieuwe carrièrestap voor jezelf, wij adviseren je graag over de laatste trends op de arbeidsmarkt en bieden je de inspiratie die je nodig hebt.

Meer lezen
Over Robert Walters Nederland

Voor ons gaat recruitment over meer dan een enkele vacature. Wij helpen organisaties en professionals bij het maken van belangrijke keuzes.

Meer lezen

Werken bij ons

Onze mensen maken het verschil. Lees hun verhaal en kom alles te weten over een carrière bij Robert Walters Nederland.

Ontdek meer

ESG specialist Hasib Sharifzada: ‘Mijn expertise op het gebied van reporting, audit en control kwam goed van pas’  

ESG (Environment, Social & Governance) en de implementatie van Europese richtlijnen voor CSRD (Corporate Sustainability Reporting Directives) staan bij veel organisaties hoog op de agenda. Dit betekent dat er genoeg kansen zijn voor professionals die zich in dit specialisme willen verdiepen. Juristen, financials en milieudeskundigen: ze zijn allemaal nodig om aan alle ESG-criteria te voldoen. Hasib Sharifzada, ervaren Register Accountant en controller, kwam enkele jaren geleden voor het eerst in aanraking met ESG. Hij deelt zijn ervaringen als ESG specialist. 

Wanneer kreeg je voor het eerst met ESG te maken?  

“Tijdens mijn eerste interimopdracht, twee jaar geleden, was ik als controller de rechterhand van de CFO. De opdrachtgever vroeg mij al snel om de kar te trekken wat betreft ESG: als finance specialist was ik hiervoor de aangewezen persoon. ESG was volledig nieuw voor mij, maar mijn expertise op het gebied van reporting, audit en control kwam goed van pas. Bij ESG gaat het immers ook om het toepassen van CSRD-richtlijnen, samenwerken met verschillende afdelingen, data verzamelen en rapportages opstellen. Ook vond ik het interessant om met een ander soort data te werken dan financiële data.” 

Wat doe je in je huidige interimopdracht op het gebied van ESG? 

“Op dit moment ben ik als ESG-projectmanager betrokken bij opdrachten in o.a. de bouw, de chemische industrie en investeringsmaatschappijen, waar ik verantwoordelijk ben voor de implementatie van CSRD. Doorgaans duren mijn opdrachten minimaal een jaar, aangezien een ESG-implementatie gefaseerd moet worden uitgevoerd. Het kost tijd om ESG-processen vorm te geven en te optimaliseren. Mijn opdrachten voer ik waar uit in samenwerking met mijn eigen multidisciplinaire team, bestaande uit deskundigen op o.a. het gebied van milieu en datamanagement. Deze samenwerking, gecombineerd met mijn inzet via Robert Walters, werkt heel goed.”

Wat maakt werken als interim ESG specialist zo interessant? 

''Dat er zo veel variatie bij komt kijken. Als je na enkele maanden het eerste onderdeel van de ESG-implementatie hebt afgerond, ga je aan de slag met de volgende stap. Neem bijvoorbeeld mijn recente opdracht als ESG projectmanager. Eerst heb ik een stuurgroep opgezet en vastgelegd wie wat doet, wie aan wie rapporteert en hoe we het ESG-proces gaan vormgeven. In de tussentijd ben ik de CSRD-rapportagerichtlijnen gaan vertalen naar een concrete aanpak. Op dit moment ben ik bezig met de inhoud, zoals de materialiteitsanalyse en dataverzameling.'' 

Voor wie is een carrière als interim ESG specialist interessant?  

''Voor leergierige professionals die nieuwe wetgeving willen implementeren en het leuk vinden dit in teamverband te doen. Ook moet je doorzettingsvermogen hebben. ESG, en met name de nieuwe richtlijnen met betrekking tot CSRD is een complex en lastig te duiden onderwerp, waardoor het even kan duren voordat je doorhebt wat er moet gebeuren en hoe je dit het beste kunt aanpakken. Uiteindelijk komt het vooral neer op samenwerking met specialisten, omdat je ESG en CSRD implementatie simpelweg niet alleen kunt oppakken.” 

Meer informatie  

Wil je meer weten over een carrière als interim ESG specialist? Of ben je benieuwd wat de inhuur van een ESG professional voor jouw organisatie kan betekenen? Neem dan contact op met Faraaz Habieb via faraaz.habieb@robertwalters.com of via 06 2969 1355. Bekijk ook onze vacatures binnen ESG.

Deel dit artikel

Links

Op zoek naar iets nieuws?
Salary Survey
Carrièreadvies
Neem contact met ons op

Laat je adviseren door een van onze consultants

Gerelateerde informatie

Bekijk alle inhoud

Zo word je partner bij een advocatenkantoor voor je 35ste

Partner worden bij een advocatenkantoor is waar veel advocaten naar toe willen in hun carrière. Ben jij een hardwerkende en ambitieuze advocaat die de route naar het partnerschap versneld wil afleggen? Joyce Toeset, senior manager legal bij Robert Walters, geeft vijf tips om partner te worden voor j

Lees meer

Eguide voor een nieuwe leiderschapsrol op seniorniveau

Of je nu start bij een nieuwe organisatie of promotie hebt gemaakt bij je huidige werkgever: de eerste 90 dagen in een nieuwe senior leiderschapsrol zijn cruciaal. In dit onderzoek delen senior business leaders van over de hele wereld hun ervaringen met starten in een nieuwe functie. Ze lichten toe

Lees meer

7 tips voor een beoordelingsgesprek

Tijdens je beoordelingsgesprek kijk je niet alleen terug naar je prestaties van het afgelopen (half) jaar. Het is ook hét moment om vooruit te kijken; om aan te geven wat je ambities voor het komende (half)jaar zijn, en te bespreken hoe de organisatie jou kan helpen om te groeien als professional. H

Lees meer

I'm Robert Walters Are you?

Sluit je aan bij ons wereldwijde team van creatieve denkers, probleemoplossers en game changers. Wij bieden jou mooie doorgroeimogelijkheden, een fijne werksfeer en uitstekende opleidingsmogelijkheden.