nl

Onze Diensten

Toonaangevende bedrijven in heel Nederland vertrouwen op Robert Walters om snel en efficiënt de juiste mensen te werven. Lees meer over onze dienstverlening.

Meer informatie
Vacatures

Onze consultants nemen de tijd om te luisteren naar jouw ambities, en delen jouw verhaal met vooraanstaande organisaties in Nederland. Laten we samen het volgende hoofdstuk van jouw carrière schrijven.

Bekijk alle vacatures
Onze Diensten

Toonaangevende bedrijven in heel Nederland vertrouwen op Robert Walters om snel en efficiënt de juiste mensen te werven. Lees meer over onze dienstverlening.

Meer informatie
Inzichten & Advies

Of je nu op zoek bent naar talent of naar een nieuwe carrièrestap voor jezelf, wij adviseren je graag over de laatste trends op de arbeidsmarkt en bieden je de inspiratie die je nodig hebt.

Meer lezen
Over Robert Walters Nederland

Voor ons gaat recruitment over meer dan een enkele vacature. Wij helpen organisaties en professionals bij het maken van belangrijke keuzes.

Meer lezen

Werken bij ons

Onze mensen maken het verschil. Lees hun verhaal en kom alles te weten over een carrière bij Robert Walters Nederland.

Ontdek meer

Hoe beantwoord je competentiegerichte sollicitatievragen?

In een sollicitatiegesprek wordt je niet alleen gevraagd naar je ervaringen en functiegerelateerde skills, je wordt ook gevraagd je competenties toe te lichten. Door middel van competentiegerichte vragen kan een hiring manager erachter komen of je vaardigheden, motivatie en persoonlijkheid aansluiten op de functieomschrijving. Wat voor vragen kan je verwachten, hoe moet je ze beantwoorden en wat kun je doen om je goed voor te bereiden? Wij hebben het antwoord voor je!

Wat zijn competentiegerichte vragen?

Bij competentiegerichte vragen wordt je gevraagd om te vertellen hoe je in een bepaalde situatie gehandeld hebt. Je gesprekspartner is op zoek naar bepaalde eigenschappen in de nieuwe medewerker. Een manier om erachter te komen of jij die karaktereigenschappen bezit is om te vragen hoe je met lastige situaties omgegaan bent, of hoe je bepaalde problemen zou aanpakken.

Welke vragen kun je verwachten? 

Een vraag over een moeilijke werksituatie kan verschillende insteken hebben. Er kan gevraagd worden naar persoonlijke kwaliteiten, sociale vaardigheden, teamgeest, leadership en management, commerciële vaardigheden en klantgerichtheid, of het oplossen van problemen en besluitvorming.

Enkele voorbeelden:

  • “Beschrijf eens een situatie waarin je negatieve feedback hebt gekregen”
  • “Vertel eens over een situatie waarin je een conflict binnen het team hebt opgelost”
  • “Beschrijf eens een situatie waarin je een teamlid hebt geholpen die het niet zag zitten”
  • “Vertel eens over een situatie waarin jouw acties directe invloed hebben gehad op de financiële resultaten van het bedrijf”
  • “Bedenk eens een situatie waarin je een moeilijke strategische beslissing moest nemen en erin geslaagd bent je collega’s van jouw keuze te overtuigen”
     

Je kunt de vragen die tijdens het gesprek aan de orde komen over het algemeen redelijk inschatten aan de hand van het type functie, de functiebeschrijving en natuurlijk je eigen cv. Als je contact hebt met een recruitment consultant, dan kun je hem natuurlijk om advies vragen. Deze expert weet precies naar welke vaardigheden de hiring manager op zoek is. Als je bijvoorbeeld voor het eerst solliciteert op een functie waarbij je leiding gaat geven aan een team, dan kun je een volgende soort vraag verwachten: “Beschrijf eens een situatie waarin je leiderschap binnen een team hebt moeten laten zien.” Dit is de gelegenheid om te laten zien dat je de functie aankunt, ook al heb je er officieel geen ervaring mee.

Als je solliciteert op een baan met een hoge werkdruk, dan kun je een vraag verwachten in de trant van: “Vertel eens over een situatie waarin je meerdere dringende zaken tegelijkertijd moest regelen”. Als teamspirit en klantgerichtheid heel belangrijk zijn voor de functie, dan kan er gevraagd worden: “Vertel eens over een situatie waarin je moest samenwerken met een collega waar je het niet zo goed mee kon vinden”, of “Vertel eens over een situatie waarin je dubbel zo hard je best moest doen om de klant tevreden te stellen”.

