nl

Onze Diensten

Toonaangevende bedrijven in heel Nederland vertrouwen op Robert Walters om snel en efficiënt de juiste mensen te werven. Lees meer over onze dienstverlening.

Meer informatie
Vacatures

Onze consultants nemen de tijd om te luisteren naar jouw ambities, en delen jouw verhaal met vooraanstaande organisaties in Nederland. Laten we samen het volgende hoofdstuk van jouw carrière schrijven.

Bekijk alle vacatures
Onze Diensten

Toonaangevende bedrijven in heel Nederland vertrouwen op Robert Walters om snel en efficiënt de juiste mensen te werven. Lees meer over onze dienstverlening.

Meer informatie
Inzichten & Advies

Of je nu op zoek bent naar talent of naar een nieuwe carrièrestap voor jezelf, wij adviseren je graag over de laatste trends op de arbeidsmarkt en bieden je de inspiratie die je nodig hebt.

Meer lezen
Over Robert Walters Nederland

Voor ons gaat recruitment over meer dan een enkele vacature. Wij helpen organisaties en professionals bij het maken van belangrijke keuzes.

Meer lezen

Werken bij ons

Onze mensen maken het verschil. Lees hun verhaal en kom alles te weten over een carrière bij Robert Walters Nederland.

Ontdek meer

Juristen massaal aangetrokken tot offshore sector

Het blijft uitdagend voor organisaties om juridisch talent aan te trekken en te behouden. Organisaties binnen de offshore-industrie hebben hier minder moeite mee: juristen willen graag in deze sector aan de slag. Joyce Toeset, gespecialiseerd in de bemiddeling van juridische professionals, somt op waarom werken in de offshore zo aantrekkelijk is voor juristen. 

Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden

Veel bedrijven in de offshore sector hebben de afgelopen jaren hun secundaire arbeidsvoorwaarden verbeterd om juristen aan te trekken en te behouden. Toeset: ''Het is niet uitzonderlijk om als bedrijf in deze industrie 40 vakantiedagen aan te bieden. En als je niet alle 40 dagen opneemt, kun je een deel ervan laten uitbetalen. Ook het premievrije pensioen is een voorwaarde die ik steeds vaker voorbij zie komen''. Daarnaast bieden bedrijven binnen de offshore niet één gunstige arbeidsvoorwaarde aan, maar meerdere tegelijk. En met succes, ziet Toeset. ''Door alle extra's hebben juristen in de offshore sector het goed voor elkaar''. 

Gunstige vooruitzichten

Op vrijwel alle bedrijven in de offshore sector is de cao Metaal & Techniek van toepassing. Dit is een van de grootste cao's van Nederland. Toeset voegt toe dat de cao in 2024 alleen maar beter wordt. ''De vakbond wil de cao nóg aantrekkelijker maken, aangezien er een enorm tekort is aan technische, vakbekwame werknemers. Het aantrekkelijker maken van de cao omvat onder andere een betere beloning, meer zeggenschap en meer mogelijkheden om duurzaam werk te verrichten. Hier profiteer je als jurist in de sector enorm van. Daarnaast is het feit dat er altijd genoeg werk is binnen de offshore, ook in mindere tijden, een groot voordeel voor juristen''. 

Waardevolle toevoeging aan het cv 

Juristen in de offshore sector zijn nauw betrokken bij complexe uitdagingen die op juridisch vlak flink de diepte ingaan. De grootste uitdaging voor de komende jaren is de energietransitie binnen de sector. ''Veel juristen vinden het razend interessant om zichzelf hierin te verdiepen en op juridisch vlak bezig te zijn met duurzaamheid en vernieuwing. Daarom maakt het hen ook niet uit dat zij in de buurt van de Rotterdamse haven werken in plaats van een luxe kantorenpark. Daarnaast is ervaring met de energietransitie enorm waardevol voor juristen. ''Als je deze ervaring op je cv kunt zetten, heb je een flink streepje voor'', aldus Toeset.

Meer informatie 

Wil je persoonlijk advies over jouw carrière als jurist? Of ben je benieuwd naar openstaande vacatures en interimopdrachten binnen het juridische vakgebied? Neem dan contact op met joyce.toeset@robertwalters.com of via +316 5142 6049. 

Deel dit artikel

Gerelateerde informatie

Op zoek naar medewerkers?
Salary Survey
Recruitmentadvies
Neem contact met ons op

Laat je adviseren door een van onze consultants

Gerelateerde informatie

Bekijk alle inhoud

Dit zoeken millennials in een baan

In een recente enquête vroeg recruitmentorganisatie Robert Walters wat millennials (geboren tussen 1980 en 1994) het belangrijkst vinden is in hun professionele leven. Millennials maken een steeds groter deel uit van de beroepsbevolking. Daarom wordt het voor werkgevers die dit talent willen binden

Lees meer

Vraag naar juridische professionals blijft extreem, salarissen advocatuur en bedrijfsleven historisch dicht bij elkaar

De arbeidsmarkt voor juridische professionals is 'uit balans': de vraag naar vaste werknemers is groot, de vraag naar interim professionals matig. Dit constateren Joyce Toeset (recruitment specialist permanente werving) en Thomas van Vliet (recruitment specialist interim). Tegelijkertijd zien zij da

Lees meer

Vier dingen om te weten bij het inhuren van juridische interim professionals

Organisaties maken in grote getale gebruik van interim juristen, om direct de werkdruk te kunnen verlagen bij opschaling of om specifieke expertise binnen te halen voor een tijdelijk project. De gevolgen van de populariteit van juridische interim professionals zijn duidelijk zichtbaar; voor steeds m

Lees meer

I'm Robert Walters Are you?

Sluit je aan bij ons wereldwijde team van creatieve denkers, probleemoplossers en game changers. Wij bieden jou mooie doorgroeimogelijkheden, een fijne werksfeer en uitstekende opleidingsmogelijkheden.