nl
Vacatures

Onze consultants nemen de tijd om te luisteren naar jouw ambities, en delen jouw verhaal met vooraanstaande organisaties in Nederland. Laten we samen het volgende hoofdstuk van jouw carrière schrijven.

Bekijk alle vacatures
Professionals

Onze consultants nemen de tijd om te luisteren naar jouw ambities, zodat zij jouw verhaal kunnen delen met de meest vooraanstaande organisaties van Nederland. Laten we samen het volgende hoofdstuk van jouw carrière schrijven.

Meer informatie
Onze Diensten

Toonaangevende bedrijven in heel Nederland vertrouwen op Robert Walters om snel en efficiënt de juiste mensen te werven. Lees meer over onze dienstverlening.

Meer informatie
Inzichten & Advies

Of je nu op zoek bent naar talent of naar een nieuwe carrièrestap voor jezelf, wij adviseren je graag over de laatste trends op de arbeidsmarkt en bieden je de inspiratie die je nodig hebt.

Meer lezen
Over Robert Walters Nederland

Voor ons gaat recruitment over meer dan een enkele vacature. Wij helpen organisaties en professionals bij het maken van belangrijke keuzes.

Meer lezen

Werken bij ons

Onze mensen maken het verschil. Lees hun verhaal en kom alles te weten over een carrière bij Robert Walters Nederland.

Ontdek meer

Carrière bij Walters People: van recruitment consultant naar senior manager

Bij Robert Walters kun je snel groeien. Je wordt uitstekend begeleid bij het ontwikkelen van zowel je vakkennis als je soft skills. Melissa Rutjes vertelt over de stappen die zij gemaakt heeft sinds zij vier jaar geleden bij Robert Walters kwam werken.

Hoe was je begintijd bij Walters People?

Door de persoonlijke begeleiding en het intensieve trainingsprogamma, dat Bootcamp heet, voelde ik me al snel op mijn plek bij Robert Walters. Vanaf dag één ben ik fantastisch begeleid, op mijn eigen niveau. Daardoor kon ik snel mijn draai vinden binnen de organisatie en me direct focussen op waar het om gaat; het opbouwen van mijn klantenportefeuille en een sterk kandidatennetwerk.

Wat zijn volgens jou belangrijke eigenschappen voor succes als recruitment consultant?

Het is belangrijk dat je flexible bent, ondernemend en bereidt bent om net even dat stapje extra te zetten voor je klanten en kandidaten. Recruitment is hard werken. Je moet meerdere ballen tegelijk in de lucht kunnen houden en snel kunnen schakelen. De combinatie van proces management en het kunnen bewaken van meerdere deadlines is cruciaal; het is belangrijk om continu scherp te blijven. Soms komt er een job binnen waarvoor met spoed iemand nodig is, en zit je tot laat in de avond op kantoor. Je zult vaak nee te horen krijgen en tegen teleurstellingen aanlopen, vooral in het begin. Daar moet je tegen kunnen, en juist op dat moment bijschakelen en doorzetten. Als recruiter moet je een winnaar zijn. Dat vereist een strakke planning en goede voorbereiding, maar bovenal moet je stevig in je schoenen staan en altijd uitgaan van je eigen succes. Recruitment is niet voor iedereen weggelegd, maar als je de juiste eigenschappen bezit, dan krijg je enorm veel energie van het vak. Iedere keer dat ik een kandidaat kan bemiddelen geeft dat enorm veel voldoening.

Je begint bij Robert Walters als Recruitment Consultant. Wat wordt er van je verwacht als starter?

In de rol van Recruitment Consultant focus je op de vakinhoudelijke kant en op het ontwikkelen van je soft skills. Je leert bijvoorbeeld wat een supply chain coordinator precies doet, wat een gangbaar salaris is voor deze functie, en hoe je aan het cv kunt zien of iemand een geschikte kandidaat is. Je volgt de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt op de voet, zodat je een goed beeld hebt van vraag en aanbod voor de verschillende functies. Dit helpt je bij het signaleren van kansen en zorgt ervoor dat je jouw klanten van kundig advies kunt voorzien.

