Een volledige voorbereiding op je sollicitatiegesprek met de Robert Walters sollicitatiegids

Wij zijn inmiddels meer dan 30 jaar specialist op het gebied van recruitment, dus we weten precies wat je moet doen om goed voorbereidt een sollicitatiegesprek in te gaan. Met de kennis en expertise van onze recruitment consultants hebben wij deze gids ontwikkeld die je stap voor stap begeleiden in het sollicitatieproces. Of je nu starter bent of al heel veel ervaing hebt met solliciteren, we weten zeker dat je nuttige informatie en handige tips tegen zult komen die je zullen helpen bij je volgende sollicitatiegesprek.

Download de volledige sollicitatiegids of lees de samenvatting per hoofdstuk hieronder.

hoofdstuk-1-grondige-voorbereiding

1. Bereid je goed voor

Een goede voorbereiding op je sollicitatiegesprek is onmisbaar. Niet alleen geeft het je zelfvertrouwen een boost, het zal je helpen om de beste versie van jezelf te laten zien aan je potentiële werkgever.

Werkgevers testen vaak hoe goed een kandidaat zich voorbereid heeft om erachter te komen hoe enthousiast de kandidaat is over de functie. Als je de baan echt graag wil hebben dan zul je het niet erg vinden om veel tijd in de voorbereiding op het sollicitatiegesprek te steken. In dit hoofdstuk leggen we uit wat je moet doen om optimaal voorbereid te zijn.

Lees meer

hoofdstuk-2-neem-een-sterke-start

2. Maak een goede start

Er wordt vaak gezegd dat de eerste indruk telt, en dat is zeker het geval voor sollicitatiegesprekken. De meeste werkgevers beweren dat ze binnen 2 minuten al weten of ze iemand wel of niet zullen aannemen. Goed binnenkomen is dus een must.

De eerste seconden zijn dus enorm belangrijk. In dit hoofdstuk laten we aan de hand van concrete voorbeelden zien hoe je een goede eerste indruk maakt, en ook wat je vooral niét moet doen.

                        Lees meer

hoofdstuk-3-weet-welke-vragen-komen

3. Laat je niet verrassen

Er zijn een aantal standaard vragen die in bijna elk sollicitatiegesprek terugkomen. Doe er je voordeel mee door alvast een antwoord op deze vragen te bedenken.

Daarnaast stellen hiring managers ook vaak competentiegerichte vragen om verschillende kandidaten onderling te kunnen vergelijken. Hoe kun je deze vragen het beste beantwoorden? In dit hoofdstuk laten we zien hoe je aan de hand van competentiegerichte vragen een sterk verhaal over jezelf kunt vertellen.

Lees meer

hoofdstuk-4-vermijd-interview-misstappen

4. Vermijd veelgemaakte fouten

Je weet nu wat je wél moet doen in het sollicitatiegesprek. Tijd om stil te staan bij de dingen die je juist niet moet doen; de fouten die door veel sollicitanten gemaakt worden.

in dit hoofdstuk delen onze recruitment consultants de meestgemaakte sollicitatiefouten, en hoe je ze kunt vermijden.

Lees meer

hoofdstuk-5-zorg-dat-u-in-alle-omstandigheden-kan-aarden

5. Verschillende soorten sollicitatiegesprekken

Of het nu een Skype gesprek is met de line manager of een persoonlijk gesprek met de HR manager, elke situatie is anders. Een goede voorbereiding afgestemd op het type sollicitatiegesprek helpt je om zelfverzekerd voor de dag te komen.

Ons laatste hoofdstuk gaat over de do's en don'ts van Skype interviews, hoe je de stijl van het gesprek kunt aanpassen afhankelijk van wie je spreekt, en hoe je onbewuste vooroordelen naast je neer kunt leggen. 

Lees meer

Waar wacht je nog op? Bekijk onze huidige vacatures of maak een job alert aan zodat je nieuwe vacatures per e-mail toegestuurd krijgt.

Download de volledige interviewgids.

Salary Survey 

»

Refer a Friend 

»

Contact 

»

Zoek vandaag nog een nieuwe baan 

»

Aanbevolen vacatures