nl

Onze Diensten

Toonaangevende bedrijven in heel Nederland vertrouwen op Robert Walters om snel en efficiënt de juiste mensen te werven. Lees meer over onze dienstverlening.

Meer informatie
Vacatures

Onze consultants nemen de tijd om te luisteren naar jouw ambities, en delen jouw verhaal met vooraanstaande organisaties in Nederland. Laten we samen het volgende hoofdstuk van jouw carrière schrijven.

Bekijk alle vacatures
Onze Diensten

Toonaangevende bedrijven in heel Nederland vertrouwen op Robert Walters om snel en efficiënt de juiste mensen te werven. Lees meer over onze dienstverlening.

Meer informatie
Inzichten & Advies

Of je nu op zoek bent naar talent of naar een nieuwe carrièrestap voor jezelf, wij adviseren je graag over de laatste trends op de arbeidsmarkt en bieden je de inspiratie die je nodig hebt.

Meer lezen
Over Robert Walters Nederland

Voor ons gaat recruitment over meer dan een enkele vacature. Wij helpen organisaties en professionals bij het maken van belangrijke keuzes.

Meer lezen

Werken bij ons

Onze mensen maken het verschil. Lees hun verhaal en kom alles te weten over een carrière bij Robert Walters Nederland.

Ontdek meer

Touwtrekken om honkvaste tax professional

Tax is een relatief klein vakgebied, maar wel één met veel nieuwe ontwikkelingen waar specialisten hun tanden in kunnen zetten. Klein probleem: deze specialisten zijn schaars en dat brengt uitdagingen met zich mee voor organisaties, ziet Bouke Weijmans, recruitment consultant tax. 'Werkgevers zijn zich bewust van het tekort aan fiscale kandidaten, maar houden nog teveel vast aan de oude manier van werven'.

Focus op compliance vergroot takenpakket

De continue stroom van nieuwe wet- en regelgeving en daarmee het toenemende belang van compliance, zorgen ervoor dat organisaties met meer fiscale uitdagingen kampen. Weijmans: 'Tax en compliance frameworks die fiscale risico's in kaart brengen worden steeds belangrijker voor organisaties. Dit zorgt voor aanzienlijk meer werk voor tax professionals'. Daarnaast komt er niet alleen méér wet- en regelgeving, maar moet deze ook geïmplementeerd worden, bijvoorbeeld Pilar I en Pilar II. Tot slot zorgen strengere audits voor extra werk onder fiscaal specialisten. 'Toezichthoudende partijen nemen geen genoegen meer met een interne steekproef; ze willen uitgebreide documentatie ontvangen', licht Weijmans toe.

Btw-specialisten zeer gewild 

Naast deze compliancegerelateerde wijzigingen en verplichtingen, zien we een flinke toename van internationale btw-contracten vanwege de globale omstandigheden. Dit zorgt voor meer vraag naar btw-specialisten, ziet Weijmans. ‘Btw-specialisten moeten alle belastingregels per land op hun duimpje kennen, inclusief nuances. Het is boekhoudkundig gezien een ingewikkelde baan waar specifieke kennis voor nodig is, en die kennis is schaars’. Tel daarbij op dat btw-specialisten met veel werkdruk kampen en dat een groot deel van het werk nog handmatig verloopt. Hierdoor kiezen veel kandidaten liever voor een andere fiscale specialisatie. ‘Er worden al wel grote automatiseringsslagen gemaakt op het gebied van btw, wat het werk de komende jaren  steeds aantrekkelijker zal maken’, concludeert Weijmans. 

Salaris zet aan tot beweging

Het is dus geen makkelijke opgave voor werkgevers om fiscaal personeel aan te trekken, ook rekening houdend met het feit dat fiscaal specialisten over het algemeen honkvast en risicomijdend zijn. Hoe je tax professionals toch in beweging kunt krijgen? Weijmans ziet dat – naast een inhoudelijk aantrekkelijke baan – het salaris een belangrijke drijfveer is voor een switch. 'Maar met alleen een stap in salaris ben je er niet als werkgever. Zo hechten fiscaal kandidaten steeds meer waarde aan hybride werkmogelijkheden. Tot slot is een  snel sollicitatieproces een must bij het werven van fiscalisten. ‘Houd er rekening mee dat een sollicitant minstens twee andere sollicitatieprocedures heeft lopen. Dit geldt zowel voor de starter als de senior, en geef ze eens ongelijk. Ze hebben de banen immers voor het uitkiezen', aldus Weijmans.

