nl
Vacatures

Onze consultants nemen de tijd om te luisteren naar jouw ambities, en delen jouw verhaal met vooraanstaande organisaties in Nederland. Laten we samen het volgende hoofdstuk van jouw carrière schrijven.

Bekijk alle vacatures
Professionals

Onze consultants nemen de tijd om te luisteren naar jouw ambities, zodat zij jouw verhaal kunnen delen met de meest vooraanstaande organisaties van Nederland. Laten we samen het volgende hoofdstuk van jouw carrière schrijven.

Meer informatie
Onze Diensten

Toonaangevende bedrijven in heel Nederland vertrouwen op Robert Walters om snel en efficiënt de juiste mensen te werven. Lees meer over onze dienstverlening.

Meer informatie
Inzichten & Advies

Of je nu op zoek bent naar talent of naar een nieuwe carrièrestap voor jezelf, wij adviseren je graag over de laatste trends op de arbeidsmarkt en bieden je de inspiratie die je nodig hebt.

Meer lezen
Over Robert Walters Nederland

Voor ons gaat recruitment over meer dan een enkele vacature. Wij helpen organisaties en professionals bij het maken van belangrijke keuzes.

Meer lezen

Werken bij ons

Onze mensen maken het verschil. Lees hun verhaal en kom alles te weten over een carrière bij Robert Walters Nederland.

Ontdek meer

Een nieuwe baan? Zo maak je de juiste keuze

Meer verdienen, jezelf ontwikkelen of een verhuizing: allemaal redenen om van baan te wisselen en met een nieuwe uitdaging te starten. Toch kan het lastig zijn om een nieuwe baan te kiezen, omdat het aanbod oneindig lijkt en behoorlijk gevarieerd is. Hoe maak je de juiste keuze? Jose Bokhorst, managing director van Robert Walters Nederland, geeft drie tips.    
 

1. Ga je ambities achterna  

Bokhorst: “Organisaties zien steeds vaker in dat de perfecte kandidaat niet bestaat. Het gevolg hiervan is dat zij vaker out-of-the-box werven en nieuwe werknemers langer de tijd geven om zichzelf te ontwikkelen. Denk je er dus aan om over te stappen naar een ander type organisatie, een andere functie of een nieuw specialisme? Of wil je eens een periode werken op interim basis? Ga er dan vooral voor, want steeds meer werkgevers bewegen met je mee.''

2. Luister vooral naar jezelf

“Natuurlijk is het goed om in gesprek te gaan met familie en vrienden over jouw carrière, maar te veel meningen zorgen ervoor dat je alleen maar meer gaat twijfelen. Luister vooral naar je eigen gevoel – jij kent jezelf immers het beste. Wel is het aan te raden om contact op te nemen met verschillende werkgevers: zo kom je erachter waar jij gelukkig van wordt in een baan. Een recruitment consultant kan jou hier ook bij helpen. Zij kennen de markt, achterhalen wat jij belangrijk vindt en komen met ideeën die jij zelf wellicht nog niet had bedacht'', aldus Bokhorst. 

3. Kies een baan die voldoening geeft

“Het salaris en de secundaire arbeidsvoorwaarden kunnen belangrijke factoren zijn om wel of niet voor een baan te gaan, maar uiteindelijk gaat het erom of je een voldaan gevoel krijgt van je werk. De voldoening die je krijgt van bonussen en salarisverhogingen, is vaak tijdelijk. Zaken zoals doorgroeimogelijkheden, fijne collega's en hybride werkmogelijkheden zorgen daarentegen voor werkgeluk op de lange termijn. Dit is zeker iets om in je achterhoofd te houden als je knopen moet doorhakken'', concludeert Bokhorst. 

Meer informatie

Wil je persoonlijk advies bij jouw zoektocht naar een nieuwe baan? Neem contact met ons op via  netherlands@robertwalters.com of via 020 644 46 55. Dan koppelen wij je aan een recruitment consultant die je verder kan helpen in jouw carrière.

Deel dit artikel

Links

Op zoek naar iets nieuws?
Salary Survey
Carrièreadvies
Neem contact met ons op

Laat je adviseren door een van onze consultants

Gerelateerde informatie

Bekijk alle inhoud

Zo start je succesvol met je eerste interim opdracht

Werken als interim professional brengt veel voordelen met zich mee. Je kunt flexibel werken en hebt de vrijheid om zelf te bepalen welk soort opdrachten je wilt doen en waar. Doordat je een kijkje krijgt in de keuken bij diverse organisaties, leer je omgaan met verschillende organisatiestructuren, b

Lees meer

Nienke ging op zoek naar finance talent in Zuid-Afrika

Nienke Sterk keerde recentelijk voor de derde keer terug uit Zuid-Afrika, waar zij zich bezighield met het werven van finance professionals die graag in Nederland aan de slag willen. Ze vertelde al eerder over de krapte op de Nederlandse arbeidsmarkt die organisaties ertoe drijft om over de grens op

Lees meer

Opvallen als interim jurist: 5 cv tips

Je cv is vaak het eerste dat een potentiële opdrachtgever van je ziet. Het moet daarom direct een goed beeld geven van je vaardigheden, kennis en ervaring. Juristen die overstappen van een vaste functie naar interim vinden het vaak lastig om hun cv interim proof te maken. Hoeveel details moet je gev

Lees meer

I'm Robert Walters Are you?

Sluit je aan bij ons wereldwijde team van creatieve denkers, probleemoplossers en game changers. Wij bieden jou mooie doorgroeimogelijkheden, een fijne werksfeer en uitstekende opleidingsmogelijkheden.