nl
Vacatures

Onze consultants nemen de tijd om te luisteren naar jouw ambities, en delen jouw verhaal met vooraanstaande organisaties in Nederland. Laten we samen het volgende hoofdstuk van jouw carrière schrijven.

Bekijk alle vacatures
Professionals

Onze consultants nemen de tijd om te luisteren naar jouw ambities, zodat zij jouw verhaal kunnen delen met de meest vooraanstaande organisaties van Nederland. Laten we samen het volgende hoofdstuk van jouw carrière schrijven.

Meer informatie
Onze Diensten

Toonaangevende bedrijven in heel Nederland vertrouwen op Robert Walters om snel en efficiënt de juiste mensen te werven. Lees meer over onze dienstverlening.

Meer informatie
Inzichten & Advies

Of je nu op zoek bent naar talent of naar een nieuwe carrièrestap voor jezelf, wij adviseren je graag over de laatste trends op de arbeidsmarkt en bieden je de inspiratie die je nodig hebt.

Meer lezen
Over Robert Walters Nederland

Voor ons gaat recruitment over meer dan een enkele vacature. Wij helpen organisaties en professionals bij het maken van belangrijke keuzes.

Meer lezen

Werken bij ons

Onze mensen maken het verschil. Lees hun verhaal en kom alles te weten over een carrière bij Robert Walters Nederland.

Ontdek meer

Werken als supply chain manager

Werken als supply chain manager

Een supply chain manager organiseert de activiteiten die komen kijken bij het inkopen, produceren en distribueren van de goederen van een organisatie. Supply chain is een vakgebied dat flink in beweging is en interessante carrièremogelijkheden biedt. Wat houdt een baan als supply chain manager precies in, welke opleiding heb je nodig voor deze functie en wat verdient een supply chain manager?

Wat zijn jouw taken en verantwoordelijkheden?

Als supply chain manager ben je betrokken bij elke fase van de levenscyclus van het product. Je bent verantwoordelijk voor onder andere de inkoop van grondstoffen, het inrichten van (productie)processen, de opslag van producten, en het transport van distributiecentra naar verkooppunten of in het geval van grondstoffen naar de fabriek waar het product verwerkt wordt. Een goede supply chain manager zorgt ervoor dat al deze processen soepel verlopen. Je ziet toe op het gehele distributieproces en zorgt er niet alleen voor dat de producten goed worden opgeslagen, maar ook dat ze vanuit het distributiecentrum op tijd geleverd worden aan de klant.

Welke skills heb je nodig?

Relatiemanagement skills en goed kunnen plannen zijn fundamentele vaardigheden in deze functie. Supply chain managers werken tegenwoordig steeds vaker op opdrachten die zich uitstrekken over meerdere continenten. Dat betekent dat ze moeten kunnen onderhandelen met leveranciers en klanten wereldwijd.

Je moet daarnaast goed kunnen omgaan met de complexiteit van matrixorganisaties, omdat je met mensen op veel verschillende afdelingen en kantoren moet schakelen. Je moet dus goed zijn in het opzetten van samenwerkingen om ervoor te zorgen dat processen soepel en efficiënt verlopen.

De functie is erg procesgedreven en vereist technologische kennis; het implementeren van nieuwe technologie moet je gemakkelijk af gaan en je moet zorgen je dat je op de hoogte blijft van nieuwe trends.

Welke kwalificaties zijn vereist?

Het meest voorkomende carrièrepad naar supply chain management start met een relevante Bachelor of Master studie, zoals Logistiek, Internationaal Transport of Supply Chain Management. Er zijn ook veel supply chain managers met een afgeronde studie in de richting Finance of Bedrijfskunde. Postdoctorale diploma’s in Transport Planning, Supply Chain Management of Logistiek staan ook goed op je cv.

Wat verdient een supply chain manager?

Het salaris van een supply chain manager ligt tussen de €70k en €100k per jaar, afhankelijk van hoeveel ervaring je hebt, je specifieke skills, de grootte van de organisatie en de branche waarin je werkt. Raadpleeg onze Salary Survey voor meer informatie over salarissen.

Deel dit artikel

Gerelateerde informatie

Op zoek naar medewerkers?
Salary Survey
Recruitmentadvies
Neem contact met ons op

Laat je adviseren door een van onze consultants

Related content

View All

Werken als supply chain manager

Werken als supply chain manager Een supply chain manager organiseert de activiteiten die komen kijken bij het inkopen, produceren en distribueren van de goederen van een organisatie. Supply chain is een vakgebied dat flink in beweging is en interessante carrièremogelijkheden biedt. Wat houdt een baa

Lees meer

I'm Robert Walters Are you?

Sluit je aan bij ons wereldwijde team van creatieve denkers, probleemoplossers en game changers. Wij bieden jou mooie doorgroeimogelijkheden, een fijne werksfeer en uitstekende opleidingsmogelijkheden.