nl
Vacatures

Onze consultants nemen de tijd om te luisteren naar jouw ambities, en delen jouw verhaal met vooraanstaande organisaties in Nederland. Laten we samen het volgende hoofdstuk van jouw carrière schrijven.

Bekijk alle vacatures
Professionals

Onze consultants nemen de tijd om te luisteren naar jouw ambities, zodat zij jouw verhaal kunnen delen met de meest vooraanstaande organisaties van Nederland. Laten we samen het volgende hoofdstuk van jouw carrière schrijven.

Meer informatie
Onze Diensten

Toonaangevende bedrijven in heel Nederland vertrouwen op Robert Walters om snel en efficiënt de juiste mensen te werven. Lees meer over onze dienstverlening.

Meer informatie
Inzichten & Advies

Of je nu op zoek bent naar talent of naar een nieuwe carrièrestap voor jezelf, wij adviseren je graag over de laatste trends op de arbeidsmarkt en bieden je de inspiratie die je nodig hebt.

Meer lezen
Over Robert Walters Nederland

Voor ons gaat recruitment over meer dan een enkele vacature. Wij helpen organisaties en professionals bij het maken van belangrijke keuzes.

Meer lezen

Werken bij ons

Onze mensen maken het verschil. Lees hun verhaal en kom alles te weten over een carrière bij Robert Walters Nederland.

Ontdek meer

Is dit hét moment om als interim finance professional te gaan werken?

De Nederlandse arbeidsmarkt blijft ongekend krap. De tekorten doen zich in vrijwel alle disciplines en op alle niveaus voor. Organisaties groeien en lanceren vaker grote projecten, bijvoorbeeld om hun financiële processen te optimaliseren. Ondertussen worden hooggekwalificeerde financials steeds schaarser, waardoor veel organisaties zich tot interim professionals wenden om tekorten op te vangen. De vraag naar interim finance professionals is er dus volop. Maar wanneer maak je de stap om als interimmer de markt op te gaan? Quintin de Koning, manager interim recruitment, licht toe. 

Maken veel finance professionals op dit moment de overstap naar een interim carrière?

“Jazeker, meer en meer. Hun beweegredenen zijn uiteenlopend, maar de reden om het juist nu te doen is voor de meeste gelijk. De economie is uitstekend, er zijn genoeg interim finance opdrachten en de verwachting is dat dit de komende jaren zo blijft of nog beter wordt.”

Wat zijn hun voornaamste overwegingen?

“Veel professionals worden aangetrokken door het ondernemerschap en het gevoel van vrijheid dat daarbij hoort. In korte tijd meerdere bedrijven van binnen zien, je kennis overdragen, grote impact maken met je werk, meer inkomsten. Op dit moment is de markt is zo gunstig dat het weer loont om interim professional te zijn. Het risico op leegstand (geen declarabele uren) is laag en het gemiddelde uurtarief is hoger dan een paar jaar geleden. We zien ook professionals die de stap van detachering naar echte onafhankelijkheid willen maken. Soms is het ook een alternatief voor het nog niet kunnen vinden van de juiste vaste baan.”

Op welk moment in hun carrière maken veel financials de overstap?

“Op dit moment zit je vooral goed op het mid-level segment, wanneer je een vakspecialist bent maar nog geen leiding geeft aan een afdeling. Bijvoorbeeld een Financial Controller of Reporting Expert, met of zonder RA-titel, met 3 tot 10 jaar werkervaring. Met deze achtergrond kun je meestal snel aan de slag met een mooie opdracht. Verder zien we veel doorgewinterde professionals een carrière als ZZP’er starten om aan kennisoverdracht te doen. Op dit senior niveau zien we dat er vooral vraag is naar specialisten, bijvoorbeeld binnen een bepaalde industrie, functie of expertisegebied.”

Waarom is Robert Walters zo actief op zoek naar professionals die interimmer willen worden?

“Allereerst vinden wij het ronduit leuk om startende interim professionals op weg te helpen. Om mensen het nodige advies en zelfvertrouwen te geven om de sprong te wagen. Overigens adviseren we ook weleens mensen om het niet te doen, als we denken dat het niet bij hen past. Daarnaast zien we dat er veel mooie kansen zijn.”

En hoe zit het dan met al dat gedoe rond de wet DBA?