Competentievragen beantwoorden

Beantwoord competentievragen alsof je een verhaal vertelt, met jezelf in de hoofdrol. Als hoofdpersoon analyseer je de situatie en onderneem je een aantal stappen om een oplossing te vinden. Leg de nadruk op de positieve uitkomst van de situatie en welke rol jij gespeeld hebt om deze uitkomst te bereiken. Om je antwoord sterker te maken is het goed om wat details en anekdotes toe te voegen, maar zorg dat het relevant blijft. Wees vooral niet bang om ook je fouten te laten zien. Als je uitlegt wat je van de situatie geleerd hebt, dan is fouten maken helemaal niet erg.

Voorbeeld van een competentiegerichte vraag

De vraag “Beschrijf een situatie waarin je meer moest doen dan bij je functie hoort”. Kun je als volgt beantwoorden: “Toen ik met mijn huidige baan begon, kwam ik erachter dat we steeds problemen hadden om op tijd onze rapportages af te krijgen, omdat deze persoonlijk goedgekeurd moesten worden door de afdelingsmanager. Deze manager was nogal intimiderend en zelden beschikbaar, en daardoor waren wij regelmatig te laat voor onze deadlines. Ik heb toen de bestaande goedkeuringsprocessen bestudeerd en alle potentiële risico’s en knelpunten op een rijtje gezet. Het viel me op dat voor sommige rapporten inderdaad de handtekening van die manager nodig was, maar dat er veel druk kon worden weggenomen als andere managers de bevoegdheid zouden krijgen om de rapportages te ondertekenen. Er werd me gevraagd om dit voorstel aan de manager voor te leggen, wat behoorlijk spannend was. Toen ik alles had uitgelegd, bedankte de manager me hartelijk. Hij zei dat hij al langer opzoek was naar een oplossing om wat van zijn verantwoordelijkheden te kunnen delegeren. Als gevolg hiervan is er met bijna onmiddellijke ingang een vernieuwde versie van de procedure gekomen, de procedure die ik had voorgesteld. Al mijn collega’s vinden het proces sindsdien veel efficiënter. Deze ervaring heeft mij geleerd dat als je constructieve veranderingen wil doorvoeren, het belangrijk is om een idee voor verbetering te delen. Als je maar met overtuigende argumenten komt waar iedereen beter van wordt. Als je een probleem aankaart zal er eerder naar je geluisterd worden als je tegelijkertijd ook met een oplossing komt!”

Meer informatie

Wil je je nog beter voorbereiden op je sollicitatiegesprek? Lees dan onze gids voor het sollicitatiegesprek. Als je vragen hebt kun je ook altijd contact opnemen met onze recruitment specialisten via netherlands@robertwalters.com of tel. +31 (0) 20 644 4655.  

Deel dit artikel

Links

Op zoek naar iets nieuws?
Salary Survey
Carrièreadvies
Neem contact met ons op

Laat je adviseren door een van onze consultants

Gerelateerde informatie

Bekijk alle inhoud

Veelgestelde vragen tijdens het sollicitatiegesprek

Met zelfverzekerde antwoorden op veelgestelde vragen ben je jouw concurrenten een stap voor. Sollicitaties verlopen niet volgens een vast stramien, maar er zijn een aantal vragen die bijna altijd worden gesteld. Hier volgt een lijst met veelgestelde vragen en aanwijzingen over de manier waarop je de

Lees meer

Hoe kies je tussen twee banen?

In de huidige arbeidsmarkt is het niet ongewoon dat je voor meerdere banen een aanbod krijgt. Dat klinkt misschien als een luxeprobleem, maar het kan behoorlijk lastig zijn om te kiezen. Hoewel het altijd goed is om je gevoel te volgen, is het bij een beslissing als deze slim om ook andere afweginge

Lees meer

Vijf veelgemaakte fouten in een sollicitatiegesprek

Uitgenodigd worden voor een sollicitatiegesprek betekent dat de volgende fase in je carrière weer een stapje dichterbij is. Maar je bent er nog niet. Wij geven je een overzicht van vijf zaken waarmee sollicitanten vaak de mist ingaan, zodat jij deze fouten niet maakt. 1. Onvoldoende onderzoek Onderz

Lees meer

I'm Robert Walters Are you?

Sluit je aan bij ons wereldwijde team van creatieve denkers, probleemoplossers en game changers. Wij bieden jou mooie doorgroeimogelijkheden, een fijne werksfeer en uitstekende opleidingsmogelijkheden.