De snelste weg naar een salarisverhoging

groene pijl omhoog

Hoewel er geen geheime formule is om een salarisverhoging te garanderen kun je op een aantal manieren de kans hierop aanzienlijk vergroten. Wij geven je vijf tips om jezelf in de schijnwerpers te zetten bij je werkgever.

 

 

1. Zorg voor meer verantwoordelijkheid

Meer verantwoordelijkheid nemen is de snelste manier om naar een salarisverhoging toe te werken. Dit betekent namelijk dat je meer werk doet voor hetzelfde geld, hierdoor stijgt direct je waarde voor het bedrijf. Het laat ook zien dat je geïnteresseerd bent om te leren en groeien buiten je eigen functietaken. De meeste werkgevers kunnen dit waarderen en willen mensen die initiatief en ambitie tonen, graag binnen het bedrijf houden.                                                                                     

2. Doe suggesties en verbeter bestaande processen

Buiten het nemen van verantwoordelijkheid voor de uitvoer van bestaande processesen, kun je indruk maken op je leidinggevende door verbeteringen in de huidige werkwijze aan te brengen, of nieuwe procedures te implementeren. Als dit het bedrijf een kostenbesparing oplevert, of mensen efficienter laat werken, dan verdien je de salarisverhoging voor je werkgever terug.

3. Leer nieuwe vaardigheden

Professionals die actief bezig zijn met het leren van nieuwe vaardigheden – via trainingen, cursussen of door het volgen van een opleiding – spelen zichzelf in de kijker van de werkgever. Het is wel belangrijk dat er een relatie bestaat tussen de opleiding en je huidige functie. Gebruik je netwerk om erachter te komen welke vaardigheden het meest waardevol zijn.

4. Werkervaring en stages

Op het moment dat je geen vaste baan of opdracht hebt, kun je overwegen om je cv uit te breiden via een onbetaalde opdracht. Dit biedt je de kans om unieke vaardigheden te ontwikkelen en te werken voor bedrijven waar je anders misschien niet terecht was gekomen. Het klinkt wellicht niet aantrekkelijk om tijdelijk onbetaald werk te verrichten, maar het is een investering die je in de toekomst terug zult verdienen.

5. Kom met bewijzen

Zorg ervoor dat je zwart op wit bijhoudt wat de redenen zijn dat jij een salarisverhoging verdient. Welke extra taken heb je verricht? Wat hebben jouw verbeteringen het bedrijf opgeleverd? Welke nieuwe vaardigheden heb je verworven en hoe dragen die bij aan jouw functioneren?

Meer verantwoordelijkheid nemen is de snelste manier om naar een salarisverhoging toe te werken.

Meer informatie

Bekijk onze Salary Survey om te zien wat iemand in jouw functie gemiddeld verdient. Wil je persoonlijk advies over jouw loopbaan? Neem dan contact met ons op. Onze gespecialiseerde consultants staan je graag te woord.

Sollicitatiegids 

»

Vacaturemelding aanmaken 

»

Refer a friend 

»

Vacatures 

»

Salary Survey 

»

Aanbevolen vacatures