nl

Onze Diensten

Toonaangevende bedrijven in heel Nederland vertrouwen op Robert Walters om snel en efficiënt de juiste mensen te werven. Lees meer over onze dienstverlening.

Meer informatie
Vacatures

Onze consultants nemen de tijd om te luisteren naar jouw ambities, en delen jouw verhaal met vooraanstaande organisaties in Nederland. Laten we samen het volgende hoofdstuk van jouw carrière schrijven.

Bekijk alle vacatures
Onze Diensten

Toonaangevende bedrijven in heel Nederland vertrouwen op Robert Walters om snel en efficiënt de juiste mensen te werven. Lees meer over onze dienstverlening.

Meer informatie
Inzichten & Advies

Of je nu op zoek bent naar talent of naar een nieuwe carrièrestap voor jezelf, wij adviseren je graag over de laatste trends op de arbeidsmarkt en bieden je de inspiratie die je nodig hebt.

Meer lezen
Over Robert Walters Nederland

Voor ons gaat recruitment over meer dan een enkele vacature. Wij helpen organisaties en professionals bij het maken van belangrijke keuzes.

Meer lezen

Werken bij ons

Onze mensen maken het verschil. Lees hun verhaal en kom alles te weten over een carrière bij Robert Walters Nederland.

Ontdek meer

Zes signalen dat het tijd is om van baan te veranderen

Je interesses en ambities veranderen met de jaren, ook op het gebied van je carrière. Maar wanneer zijn die veranderingen een teken dat het tijd is voor een nieuwe baan? Hier zijn zes signalen die aangeven dat het tijd is voor een switch. 

Je bent vaak moe en gestrest 

Moet je jezelf ’s ochtends naar kantoor (of de werkkamer) slepen? Mis je het enthousiasme waarmee je ooit aan een nieuwe dag begon? Slaap je minder goed, ben je vaker prikkelbaar of slechtgehumeurd? Al deze symptomen van demotivatie, stress en vermoeidheid zijn de eerste tekenen dat je jouw baan niet meer zo leuk vindt als vroeger.

Belangijker nog: al deze symptomen zijn ook ongezond. Dus heb je het gevoel dat je lichaam je iets probeert te vertellen en denk je dat jouw werk daar een belangrijke rol in speelt, dan is het de moeite waard om eens na te denken over wat te doen.

Je zit niet meer op één lijn met het bedrijf

Je weet nog goed hoe het was toen je bij je huidige werkgever begon: er waren tal van mogelijkheden, de sfeer was goed en je was trots dat je onderdeel uitmaakte van het bedrijf.

Maar door de jaren heen is er iets veranderd. Misschien is het bedrijf een commerciële of strategische richting opgegaan waarin je jezelf niet kunt vinden. Of er zit een nieuw managementteam waarmee je het niet eens bent. Misschien zijn jouw eigen ambities, waarden en normen veranderd en niet meer in lijn met die van de organisatie.

Een mismatch van normen en waarden kan een goede indicatie zijn dat het tijd is voor iets nieuws, bijvoorbeeld een werkgever met een bedrijfscultuur waar je weer echt trots op kunt zijn.

Is het al vijf uur?

Nee, nog lang niet.

Desondanks kijk je om het kwartier naar de klok en tel je de uren af voordat je kunt uitloggen. Je doet slechts het minimum wat nodig is om te functioneren, vertoont uitstelgedrag en hebt geen zin in nieuwe projecten.

Herkenbaar? Check eerst of er oplossingen zijn binnen je huidige bedrijf. Misschien kun je een andere functie oppakken of zijn er opleidingstrajecten die je kunt volgen. Weet je bij voorbaat al dat dit sowieso niks gaat worden, of kom je hier na verloop van tijd achter, dan is het tijd om een baan te zoeken waar je wél enthousiast van wordt.

Je skills matchen niet met je persoonlijke interesses 

Soms doe je op het werk iets waar je goed in bent, maar niet iets wat je leuk vindt. Je werkt in sales, maar houd je liever bezig met marketing. 

Het is niet altijd eenvoudig om een baan te vinden waarin je eigen interesses overeenkomen met je werkzaamheden. Maar hoe langer je hier niets aan probeert te veranderen, des te moeilijker wordt het om later alsnog te switchen. 

Je voelt je onzichtbaar 

Word je mening of bijdrage niet erkend? Ben je over het hoofd gezien voor een promotie of een belangrijk project? Of strijken collega’s met de eer terwijl die jou (ook) toekomt? Kortom: voel je je binnen jouw team of binnen de gehele organisatie onzichtbaar? Dan is het misschien tijd om op zoek te gaan naar een werkgever waar jouw prestaties wel worden erkend. 

Er zijn geen (door)groeimogelijkheden meer 

Hoe leuk je jouw collega’s en de organisatie ook vindt, soms moet je simpelweg toegeven dat je jouw functie bent ontgroeid. Zijn er vervolgens binnen jouw bedrijf geen doorgroeimogelijkheden meer, of zie je een andere functie binnen de organisatie niet zitten, dan moet je een overstap overwegen. Blijf je te lang in een rol zonder uitdaging hangen, dan is de kans groot dat je op de lange termijn de motivatie verliest.  

Meer informatie 

Herken je de signalen en is het tijd voor een nieuwe baan? Check dan snel onze vacatures.Voor meer informatie, neem contact op met onze recruitment specialisten via netherlands@robertwalters.com of tel. +31 (0) 20 644 4655.  

Al uitgenodigd voor een gesprek? Bereid je voor 100% voor met onze tips voor een sollicitatiegesprek!

Deel dit artikel

Links

Op zoek naar iets nieuws?
Salary Survey
Carrièreadvies
Neem contact met ons op

Laat je adviseren door een van onze consultants

Gerelateerde informatie

Bekijk alle inhoud

ESG specialist Hasib Sharifzada: ‘Mijn expertise op het gebied van reporting, audit en control kwam goed van pas’  

ESG (Environment, Social & Governance) en de implementatie van Europese richtlijnen voor CSRD (Corporate Sustainability Reporting Directives) staan bij veel organisaties hoog op de agenda. Dit betekent dat er genoeg kansen zijn voor professionals die zich in dit specialisme willen verdiepen. Juriste

Lees meer

Nieuwe senior leadership positie?

De start in een nieuwe baan als senior leader is leuk, maar ook uitdagend. Hoe zorg je dat je je binnen korte tijd positioneert als gerespecteerde leidinggevende, en een omgeving creëert waarin jouw mensen kunnen floreren? Robert Walters vroeg advies aan verschillende C-level executives. 1. Verdiep

Lees meer

Vier tips voor executives die terug willen keren naar Nederland

Een carrière in het buitenland biedt veel mogelijkheden. Dit is dé kans om de wereld te zien, nieuwe culturen te ontdekken en ervaring op te doen in het internationale bedrijfsleven. Toch gaat het bij veel professionals weer kriebelen na een paar jaar in het buitenland. De directe communicatiestijl,

Lees meer

I'm Robert Walters Are you?

Sluit je aan bij ons wereldwijde team van creatieve denkers, probleemoplossers en game changers. Wij bieden jou mooie doorgroeimogelijkheden, een fijne werksfeer en uitstekende opleidingsmogelijkheden.