nl
Vacatures

Onze consultants nemen de tijd om te luisteren naar jouw ambities, en delen jouw verhaal met vooraanstaande organisaties in Nederland. Laten we samen het volgende hoofdstuk van jouw carrière schrijven.

Bekijk alle vacatures
Professionals

Onze consultants nemen de tijd om te luisteren naar jouw ambities, zodat zij jouw verhaal kunnen delen met de meest vooraanstaande organisaties van Nederland. Laten we samen het volgende hoofdstuk van jouw carrière schrijven.

Meer informatie
Onze Diensten

Toonaangevende bedrijven in heel Nederland vertrouwen op Robert Walters om snel en efficiënt de juiste mensen te werven. Lees meer over onze dienstverlening.

Meer informatie
Inzichten & Advies

Of je nu op zoek bent naar talent of naar een nieuwe carrièrestap voor jezelf, wij adviseren je graag over de laatste trends op de arbeidsmarkt en bieden je de inspiratie die je nodig hebt.

Meer lezen
Over Robert Walters Nederland

Voor ons gaat recruitment over meer dan een enkele vacature. Wij helpen organisaties en professionals bij het maken van belangrijke keuzes.

Meer lezen

Werken bij ons

Onze mensen maken het verschil. Lees hun verhaal en kom alles te weten over een carrière bij Robert Walters Nederland.

Ontdek meer

Interim professional vaker ingezet vanuit noodzaak, parttime zzp’er wint terrein

Het aantal zzp’ers in Nederland neemt de afgelopen tien jaar gestaag toe. In 2022 waren er 1,2 miljoen Nederlanders met een hoofdbaan als zzp'er; in totaal 12 procent van alle werkenden (bron: CBS). En dit aantal nam ook in 2023 toe. Professionals hechten meer waarde aan flexibiliteit en willen een kijkje nemen in verschillende keukens. Bovendien biedt werken als zelfstandige vaak kans op een hoger inkomen. Werken op interimbasis is ondertussen redelijk verankerd in de Nederlandse maatschappij, maar toch zijn er nog genoeg uitdagingen en interessante ontwikkelingen te zien op de markt voor interim professionals. Roald Keijzers, manager interim recruitment, licht toe hoe de interim arbeidsmarkt ervoor staat. 

40-urige werkweek steeds schaarser  

Enkele jaren geleden werkten vrijwel alle interim professionals fulltime. Tegenwoordig zijn de kaarten anders geschud. ‘’Veel interim professionals werken niet de volledige 40 uur, maar besteden een halve of een hele werkdag aan zelfontwikkeling. Ze volgen bijvoorbeeld een opleiding of cursus om hun cv op te krikken. En dit kunnen ze zich permitteren, want hun inkomen ligt hoog’’, aldus Keijzers. Wel raadt Keijzers interim professionals aan om niet met te veel opdrachten of cursussen tegelijk bezig te zijn. ‘’Anders loop je het risico dat je de focus verliest en geen daadwerkelijke impact bij jouw opdrachtgever kunt maken’’. 

Inzet interim professional vaak noodzakelijk 

Gelukkig zijn de meeste organisaties gewend geraakt aan de parttime werkweken van interim professionals. ''Je wordt als organisatie gedwongen om met de flexibiliteit van de interim professional mee te gaan, omdat zij anders voor een andere opdrachtgever kiezen’’, licht Keijzers toe. En ook vast personeel profiteert van deze toegenomen flexibiliteit. ‘’Sabbaticals en verlengde zwangerschaps- en ouderschapsverloven kwamen enkele jaren geleden lang niet zoveel voor als nu. Toen werd de interim professional dan ook vaak ingezet om extra ondersteuning of een frisse blik te bieden bij (grote) implementatieprojecten. Nu is de inzet van een interim professional vrijwel altijd noodzakelijk om de business draaiende te houden’’.  

Onzekerheid rondom het uurtarief  

Deze noodzaak heeft vanzelfsprekend consequenties voor het uurtarief van de interim professional. Het gemiddelde tarief is in 2023 flink opgelopen door de enorme behoefte aan deze tijdelijke kracht, maar Keijzers betwijfelt of dit in 2024 ook gaat gebeuren. ‘’Dit hangt er volledig vanaf hoe de Nederlandse economie zich ontwikkelt. Het aantal interim opdrachten lijkt in Q4 heel licht af te nemen. Als dit doorzet, dan ontstaat er meer concurrentie tussen interim professionals en zullen zij wellicht flexibeler moeten zijn in het tarief. Maar ze kunnen ook stellig vasthouden aan hun standaard uurtarief’’, zegt Keijzers hierover.  

Gezonde balans op interim arbeidsmarkt 

Ondanks een zeer lichte afname van het aantal opdrachten, is de arbeidsmarkt voor interim professionals nog steeds gunstig. Keijzers: ‘’Een goede interim professional die beschikbaar komt, heeft nog vaak binnen een paar dagen een opdracht. De meeste organisaties hebben een probleem dat opgelost moet worden door een interim professional – daarom is hij of zij zo snel mogelijk nodig’’. Toch kan het sollicitatieproces bij veel organisaties beter en vooral sneller verlopen, merkt Keijzers. ‘’Het lijkt een open deur, maar toch wil ik organisaties adviseren om zo snel mogelijk te handelen in de zoektocht naar die felbegeerde interim professional. Duurt het recruitmentproces te lang, dan grijp je mis’’. 

Meer informatie 

Wil je meer weten over de interimmarkt in Nederland? Of heb je behoefte aan persoonlijk advies? Neem dan contact op met Roald Keijzers via roald.keijzers@robertwalters.com of via +316 5129 4150.  

Weten wat jouw teamleden kunnen verdienen in 2024? Download hier onze Salary Survey. 

Deel dit artikel

Links

Op zoek naar medewerkers?
Salary Survey
Recruitmentadvies
Neem contact met ons op

Laat je adviseren door een van onze consultants

Gerelateerde informatie

Bekijk alle inhoud

De huidige stand van zaken omtrent de interimwetgeving

Bij de introductie in 2016 zorgde de Wet DBA voor veel opschudding onder werkgevers en interim professionals. Tot begin 2020 is de handhaving op de Wet DBA opgeschort. Wel startte de Belastingdienst eind 2019 al met verscherpt toezicht. Het streven van het kabinet is om op 1 januari 2021 de Wet DBA

Lees meer

Tien do’s en don’ts voor interimmers

Als interim professional ben je met verschillende dingen tegelijk bezig: je probeert niet alleen zo goed mogelijk te functioneren binnen je huidige functie, maar bent tegelijkertijd alvast bezig met het binnenhalen van je volgende opdracht. Als manager interim solutions ondersteunt Quintin de Koning

Lees meer

Interim professional? 6 redenen om te kiezen voor Robert Walters

Is interimmer worden de volgende stap in jouw carrière? Hier zijn zes redenen die Roald Keijzers, manager interim recruitment, onderscheidt om te kiezen voor Robert Walters. 1. Jij kunt focussen op je expertise, wij doen de rest Interim professionals zijn ondernemende mensen. Ze kunnen zichzelf goed

Lees meer

I'm Robert Walters Are you?

Sluit je aan bij ons wereldwijde team van creatieve denkers, probleemoplossers en game changers. Wij bieden jou mooie doorgroeimogelijkheden, een fijne werksfeer en uitstekende opleidingsmogelijkheden.