Wat is de volgende stap na Recruitment Consultant, en wat moet je doen om promotie te maken?

Vanuit de rol van Recruitment Consultant groei je door naar Senior Consultant. Bij mij was dit na 1,5 jaar maar dit verschilt sterk per persoon. Je haalt eruit wat je erin stopt – hoe ambitieuzer je bent, hoe sneller je succesvol zult zijn. Er zijn vaste targets en doelstellingen die je moet behalen om de promotie te krijgen. Die hebben te maken met onder andere het aantal plaatsingen dat je maakt en je omzet, maar ook de doelen die je gesteld hebt op het gebied van soft skills. Het hebben van duidelijke targets is prettig; zo weet je precies waar je naartoe werkt. Als Senior Consultant heb je voor het eerst managementtaken. Je begeleidt namelijk de startende consultants in jouw team. Tegelijkertijd werk je aan het uitbreiden van je eigen business – het binnenhalen van nieuwe klanten en kandidaten.

Wat heb je zelf bereikt in deze rol?

Ik heb als Senior Consultant een nieuwe divisie binnen Robert Walters kunnen opbouwen, namelijk Supply Chain. Je onderneemt zelf stappen en maakt een plan over hoe je de business wil uitzetten en binnen welk timeframe. Naast ondernemerschap moet je een absolute drive hebben om uit te willen blinken in een commerciële omgeving. Hoewel we nauw samenwerken in teamverband, is een competitieve instelling dan ook een must voor succes in recruitment. Je moet niet alleen de ambitie hebben om succesvol te zijn, je moet de allerbeste willen zijn.

Welke stap volgt na Senior Consultant?

Van Senior Consultant kun je doorgroeien naar Managing Consultant. De promotie naar Managing Consultant is de eerste stap richting het hebben van je eigen team, en daarmee de eindverantwoordelijkheid voor het aannemen, trainen en aansturen van consultants. Minstens zo belangrijk is om startende consultants te motiveren, hen het beste in zichzelf naar boven te laten halen. In deze fase was voor mij de grootste uitdaging om naast de begeleiding van een startend team ook je eigen business te blijven ontwikkelen. De support van je manager is hierbij crucial. Je wordt steeds gecoached om jezelf, maar vooral ook het team naar een hoger niveau te tillen.

En daarna word je manager van je eigen team?

Dat klopt! In mijn periode van 3,5 jaar bij Robert Walters heb ik alle vrijheid gekregen om mijzelf te ontwikkelen tot Senior Manager van een succesvol team met 3 divisies, iets waar ik echt trots op ben. Het is elke dag weer boeiend om alle ups en downs waar je zelf doorheen bent gegaan nu terug te zien bij je teamleden. De eerste successen die ik boekte met mijn team zal ik nooit vergeten, en er zijn nog steeds vele mooie doelstellingen om na te streven. Mijn team is het afgelopen jaar gegroeid van 6 naar 12 consultants, en ik ben op dit moment op zoek naar mensen voor verdere uitbreiding van mijn team.

Meer informatie

Wil je meer weten over het recruitmentvak? Lees dan verder over een baan als recruitment consultant bij Walters People of bekijk onze interactieve vacaturepagina. Je kunt ook het volledige overzicht van ozne vacatures bekijken.

Managing talent acquisition specialist Ellis van de Valk, vertelt je graag meer over de mogelijkheden. Je kunt contact met haar opnemen via 06 18415203 of ellis.vandevalk@robertwalters.nl.


From Adelaide to London, Eirini's career has taken her around the world. Hear about her journey from humble beginnings, to helping people find their next opportunity.


Jane's story starts as a graduate, now she's Senior Director of our Brisbane office. Hear how she went from strength to strength, winning accolades along the way.


Read how Clint rose to Manager in 3 years, and how he enjoys celebrating success, the learning and development opportunities, and team culture at Robert Walters.

I'm Robert Walters Are you?

Sluit je aan bij ons wereldwijde team van creatieve denkers, probleemoplossers en game changers. Wij bieden jou mooie doorgroeimogelijkheden, een fijne werksfeer en uitstekende opleidingsmogelijkheden.