nl
Vacatures

Onze consultants nemen de tijd om te luisteren naar jouw ambities, en delen jouw verhaal met vooraanstaande organisaties in Nederland. Laten we samen het volgende hoofdstuk van jouw carrière schrijven.

Bekijk alle vacatures
Professionals

Onze consultants nemen de tijd om te luisteren naar jouw ambities, zodat zij jouw verhaal kunnen delen met de meest vooraanstaande organisaties van Nederland. Laten we samen het volgende hoofdstuk van jouw carrière schrijven.

Meer informatie
Onze Diensten

Toonaangevende bedrijven in heel Nederland vertrouwen op Robert Walters om snel en efficiënt de juiste mensen te werven. Lees meer over onze dienstverlening.

Meer informatie
Inzichten & Advies

Of je nu op zoek bent naar talent of naar een nieuwe carrièrestap voor jezelf, wij adviseren je graag over de laatste trends op de arbeidsmarkt en bieden je de inspiratie die je nodig hebt.

Meer lezen
Over Robert Walters Nederland

Voor ons gaat recruitment over meer dan een enkele vacature. Wij helpen organisaties en professionals bij het maken van belangrijke keuzes.

Meer lezen

Werken bij ons

Onze mensen maken het verschil. Lees hun verhaal en kom alles te weten over een carrière bij Robert Walters Nederland.

Ontdek meer

Wat van ver komt is goed; finance professionals in Zuid-Afrika

De internationalisering van het bedrijfsleven in het afgelopen decennium heeft het mogelijk gemaakt dat buitenlandse accountants, controllers en financieel analisten hier aan de slag kunnen. Nu de krapte op de arbeidsmarkt toeneemt kijken steeds meer werkgevers over de grens bij het werven van financiële professionals. Recruitment consultant Nienke Sterk is net terug uit Zuid-Afrika, waar zij een paar weken lang op zoek ging naar financieel talent. Zij sprak er met een groot aantal professionals die graag in Nederland aan de slag gaan.

 

Waarom hebben jullie besloten om in het buitenland op zoek te gaan naar nieuwe kandidaten?

We merken dat er in Nederland een oplopend tekort aan hoogopgeleide financiële professionals ontstaat. Onze klanten hebben steeds meer vacatures waar we op mogen werven, en steeds minder mensen zijn op zoek naar een nieuwe baan. Een grote groep mensen is in de afgelopen jaren al van baan gewisseld en zit nu goed op zijn plek. De financials die wel op zoek zijn kunnen meestal kiezen uit meerdere werkgevers, die allemaal hun best doen om de kandidaat voor zich te winnen. Een compleet andere situatie dan een paar jaar geleden!

Vooral voor de Big 4 is het enorm lastig om nieuwe mensen aan te trekken. De meeste mensen vinden een goede work life balance erg belangrijk, maar bij de Big 4 is het vooral de eerste paar jaar keihard werken. Wij merken dat Nederlanders daar steeds vaker voor bedanken, omdat ze ook kunnen kiezen uit mooie carrièremogelijkheden in het bedrijfsleven.

De economische voorspellingen zijn goed, dus het ziet er naar uit dat het tekort alleen maar groter wordt. Tijd voor actie dus, zodat we onze klanten een breed netwerk van kandidaten kunnen blijven bieden.

Wat heb je gedaan in Zuid-Afrika?

Mijn collega Tess komt uit Zuid-Afrika, en heeft daar ook voor Robert Walters gewerkt. Ze vertelde dat in Zuid-Afrika de vooruitzichten voor finance professionals helemaal niet rooskleurig zijn, en dat veel mensen er daarom voor kiezen om in Londen aan de slag te gaan. Samen met Robert Walters Zuid-Afrika hebben wij een aantal carrièrebeurzen in Johannesburg en Kaapstad georganiseerd. Mijn directeur bood mij de mogelijkheid om samen met mijn collega Tess een aantal weken op talentenjacht te gaan in Zuid-Afrika. Daar hoefde ik natuurlijk niet lang over na te denken!

Met wat voor kandidaten heb je gesproken?

De carrièrebeurzen zijn voor bijna gekwalificeerde Chartered Accountants. Zij zijn bezig met het afronden van hun vierjarige Chartered Accountant studie, aangevuld met minimaal drie jaar werkervaring in een Big 4 of Smaller 5. Ze kennen de wereld buiten de audit nauwelijks, en willen graag meer weten over de mogelijkheden. Maar het zijn niet alleen pas afgestudeerde auditors die ons benaderden voor carrièreadvies. Ik heb ook met senior financials gesproken die merken dat ze in eigen land niet kunnen doorgroeien. Zij hebben bijvoorbeeld ervaring met data analyse of risk; skills waar we in Nederland om staan te springen.

