De arbeidsmarkt voor controllers

Man kijkt op telefoon

Aan werk heeft het controllers niet gemankeerd de afgelopen jaren. Zowel binnen financial control als business control is consequent een stijgende lijn te zien geweest in het aantal vacatures: controllers hadden de werkgevers voor het uitkiezen. Wat is de huidige stand van zaken op de arbeidsmarkt voor controllers en wat zijn de effecten van de coronacrisis? Welke skills zijn essentieel voor controllers en hoe laat je ze zien in een sollicitatiegesprek? Lees het in onze artikelen over de arbeidsmarkt voor controllers.

 

 

Advies voor het werven van controllers

Stoplicht

Vraag naar controllers is terug op het niveau van januari

Na een dip in het aantal vacatures voor controllers in het tweede kwartaal, is de vraag naar financial controllers en business controllers nu zelfs groter dan een jaar geleden

blauw gebouw

Salarissen en interimtarieven voor controllers in Q4 2020

Wat willen controllers in 2020 verdienen? Download een overzicht van salarissen en interimtarieven per regio

controller met potlood

Interview BNR Ochtendsplits: Covid en de vraag naar controllers

Juist in de corona-crisis hebben coronacrisis hebben organisaties behoefte aan goede controllers, verstelt Rob Steur aan BNR. Beluister het interview.

Kirsten Heringa

Business controllers zijn gewild in de zorg

Vroeger werd business control in de zorg er vaak ‘bij gedaan’ door de financial controller. Sinds de privatisering van de zorg is business control onmisbaar geworden

Carrière advies voor controllers

Jim Witte

Waarom financial control een slimme tweede stap is

Als finance talent kun je veel kanten op. Een tussenstap als financial controller staat vaak niet op de radar, maar is zeer waardevol voor senior finance posities. 

Man schudt hand

Financial control 'niet sexy genoeg' op schaarse arbeidsmarkt

De vraag naar controllers is groter dan het aanbod, zeker in de Randstad. Er is veel vraag naar ervaren financials die kunnen meedenken op beleidsniveau.

Man met tablet

Hoe voorkom je als financial verkeerde carrièrekeuzes?

Je wilt graag stappen maken in je carrière, maar hoe maak je een goede keuze? Jim Witte licht toe welke fouten vaak gemaakt worden en hoe je deze kunt voorkomen.

Wat zegt 10 jaar recruitment data over de register controller?

De opleiding tot Register Controller bereidt ambitieuze finance professionals voor op een strategische finance positie: tot business partners die kunnen leiden met een duidelijke visie, gebaseerd op data. Robert Walters deed onderzoek naar het bestaansrecht van de Register Controller: 

  • Want wat is nu precies de toegevoegde waarde van Register Controllers in het bedrijfsleven?
  • Hoe sterk is de positie van Register Controllers op de arbeidsmarkt?
  • Vergroot een RC-titel echt je carrièrekansen? 

Dankzij een analyse van 10 jaar aan recruitmentdata over controllers kunnen wij deze vragen beantwoorden. 

Robert Walters voerde deze data analyse uit in samenwerking met de Vereniging van Register Controllers, digital transformation consultancy NAVARA en Associate Professor Ronald Huisman van de Erasmus Universiteit.

Vacatures voor controllers

Vrouw op laptop

Robert Walters heeft een groot aanbod aan vacatures voor o.a. financial controllers, business controllers, cost controllers en project controllers. Ben je op zoek naar een carrièrestap van financial control naar business control, of een overstap van een MKB organisatie naar een multinational? Onze gespecialiseerde finance recruiters werven vanuit onze kantoren in Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam en Utrecht voor control functies in heel Nederlands. Bekijk snel onze huidige controller vacatures

Carrière advies 

»

Recruitment advies 

»

Neem contact op 

»