nl

Onze Diensten

Toonaangevende bedrijven in heel Nederland vertrouwen op Robert Walters om snel en efficiënt de juiste mensen te werven. Lees meer over onze dienstverlening.

Meer informatie
Vacatures

Onze consultants nemen de tijd om te luisteren naar jouw ambities, en delen jouw verhaal met vooraanstaande organisaties in Nederland. Laten we samen het volgende hoofdstuk van jouw carrière schrijven.

Bekijk alle vacatures
Onze Diensten

Toonaangevende bedrijven in heel Nederland vertrouwen op Robert Walters om snel en efficiënt de juiste mensen te werven. Lees meer over onze dienstverlening.

Meer informatie
Inzichten & Advies

Of je nu op zoek bent naar talent of naar een nieuwe carrièrestap voor jezelf, wij adviseren je graag over de laatste trends op de arbeidsmarkt en bieden je de inspiratie die je nodig hebt.

Meer lezen
Over Robert Walters Nederland

Voor ons gaat recruitment over meer dan een enkele vacature. Wij helpen organisaties en professionals bij het maken van belangrijke keuzes.

Meer lezen

Werken bij ons

Onze mensen maken het verschil. Lees hun verhaal en kom alles te weten over een carrière bij Robert Walters Nederland.

Ontdek meer

Robert Walters opent ‘neurokantoor’ in Rotterdam

Robert Walters had vorig jaar een wereldprimeur met het eerste ‘neurokantoor’, en implementeert dit succesvolle concept nu ook in haar Rotterdamse vestiging aan het Beursplein. Door een omgeving te creëren waarin men zich thuis voelt, wil Robert Walters een gemeenschapsgevoel creëren onder haar medewerkers. 'We willen onze mensen samenbrengen op een plek waar zij zich prettig voelen en optimaal kunnen presteren’, aldus Annemieke Peskens, Senior Director bij Robert Walters.

Neurowetenschappelijk onderzoek

Net als het vorig jaar geopende kantoor in Amsterdam, is de inrichting van het pand volledig gebaseerd op neurowetenschappelijk onderzoek, uitgevoerd door neuromarketingbureau Neurensics en de Universiteit van Amsterdam. Zij ondervroegen werknemers en externe testpersonen over hun werkgewoonten. Daarnaast legden zij een aantal van hen in een functionele mri-scan, waarin hun emoties werden gemeten bij het zien van verschillende kleuren, teksten en interieurstijlen. 

Over de keuze voor deze aanpak zegt projectinrichter Peter Hoogerwerf: ‘Ik heb bij eerdere projecten gemerkt dat mensen zich vaak niet bewust zijn van waar zij zich op de lange termijn prettig bij voelen op kantoor‘. 

Annemieke Peskens, Senior Director bij Robert Walters, bevestig het verschil tussen bewuste en onderbewuste kantoorwensen: ‘In een enquête onder onze werknemers werden hele tastbare zaken genoemd, zoals goede koffie en loungebanken. Uit de scan bleek dat mensen ook op zoek zijn naar subtielere elementen die zorgen voor een fijne werkplek.’ Kleurgebruik, aroma en verschillende ruimtes die passen bij het energie- en focuslevels van de werkzaamheden blijken de grootste impact te hebben op het werkcomfort.    

Community

Robert Walters wil een community creëren waarin werknemers automatisch dichter bij elkaar gebracht worden. 'We willen een plek bieden waar mensen zich geïnspireerd, gewaardeerd en in verbinding met collega’s voelen.’ Zo is een groene zone met fietsbureaus, veel verschillende planten en een water en fruitstation, en een grand café in hotelstijl waar collega’s projecten kunnen bespreken, maar ook de plannen voor het weekend. 

State of the art techniek

Het kantoor is ook op technologisch vlak goed uitgerust. Een greep uit de technische snufjes die het leven van de medewerker makkelijker maken: Je bureau of meeting room boek je via een app, deuren open je met je telefoon en je krijgt een notificatie als je afspraak zich meldt bij de receptie. Jouw flexbureau wordt via de app automatisch ingesteld, zodat je maar één keer hoeft uit te zoeken wat voor jou prettig werkt.

Het nieuwe kantoor voelde vanaf dag één vertrouwd.'De Rotterdamse teams hebben het afgelopen jaar gemerkt hoe prettig het werken is in het Amsterdamse kantoor. Ze konden niet wachten om in Rotterdam net zo’n fijn thuishonk te krijgen en zijn enorm te spreken over het eindresultaat.’ 

Meer informatie

Wil je meer weten over ons nieuwe kantoor of een keer komen kijken? Neem gerust contact met ons op via netherlands@robertwalters.com. Interesse in een baan bij Robert Walters? Kijk dan op onze carrièrepagina.

 

 

Deel dit artikel

Gerelateerde informatie

Op zoek naar medewerkers?
Salary Survey
Recruitmentadvies
Neem contact met ons op

Laat je adviseren door een van onze consultants

Gerelateerde informatie

Bekijk alle inhoud

Opkomst van de boemerang werknemer: 60% van professionals keert graag terug naar pre-covid werkgever

Tijdens en na de covidpandemie verliet een recordaantal werknemers hun baan. Deze stoelendans, die ook wel The Great Resignation wordt genoemd, lijkt echter voorbij. Onderzoek van recruitmentorganisatie Robert Walters wijst op de eerste tekenen van The Great Regret – meer dan de helft (60%) van de o

Lees meer

Het belang van een goede HR-generalist in deze tijd

De vraag naar human resources generalisten is in de eerste helft van dit jaar met 7% gedaald ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Deze daling, met natuurlijk als oorzaak de coronacrisis, is een stuk lager dan dat van andere HR-functies op hetzelfde niveau. Zo laat bijvoorbeeld het aantal op

Lees meer

Vijf tips om de beste medewerkers te behouden

In een arbeidsmarkt waarin het aantal vacatures gestaag toeneemt en er daarmee steeds meer competitie is voor het binnenhalen van de beste professionals, is het belangrijker dan ooit om ervoor te zorgen dat uw huidige medewerkers binnen uw organisatie willen blijven werken. Retentie is topprioriteit

Lees meer

I'm Robert Walters Are you?

Sluit je aan bij ons wereldwijde team van creatieve denkers, probleemoplossers en game changers. Wij bieden jou mooie doorgroeimogelijkheden, een fijne werksfeer en uitstekende opleidingsmogelijkheden.