nl

Onze Diensten

Toonaangevende bedrijven in heel Nederland vertrouwen op Robert Walters om snel en efficiënt de juiste mensen te werven. Lees meer over onze dienstverlening.

Meer informatie
Vacatures

Onze consultants nemen de tijd om te luisteren naar jouw ambities, en delen jouw verhaal met vooraanstaande organisaties in Nederland. Laten we samen het volgende hoofdstuk van jouw carrière schrijven.

Bekijk alle vacatures
Onze Diensten

Toonaangevende bedrijven in heel Nederland vertrouwen op Robert Walters om snel en efficiënt de juiste mensen te werven. Lees meer over onze dienstverlening.

Meer informatie
Inzichten & Advies

Of je nu op zoek bent naar talent of naar een nieuwe carrièrestap voor jezelf, wij adviseren je graag over de laatste trends op de arbeidsmarkt en bieden je de inspiratie die je nodig hebt.

Meer lezen
Over Robert Walters Nederland

Voor ons gaat recruitment over meer dan een enkele vacature. Wij helpen organisaties en professionals bij het maken van belangrijke keuzes.

Meer lezen

Werken bij ons

Onze mensen maken het verschil. Lees hun verhaal en kom alles te weten over een carrière bij Robert Walters Nederland.

Ontdek meer

Zo kom je erachter of de cultuur van een bedrijf bij jou past

Een match met de bedrijfscultuur is een van de belangrijkste factoren bij het zoeken naar een nieuwe baan, blijkt uit de Robert Walters Salary Survey. Heb je een vacature gevonden die helemaal bij je lijkt te passen? Super! Maar wat weet je over de cultuur van het bedrijf? Volg deze drie stappen om een beter beeld te krijgen van je nieuwe werkgever.

1. Doe onderzoek

Doe voordat je op een vacature solliciteert alvast onderzoek naar de organisatie. Kijk bijvoorbeeld op de website en zoek op wat de missie van het bedrijf is. Komen de normen en waarden overeen met die van jezelf?

Social media kanalen kunnen je ook een goed beeld geven van de cultuur binnen een organisatie. Hier zul je andere informatie vinden dan de meer officiële kanalen zoals LinkedIn en de website. Check bijvoorbeeld de Facebookpagina of het Instagramaccount van het bedrijf. Spreken de beelden je aan? Hoe komen de mensen over die je op de foto’s ziet?

Vergeet ook je eigen netwerk niet. Misschien ken je wel iemand die werkt of heeft gewerkt bij het bedrijf waar je wilt solliciteren. Op Linkedin kun je dit heel gemakkelijk opzoeken. Misschien kan diegene je zelfs aanbevelen voor de functie, waardoor je onverwachts een streepje voor zou kunnen krijgen.

2. Let op tijdens je sollicitatiegesprek

Tijdens een sollicitatiegesprek kun je veel te weten komen over de cultuur van je potentiële werkgever. Het begint al bij binnenkomst: hoe word je begroet? Wat voor mensen zie je? Ook de manier waarop werknemers gekleed gaan en met elkaar praten kan je veel vertellen over de cultuur binnen de organisatie. 

Tijdens het gesprek kun je veel vragen stellen over de bedrijfscultuur. Probeer erachter te komen of er een sterke hiërarchie bestaat binnen het bedrijf en wat voor activiteiten collega’s samen doen. Vraag bijvoorbeeld of collega’s elkaar ook buiten werk om zien.

3. Vraag om een proefdag

Ben je na het gesprek enthousiast over de baan, maar twijfel je of je jezelf wel op het kantoor ziet rondlopen? Vraag dan of je een dag kunt meelopen. Je leert een bedrijf natuurlijk pas écht kennen wanneer je er onderdeel van bent. Of vraag of het mogelijk is om een praatje te maken met een aantal werknemers. Wees vooral niet bang om dit soort dingen te vragen. Het is voor je toekomstige werkgever een teken dat je echt gemotiveerd bent om een succesvolle collega te worden voor de lange termijn.   

Meer informatie

Ben je op zoek naar die geweldige nieuwe baan? Bekijk onze vacatures.

Voor meer informatie, neem contact op met onze recruitment specialisten via netherlands@robertwalters.com of tel. +31 (0) 20 644 4655.

Deel dit artikel

Links

Op zoek naar iets nieuws?
Salary Survey
Carrièreadvies
Neem contact met ons op

Laat je adviseren door een van onze consultants

Gerelateerde informatie

Bekijk alle inhoud

Veelgestelde vragen tijdens het sollicitatiegesprek

Met zelfverzekerde antwoorden op veelgestelde vragen ben je jouw concurrenten een stap voor. Sollicitaties verlopen niet volgens een vast stramien, maar er zijn een aantal vragen die bijna altijd worden gesteld. Hier volgt een lijst met veelgestelde vragen en aanwijzingen over de manier waarop je de

Lees meer

Hoe kies je tussen twee banen?

In de huidige arbeidsmarkt is het niet ongewoon dat je voor meerdere banen een aanbod krijgt. Dat klinkt misschien als een luxeprobleem, maar het kan behoorlijk lastig zijn om te kiezen. Hoewel het altijd goed is om je gevoel te volgen, is het bij een beslissing als deze slim om ook andere afweginge

Lees meer

Vijf veelgemaakte fouten in een sollicitatiegesprek

Uitgenodigd worden voor een sollicitatiegesprek betekent dat de volgende fase in je carrière weer een stapje dichterbij is. Maar je bent er nog niet. Wij geven je een overzicht van vijf zaken waarmee sollicitanten vaak de mist ingaan, zodat jij deze fouten niet maakt. 1. Onvoldoende onderzoek Onderz

Lees meer

I'm Robert Walters Are you?

Sluit je aan bij ons wereldwijde team van creatieve denkers, probleemoplossers en game changers. Wij bieden jou mooie doorgroeimogelijkheden, een fijne werksfeer en uitstekende opleidingsmogelijkheden.