nl

Onze Diensten

Toonaangevende bedrijven in heel Nederland vertrouwen op Robert Walters om snel en efficiënt de juiste mensen te werven. Lees meer over onze dienstverlening.

Meer informatie
Vacatures

Onze consultants nemen de tijd om te luisteren naar jouw ambities, en delen jouw verhaal met vooraanstaande organisaties in Nederland. Laten we samen het volgende hoofdstuk van jouw carrière schrijven.

Bekijk alle vacatures
Onze Diensten

Toonaangevende bedrijven in heel Nederland vertrouwen op Robert Walters om snel en efficiënt de juiste mensen te werven. Lees meer over onze dienstverlening.

Meer informatie
Inzichten & Advies

Of je nu op zoek bent naar talent of naar een nieuwe carrièrestap voor jezelf, wij adviseren je graag over de laatste trends op de arbeidsmarkt en bieden je de inspiratie die je nodig hebt.

Meer lezen
Over Robert Walters Nederland

Voor ons gaat recruitment over meer dan een enkele vacature. Wij helpen organisaties en professionals bij het maken van belangrijke keuzes.

Meer lezen

Werken bij ons

Onze mensen maken het verschil. Lees hun verhaal en kom alles te weten over een carrière bij Robert Walters Nederland.

Ontdek meer

Deze vijf eigenschappen moet je hebben voor een finance carrière in de zorg

Al tien jaar zijn zorginstellingen private ondernemingen, die vragen om vaardige finance specialisten. De sector biedt daarom prachtige uitdagingen: De complexe kasstromen zijn van vitaal belang voor zorgorganisaties, er spelen veel fusies en overnames en de teams zijn divers. Maar lang niet iedereen is geschikt voor een loopbaan in deze snel veranderende sector. Thomas Boerefijn, manager bij Robert Walters, licht toe welke vijf eigenschappen je nodig hebt voor een succesvolle finance carrière in de gezondheidszorg.

 

1. Op omzet en kosten kunnen sturen

De zorgsector bevindt zich in een spannende transitie. Dat maakt het werk als finance professional in deze branche uitdagend en leuk. Werkgevers stellen steeds hogere eisen: je bent niet alleen hoog opgeleid, maar hebt ervaring met planning en control en je bezit het vermogen om snel het zorgregistratiesysteem onder de knie te krijgen. Het zorgregistratiesysteem is de financiële slagader van zorginstellingen, zegt Thomas Boerefijn van Robert Walters. ‘Als zorginstellingen hun diensten niet goed registreren, kunnen ze hun kosten niet declareren. Daarom zoeken ze steeds meer naar professionals die het gehele proces kunnen overzien en controllers die kunnen sturen op kosten én op omzet.’ Professionals met kennis van wet- en regelgeving in de zorg zijn populair. ‘Naast wetenschappelijk of post-doctoraal opgeleide financials zijn starters met een masterdiploma in gezondheidswetenschappen veelgevraagd.’

2. Complexiteit aankunnen en flexibel zijn

Achterover leunen is er niet bij in de zorg. Integendeel: om te werken bij een zorginstelling moet je ingewikkelde regels, systemen en processen kunnen beheersen. En de situatie kan elk moment veranderen, stelt Boerefijn: ‘Met complexiteit kunnen omgaan staat bovenaan het wensenlijstje van klanten. Je moet een veelheid aan financieringsstromen naadloos kunnen beheren. Je moet inkoopprocessen efficiënt en effectief aansturen. En je moet veranderingen in wetgeving snel kunnen vertalen naar de processen. Die wetgeving verandert bijna elk jaar.’ Tot slot, geeft Boerefijn aan, heb je als finance professional vaak met fusies en overnames tussen zorginstellingen te maken. Dat proces maakt dat zorgorganisaties zich vaak in een staat van flux bevinden. ‘Fusies hebben directe en grote gevolgen voor financiële en organisatorische processen. Om in de zorg te werken, is flexibiliteit essentieel.’

3. Goede soft skills 

Effectieve samenwerking met uiteenlopende collega’s is voor een finance professional die in de zorgsector gaat werken, een uitdaging. Boerefijn: ‘Goede soft skills zijn cruciaal. Je moet niet alleen mensen kunnen enthousiasmeren, maar ook op je strepen kunnen staan. Je moet kunnen schakelen met een lid van de raad van bestuur, maar ook met mensen die al jaren correcties in zorgdeclaraties verwerken.’ 