Blik verbreden

Naast investeren in salaris, hybride werkmogelijkheden en een snel sollicitatieproces, heeft Weijmans nog een advies voor werkgevers. 'Veel organisaties gaan op zoek naar fiscale kandidaten met ervaring bij een Big Four kantoor. Werken bij een van deze partijen wordt nog steeds gezien als een logische vervolgstap na de studie, maar kandidaten kunnen ook prima fiscale ervaring opdoen bij een kleiner kantoor. Daarnaast kampen de Big Four de laatste jaren met een terugloop in de aanwas van starters, en Big Four verlaters zijn een zeer gewilde groep in het bedrijfsleven en daardoor lastig te vinden. Werkgevers kunnen dus beter hun blik verbreden, want kandidaten zonder Big Four ervaring leveren weer andere toegevoegde waarde', concludeert Weijmans. 

Werven over de grens

Daarnaast mogen organisaties vaker naar internationale kandidaten kijken. Weijmans: ‘Zij kunnen perfect tax & compliance functies invullen, aangezien internationale aspecten kenmerkend zijn voor deze banen. Ook is beheersing van de Nederlandse taal niet altijd noodzakelijk voor deze functies, wat gunstig is voor internationale kandidaten. Tax & compliance wordt steeds ingewikkelder en daarom neemt de vraag naar specialisten met de dag toe. Het is dus zonde om als organisatie niet uit te wijken naar internationale kandidaten. Zij staan te springen om in Nederland aan de slag te gaan’. 

Meer informatie

Wilt u persoonlijk advies met betrekking tot het werven van fiscale professionals? Neem dan contact op met Bouke Weijmans via 020 644 4655 of via bouke.weijmans@robertwalters.com.

Deel dit artikel

Gerelateerde informatie

Op zoek naar medewerkers?
Salary Survey
Recruitmentadvies
Neem contact met ons op

Laat je adviseren door een van onze consultants

Gerelateerde informatie

Bekijk alle inhoud

Inflatie van functietitels: slimme recruitment truc of bron van verwarring?

Inflatie zien we niet alleen terug in de supermarkt. Ook in functietitels is waardevermindering zichtbaar: de zogeheten functietitel-inflatie. Annemieke Peskens legt uit wat functietitel-inflatie is en waarom het ‘opblazen’ van titels negatieve gevolgen kan hebben. Wat is functietitel-inflatie? Chie

Lees meer

Interim professional vaker ingezet vanuit noodzaak, parttime zzp’er wint terrein

Het aantal zzp’ers in Nederland neemt de afgelopen tien jaar gestaag toe. In 2022 waren er 1,2 miljoen Nederlanders met een hoofdbaan als zzp'er; in totaal 12 procent van alle werkenden (bron: CBS). En dit aantal nam ook in 2023 toe. Professionals hechten meer waarde aan flexibiliteit en willen een

Lees meer

Concreet en persoonlijk: dé pijlers voor een sterk sollicitatieproces

De krapte op de arbeidsmarkt is enorm: het is alle hens aan dek om nieuwe medewerkers voor je te winnen. Of dat lukt hangt in grote mate af van je werving- en selectieproces. Recruitment specialist Seppe Raaphorst geeft advies over de belangrijkste elementen van dit proces: de vacaturetekst, de soll

Lees meer

I'm Robert Walters Are you?

Sluit je aan bij ons wereldwijde team van creatieve denkers, probleemoplossers en game changers. Wij bieden jou mooie doorgroeimogelijkheden, een fijne werksfeer en uitstekende opleidingsmogelijkheden.