Ik heb met honderden kandidaten gesproken, waaruit ongeveer honderd geschikte profielen zijn overgebleven voor rollen als financial accountant, senior financial accountant, controller of een functie in een Shared Service Center. De meeste van hen zijn op zoek naar een baan in het bedrijfsleven, maar ik heb ook kandidaten gesproken die graag aan de slag gaan bij een Big 4 in Nederland. Wat ze allemaal gemeen hebben is een uitstekende academische achtergrond, de bereidheid om hard te werken en heel veel zin om in Nederland het avontuur aan te gaan. Wij helpen ze daar graag bij!

Waarom willen deze mensen hun mooie land verlaten?

Zuid-Afrika is inderdaad prachtig, maar de arbeidsmarkt zit er heel anders in elkaar dan in Europa. Door de antisegregatiewet en andere politieke factoren is het voor veel Zuid-Afrikanen lastig om aan een baan te komen, of door te groeien vanuit hun huidige baan. Veel Afrikanen kiezen daarom voor een verhuizing naar het buitenland, waar ze echt aan een carrière kunnen gaan bouwen.

Welk proces moeten werkgevers doorlopen als zij een Zuid-Afrikaan een contract aanbieden?

Sommige van de kandidaten die wij gesproken hebben zijn al in het bezit van een Europees paspoort, waardoor een visum niet nodig is. Anderen hebben een visum nodig, gesponsord door de nieuwe werkgever. Daar zijn kosten aan verbonden, maar daar staat tegenover dat de salarisverwachting van Zuid-Afrikanen lager is.

Waarom zijn Zuid-Afrikanen zo geschikt voor een baan in Nederland?

Het belangrijkste voordeel is de taal. Het Zuid-Afrikaans lijkt erg op het Nederlands, waardoor Zuid-Afrikanen onze taal vaak al binnen een jaar vloeiend kunnen spreken. De meesten hebben Engels als moedertaal, maar door de Brexit wint Nederland het momenteel aan populariteit ten opzichte van de UK.

Daarnaast zijn Zuid-Afrikanen het gewend om hard te werken. Ik merk dat ze zich zelf verantwoordelijk voelen om een succes te maken van hun verhuizing naar het buitenland. Ze komen hier niet heen om over een paar jaar weer weg te gaan, en willen van Nederland hun nieuwe thuisland maken. Bij de mensen die via Robert Walters in de afgelopen jaren van Zuid-Afrika naar Nederland verhuisd zijn gaat dat gelukkig hartstikke goed.

Deel dit artikel

Gerelateerde informatie

Op zoek naar medewerkers?
Salary Survey
Recruitmentadvies
Neem contact met ons op

Laat je adviseren door een van onze consultants

Maak kennis met onze accounting & financial expert

Nanke  van Asten

Nanke van Asten

Accounting & Finance, Amsterdam

Nanke heeft een indrukwekkend trackrecord in het bemiddelen van CFO's en finance directors. Ze deelt haar uitgebreide arbeidsmarktkennis graag.

Gerelateerde informatie

Bekijk alle inhoud

De controller wil meer dan alleen salaris

Controllers zijn al jaren schaars en het tekort blijft toenemen. In het laatste kwartaal van 2023 lag het aantal vacatures voor controllers wederom 5% hoger dan in het kwartaal ervoor.* Om de gewilde finance professional binnen te hengelen, moeten bedrijven meer bieden dan een vette salarisstrook. R

Lees meer

Grote vraag naar interim finance professionals door complexe uitdagingen

Finance afdelingen krijgen de komende jaren met complexe uitdagingen te maken, onder andere door de toenemende regelgeving op het gebied van financiële rapportages. “Voor deze projecten is diepgaande kennis en expertise nodig, die meestal extern gezocht moet worden'', merkt Luuk de Haas, managing co

Lees meer

Finance recruitment in 2024 draait om ESG, digitalisering en persoonlijkheid

CFO’s en hiring managers krijgen het wederom niet makkelijk in 2024. Het tekort aan finance professionals is nog lang niet ingelopen. Om dit tekort in te dammen, moeten organisaties het over een andere wervingsboeg gooien. De finance afdeling moet futureproof gemaakt worden, of deze nou 20 man sterk

Lees meer

I'm Robert Walters Are you?

Sluit je aan bij ons wereldwijde team van creatieve denkers, probleemoplossers en game changers. Wij bieden jou mooie doorgroeimogelijkheden, een fijne werksfeer en uitstekende opleidingsmogelijkheden.