Omdat veel werknemers al hun leven lang in de zorg werken, heb je als nieuwkomer vaak een kennisachterstand op je collega’s. Boerefijn: ‘Mensen die op de administratieve afdeling werken, kunnen een sceptische houding aannemen wanneer een nieuwe finance manager ze gaat vertellen hoe het anders moet. Daar moet je mee om kunnen gaan.’ Van het ontwikkelen van deze vaardigheden zul je gedurende je hele carrière profijt hebben. 

4. Gevoel voor organisatiepolitiek

Wil je leren om invloed uit te oefenen om complexe besluitvormingsprocessen? De zorgsector is hiervoor een uitstekende leerschool. Een politieke antenne komt goed van pas – zowel voor veranderingen die Den Haag dicteert als voor de organisatiepolitiek van je werkgever. Boerefijn: ‘De zorgsector is geen sterk commerciële wereld. De snelheid van processen ligt een tandje lager en bij beslissingen zijn vaak meerdere managers betrokken. Het is daarom belangrijk om je projecten met een strategisch oog te bekijken en draagvlak te kunnen creëren. 

5. Ambitie

Het carrièreperspectief van finance professionals in de zorg is enorm veranderd. Boerefijn: ‘In de top van zorginstellingen zitten vaak mensen uit de zorg die zijn doorgegroeid, en de finance-kolom is er vanouds ondersteunend. Maar een goede financekolom is essentieel geworden voor het succes van de organisatie. Er zijn dan ook steeds meer instellingen met een CFO in de raad van bestuur. Finance professionals hebben in die transitie een mooi loopbaanvooruitzicht.’  Professionals met ervaring in het bedrijfsleven die kunnen omgaan met de specifieke uitdagingen van de zorgsector kunnen snel carrière maken.

Het heersende imago is dat de zorg slecht betaalt, is niet ten alle tijden terecht.  Er zijn steeds meer zorginstellingen die basissalarissen aanvullen met arbeidsmarkttoeslagen (waardoor je een bedrag boven je loon kunt ontvangen, dat overigens niet meetelt voor je pensioenopbouw) en uitloopschalen (waarmee salarisstijging boven de maximale periodiek mogelijk is). Boerefijn merkt op dat de secundaire voorwaarden in de zorg bovendien goed zijn en dat parttime werken en het opnemen van vrije dagen, zwangerschaps- en ouderschapsverlof vaak gemakkelijk bespreekbaar zijn.

Robert Walters bemiddelt hoogopgeleide finance professionals voor zowel vaste functies als interim opdrachten in de zorgsector. Robert Walters is uit overtuiging actief in deze sector, stelt Boerefijn: ‘We zijn eerder succesvol geweest in geprivatiseerde sectoren, waar dezelfde thema’s spelen. Daarom hebben wij een op de zorgsector gefocust team van recruitment consultants.’

Deel dit artikel

Links

Op zoek naar iets nieuws?
Salary Survey
Carrièreadvies
Neem contact met ons op

Laat je adviseren door een van onze consultants

Gerelateerde informatie

Bekijk alle inhoud

ESG maakt accountancywerk bij de Big Four weer leuk

De Nederlandse Big Four kantoren zijn al lange tijd populaire werkgevers onder jong financieel talent. Toch hadden de kantoren de afgelopen jaren moeite om de achterdeur dicht te houden. Maar ESG brengt daar verandering in, verwacht Rob Steur, gespecialiseerd in het bemiddelen van financiële profess

Lees meer

Ambitie om CFO te worden? Zet deze zes stappen voor je dertigste

Het is de droom van veel jonge finance professionals: CFO worden. En dan het liefst al vroeg in je carrière. Het is daarvoor wel belangrijk om de juiste keuzes te maken. Nanke van Asten, Senior Manager Finance Recruitment bij Robert Walters zet zes belangrijke stappen voor je op een rij. Natuurlijk

Lees meer

Is dit hét moment om als interim finance professional te gaan werken?

De Nederlandse arbeidsmarkt blijft ongekend krap. De tekorten doen zich in vrijwel alle disciplines en op alle niveaus voor. Organisaties groeien en lanceren vaker grote projecten, bijvoorbeeld om hun financiële processen te optimaliseren. Ondertussen worden hooggekwalificeerde financials steeds sch

Lees meer

I'm Robert Walters Are you?

Sluit je aan bij ons wereldwijde team van creatieve denkers, probleemoplossers en game changers. Wij bieden jou mooie doorgroeimogelijkheden, een fijne werksfeer en uitstekende opleidingsmogelijkheden.