nl
Vacatures

Onze consultants nemen de tijd om te luisteren naar jouw ambities, en delen jouw verhaal met vooraanstaande organisaties in Nederland. Laten we samen het volgende hoofdstuk van jouw carrière schrijven.

Bekijk alle vacatures
Professionals

Onze consultants nemen de tijd om te luisteren naar jouw ambities, zodat zij jouw verhaal kunnen delen met de meest vooraanstaande organisaties van Nederland. Laten we samen het volgende hoofdstuk van jouw carrière schrijven.

Meer informatie
Onze Diensten

Toonaangevende bedrijven in heel Nederland vertrouwen op Robert Walters om snel en efficiënt de juiste mensen te werven. Lees meer over onze dienstverlening.

Meer informatie
Inzichten & Advies

Of je nu op zoek bent naar talent of naar een nieuwe carrièrestap voor jezelf, wij adviseren je graag over de laatste trends op de arbeidsmarkt en bieden je de inspiratie die je nodig hebt.

Meer lezen
Over Robert Walters Nederland

Voor ons gaat recruitment over meer dan een enkele vacature. Wij helpen organisaties en professionals bij het maken van belangrijke keuzes.

Meer lezen

Werken bij ons

Onze mensen maken het verschil. Lees hun verhaal en kom alles te weten over een carrière bij Robert Walters Nederland.

Ontdek meer

Een succesvol sollicitatiegesprek - De volledige interviewgids

Wij zijn inmiddels meer dan 30 jaar specialist op het gebied van recruitment, dus we weten precies wat je moet doen om goed voorbereidt een sollicitatiegesprek in te gaan. Met de kennis en expertise van onze recruitment consultants hebben wij deze gids ontwikkeld die je stap voor stap begeleiden in het sollicitatieproces. Of je nu starter bent of al heel veel ervaing hebt met solliciteren, we weten zeker dat je nuttige informatie en handige tips tegen zult komen die je zullen helpen bij je volgende sollicitatiegesprek.

Download de volledige sollicitatiegids of lees de samenvatting per hoofdstuk hieronder.

Deel dit artikel

Links

Op zoek naar iets nieuws?
Salary Survey
Carrièreadvies
Neem contact met ons op

Laat je adviseren door een van onze consultants

1. Bereid je goed voor

Een goede voorbereiding op je sollicitatiegesprek is onmisbaar. Niet alleen geeft het je zelfvertrouwen een boost, het zal je helpen om de beste versie van jezelf te laten zien aan je potentiële werkgever.

Werkgevers testen vaak hoe goed een kandidaat zich voorbereid heeft om erachter te komen hoe enthousiast de kandidaat is over de functie. Als je de baan echt graag wil hebben dan zul je het niet erg vinden om veel tijd in de voorbereiding op het sollicitatiegesprek te steken. In dit hoofdstuk leggen we uit wat je moet doen om optimaal voorbereid te zijn.

Lees meer

2. Maak een goede start

Er wordt vaak gezegd dat de eerste indruk telt, en dat is zeker het geval voor sollicitatiegesprekken. De meeste werkgevers beweren dat ze binnen 2 minuten al weten of ze iemand wel of niet zullen aannemen. Goed binnenkomen is dus een must.

De eerste seconden zijn dus enorm belangrijk. In dit hoofdstuk laten we aan de hand van concrete voorbeelden zien hoe je een goede eerste indruk maakt, en ook wat je vooral niét moet doen.

                        Lees meer

3. Laat je niet verrassen

Er zijn een aantal standaard vragen die in bijna elk sollicitatiegesprek terugkomen. Doe er je voordeel mee door alvast een antwoord op deze vragen te bedenken.

Daarnaast stellen hiring managers ook vaak competentiegerichte vragen om verschillende kandidaten onderling te kunnen vergelijken. Hoe kun je deze vragen het beste beantwoorden? In dit hoofdstuk laten we zien hoe je aan de hand van competentiegerichte vragen een sterk verhaal over jezelf kunt vertellen.

Lees meer

4. Vermijd veelgemaakte fouten

Je weet nu wat je wél moet doen in het sollicitatiegesprek. Tijd om stil te staan bij de dingen die je juist niet moet doen; de fouten die door veel sollicitanten gemaakt worden.

in dit hoofdstuk delen onze recruitment consultants de meestgemaakte sollicitatiefouten, en hoe je ze kunt vermijden.

Lees meer

5. Verschillende soorten sollicitatiegesprekken

Of het nu een Skype gesprek is met de line manager of een persoonlijk gesprek met de HR manager, elke situatie is anders. Een goede voorbereiding afgestemd op het type sollicitatiegesprek helpt je om zelfverzekerd voor de dag te komen.

Ons laatste hoofdstuk gaat over de do's en don'ts van Skype interviews, hoe je de stijl van het gesprek kunt aanpassen afhankelijk van wie je spreekt, en hoe je onbewuste vooroordelen naast je neer kunt leggen. 

Lees meer

Waar wacht je nog op? Bekijk onze huidige vacatures of maak een job alert aan zodat je nieuwe vacatures per e-mail toegestuurd krijgt.

Download de volledige interviewgids

Gerelateerde informatie

Bekijk alle inhoud

Veelgestelde vragen tijdens het sollicitatiegesprek

Met zelfverzekerde antwoorden op veelgestelde vragen ben je jouw concurrenten een stap voor. Sollicitaties verlopen niet volgens een vast stramien, maar er zijn een aantal vragen die bijna altijd worden gesteld. Hier volgt een lijst met veelgestelde vragen en aanwijzingen over de manier waarop je de

Lees meer

10 tips om effectiever te netwerken

Door social media is netwerken een stuk toegankelijker geworden voor iedereen die zich meer op zijn of haar gemak voelt achter de computer dan op een cocktailparty. Het slechte nieuws voor de meer introverte mensen onder ons is dat handjes schudden en oogcontact maken nog steeds belangrijke aspecten

Lees meer

Vijf veelgemaakte fouten in een sollicitatiegesprek

Uitgenodigd worden voor een sollicitatiegesprek betekent dat de volgende fase in je carrière weer een stapje dichterbij is. Maar je bent er nog niet. Wij geven je een overzicht van vijf zaken waarmee sollicitanten vaak de mist ingaan, zodat jij deze fouten niet maakt. 1. Onvoldoende onderzoek Onderz

Lees meer

I'm Robert Walters Are you?

Sluit je aan bij ons wereldwijde team van creatieve denkers, probleemoplossers en game changers. Wij bieden jou mooie doorgroeimogelijkheden, een fijne werksfeer en uitstekende opleidingsmogelijkheden.