“Als je als interimmer tijdelijke projecten oppakt en er geen sprake is van een schijndienstverband, hoef je je hier geen zorgen over te maken. Alleen wanneer er moedwillig met een onjuiste opzet gewerkt wordt liggen naheffingen op de loer. De meeste opdrachtgevers zijn inmiddels op de hoogte van wat wel en niet kan binnen de wet DBA. Wij werken met goedgekeurde modelovereenkomsten en beheersmaatregelen waarmee de mogelijke risico’s sowieso zijn uitgesloten.”

Wat is de grootste zorg of uitdaging bij het maken van een overstap?

“De grootste drempel voor de kandidaten die wij spreken is het opgeven van de veiligheid van een vaste positie. Voor een interim opdracht moet je per direct beschikbaar zijn. Je vaste baan pas opzeggen na het binnenhalen van een interim opdracht is in de praktijk niet mogelijk; de opdrachtgever wil in bijna alle gevallen een start binnen twee weken. Het is een goed idee om, voordat je de sprong waagt, met een recruitmentorganisatie te gaan praten om een beeld te krijgen van de mogelijkheden. Wij zien ook vaak dat men ertegenop ziet om zelf opdrachten binnen te halen. Ook deze zorg kan een recruitmentorganisatie voor je uit handen nemen.

Financials tussen de 25 en 35 jaar denken vaak nog niet aan een overstap naar interim. Juist in deze groep is de vraag het grootst, waardoor er relatief grote voordelen te behalen zijn. Vaak is er de angst dat er geen weg terug is van interim naar vast. Voor professionals die al twintig jaar op interimbasis werken kan dat inderdaad lastig zijn. Maar een aantal jaren als interim professional in het begin van je carrière levert geen barrière op voor een terugkeer. Sterker nog, interim kan een ideale manier zijn om in korte tijd meerdere opdrachtgevers te zien en bij de organisatie die het best bij je past te blijven.”

Wat kan Robert Walters voor je betekenen als je overweegt om interimmer te worden?

“Allereerst nemen we uitgebreid je ervaring en interesses door. We willen weten wat je kunt en waar je energie van krijgt. Dat gaat dus niet alleen over de inhoud, maar ook over wat je wil bijdragen, jouw purpose. Vervolgens geven we je een gedetailleerd beeld van de markt en jouw kansen als interim professional. We adviseren ook over tarieven, je cv en de manier waarop je jezelf presenteert. En wanneer we een match zien zullen we je uiteraard introduceren bij onze vertrouwde opdrachtgevers.”

Deel dit artikel

Links

Op zoek naar iets nieuws?
Salary Survey
Carrièreadvies
Neem contact met ons op

Laat je adviseren door een van onze consultants

Gerelateerde informatie

Bekijk alle inhoud

ESG maakt accountancywerk bij de Big Four weer leuk

De Nederlandse Big Four kantoren zijn al lange tijd populaire werkgevers onder jong financieel talent. Toch hadden de kantoren de afgelopen jaren moeite om de achterdeur dicht te houden. Maar ESG brengt daar verandering in, verwacht Rob Steur, gespecialiseerd in het bemiddelen van financiële profess

Lees meer

Ambitie om CFO te worden? Zet deze zes stappen voor je dertigste

Het is de droom van veel jonge finance professionals: CFO worden. En dan het liefst al vroeg in je carrière. Het is daarvoor wel belangrijk om de juiste keuzes te maken. Nanke van Asten, Senior Manager Finance Recruitment bij Robert Walters zet zes belangrijke stappen voor je op een rij. Natuurlijk

Lees meer

Deze vijf eigenschappen moet je hebben voor een finance carrière in de zorg

Al tien jaar zijn zorginstellingen private ondernemingen, die vragen om vaardige finance specialisten. De sector biedt daarom prachtige uitdagingen: De complexe kasstromen zijn van vitaal belang voor zorgorganisaties, er spelen veel fusies en overnames en de teams zijn divers. Maar lang niet iederee

Lees meer

I'm Robert Walters Are you?

Sluit je aan bij ons wereldwijde team van creatieve denkers, probleemoplossers en game changers. Wij bieden jou mooie doorgroeimogelijkheden, een fijne werksfeer en uitstekende opleidingsmogelijkheden.