nl
Vacatures

Onze consultants nemen de tijd om te luisteren naar jouw ambities, en delen jouw verhaal met vooraanstaande organisaties in Nederland. Laten we samen het volgende hoofdstuk van jouw carrière schrijven.

Bekijk alle vacatures
Professionals

Onze consultants nemen de tijd om te luisteren naar jouw ambities, zodat zij jouw verhaal kunnen delen met de meest vooraanstaande organisaties van Nederland. Laten we samen het volgende hoofdstuk van jouw carrière schrijven.

Meer informatie
Onze Diensten

Toonaangevende bedrijven in heel Nederland vertrouwen op Robert Walters om snel en efficiënt de juiste mensen te werven. Lees meer over onze dienstverlening.

Meer informatie
Inzichten & Advies

Of je nu op zoek bent naar talent of naar een nieuwe carrièrestap voor jezelf, wij adviseren je graag over de laatste trends op de arbeidsmarkt en bieden je de inspiratie die je nodig hebt.

Meer lezen
Over Robert Walters Nederland

Voor ons gaat recruitment over meer dan een enkele vacature. Wij helpen organisaties en professionals bij het maken van belangrijke keuzes.

Meer lezen

Werken bij ons

Onze mensen maken het verschil. Lees hun verhaal en kom alles te weten over een carrière bij Robert Walters Nederland.

Ontdek meer

Werken als financieel analist

Binnen de financiële sector is één van de meest begeerde carrières dat van de financieel analist. Financieel analisten kunnen in zowel junior als senior posities werken en deze rol leidt vaak tot andere carrièremogelijkheden.

 

De dagelijkse taken van een financieel analist

Financieel analisten zijn verantwoordelijk voor complexe business analyses, de planning en uitvoering van boeiende projecten, en werken nauw samen met verschillende afdelingen.

Ze maken verschillende procesanalyses om passende aanbevelingen te kunnen doen met betrekking tot de beheersing en optimalisatie van de bedrijfsprocessen en ter ondersteuning van het senior management. Ook ondersteunt de financieel analist de kwartaal- en jaarprognoses.

Een analist moet zich bewust zijn van de actuele ontwikkelingen in de branche waarin hij of zij is gespecialiseerd en is verantwoordelijk voor het maken van financiële modellen die toekomstige economische omstandigheden kunnen voorspellen op basis van een aantal variabelen. Daarbij hoort ook het maken van een plan van aanpak, zoals het (ver)kopen van aandelen op basis van de huidige en toekomstige marktpositie van de organisatie.


Carrièremogelijkheden voor financieel analisten

De rol van een financieel analist begint vaak met een typische instappositie voor gekwalificeerde kandidaten met sterke analytische vaardigheden die streven naar een carrière in de financiële wereld. Deze rol biedt een breed scala aan mogelijkheden, bijvoorbeeld werken binnen corporate controlling, financiële planning of treasury. Afgestudeerde bedrijfseconomen, wiskundigen en statistici met fundamentele VBA en SQL kennis zijn erg gewild in de huidige arbeidsmarkt.

Omdat dit zo'n competitieve omgeving is, is het belangrijk dat je iets op je cv hebt staan waarmee je je kunt onderscheiden van de rest. Laat zien dat je bijvoorbeeld relevante sectorervaring hebt door een opsomming te geven van al je eerdere werkervaring, traineeships, stages etc, geef voorbeelden van interessante projecten of case studies die van pas komen in de functie. En/of voeg internationale werkervaring,  jouw sterkste eigenschappen en carrièredoelen toe aan je cv. Gezien de aard van de rol, zijn grote communicatieve vaardigheden en het vermogen om werkrelaties te ontwikkelen absoluut essentieel. 

Deel dit artikel

Links

Op zoek naar iets nieuws?
Salary Survey
Carrièreadvies
Neem contact met ons op

Laat je adviseren door een van onze consultants

Gerelateerde informatie

Bekijk alle inhoud

ESG maakt accountancywerk bij de Big Four weer leuk

De Nederlandse Big Four kantoren zijn al lange tijd populaire werkgevers onder jong financieel talent. Toch hadden de kantoren de afgelopen jaren moeite om de achterdeur dicht te houden. Maar ESG brengt daar verandering in, verwacht Rob Steur, gespecialiseerd in het bemiddelen van financiële profess

Lees meer

Ambitie om CFO te worden? Zet deze zes stappen voor je dertigste

Het is de droom van veel jonge finance professionals: CFO worden. En dan het liefst al vroeg in je carrière. Het is daarvoor wel belangrijk om de juiste keuzes te maken. Nanke van Asten, Senior Manager Finance Recruitment bij Robert Walters zet zes belangrijke stappen voor je op een rij. Natuurlijk

Lees meer

Is dit hét moment om als interim finance professional te gaan werken?

De Nederlandse arbeidsmarkt blijft ongekend krap. De tekorten doen zich in vrijwel alle disciplines en op alle niveaus voor. Organisaties groeien en lanceren vaker grote projecten, bijvoorbeeld om hun financiële processen te optimaliseren. Ondertussen worden hooggekwalificeerde financials steeds sch

Lees meer

I'm Robert Walters Are you?

Sluit je aan bij ons wereldwijde team van creatieve denkers, probleemoplossers en game changers. Wij bieden jou mooie doorgroeimogelijkheden, een fijne werksfeer en uitstekende opleidingsmogelijkheden.