nl
Vacatures

Onze consultants nemen de tijd om te luisteren naar jouw ambities, en delen jouw verhaal met vooraanstaande organisaties in Nederland. Laten we samen het volgende hoofdstuk van jouw carrière schrijven.

Bekijk alle vacatures
Professionals

Onze consultants nemen de tijd om te luisteren naar jouw ambities, zodat zij jouw verhaal kunnen delen met de meest vooraanstaande organisaties van Nederland. Laten we samen het volgende hoofdstuk van jouw carrière schrijven.

Meer informatie
Onze Diensten

Toonaangevende bedrijven in heel Nederland vertrouwen op Robert Walters om snel en efficiënt de juiste mensen te werven. Lees meer over onze dienstverlening.

Meer informatie
Inzichten & Advies

Of je nu op zoek bent naar talent of naar een nieuwe carrièrestap voor jezelf, wij adviseren je graag over de laatste trends op de arbeidsmarkt en bieden je de inspiratie die je nodig hebt.

Meer lezen
Over Robert Walters Nederland

Voor ons gaat recruitment over meer dan een enkele vacature. Wij helpen organisaties en professionals bij het maken van belangrijke keuzes.

Meer lezen

Werken bij ons

Onze mensen maken het verschil. Lees hun verhaal en kom alles te weten over een carrière bij Robert Walters Nederland.

Ontdek meer

Finance in de publieke sector uitdagender dan ooit

 

 

Nieuwe wet- en regelgeving, het optimaal inzetten van overheidssubsidies en het uitvoeren van innovatieprojecten: finance professionals in de publieke sector hoeven zich nooit te vervelen. Thomas Boerefijn, manager finance recruitment, geeft per sector een overzicht van de uitdagingen waar finance professionals het komende jaar mee te maken krijgen.

 

Onderwijs: strategische investeringen

Het onderwijs heeft na de coronapandemie flinke subsidies gekregen om de kwaliteit van de sector te verbeteren. Boerefijn: ‘Deze budgetten moeten op een strategische manier ingezet worden, en dat is een vraagstuk waar de finance afdeling zich over buigt’. Daarnaast kampen scholen met de uitdagingen van alle tijden: het onderwijs future proof maken en het welbekende docententekort. 'Als financial kun je deze uitdagingen tackelen door uit te zoeken welke investeringen voor innovatief onderwijs zorgen, en door na te denken over een slim ingericht beloningssysteem voor docenten', concludeert Boerefijn.

Zorgsector: procesoptimalisatie

Ook in de zorg heeft de finance afdeling sinds corona te maken met een aantal veranderingen. 'Dankzij geoptimaliseerde zorgprocessen is er meer aandacht gekomen voor planning en budget; financials kunnen zich hierover ontfermen. Zij rekenen de effecten van beslissingen in de zorg door, en dat is essentieel', aldus Boerefijn.

Tijdens de coronapandemie werden vooral interimmers ingevlogen om deze vernieuwde zorgtrajecten soepel te laten verlopen. Nu ligt de aandacht juist op vaste aanstellingen, ziet Boerefijn. 'Ondertussen is duidelijk waar zorgproductie mist en moeten hier financiële verbeterplannen voor komen. Dat is geen kortetermijnwerk. Daarnaast is onlangs het zorgprestatiemodel live gegaan in de GGZ-sector, wat nieuwe rekenmethodieken en daarmee allerlei uitdagingen voor financials met zich meebrengt. Met beide ontwikkelingen zijn financials in de zorg - vooral binnen de GGZ - voorlopig wel zoet’.

Woningcorporaties: implementeren van nieuw beleid

Woningcorporaties krijgen binnenkort nieuwe afspraken vanuit de overheid voorgeschoteld met plannen voor woningbeleid. 'Het is aan de financial om uit te zoeken hoe deze afspraken nageleefd kunnen worden, en wat er met het bijbehorende budget gaat gebeuren', aldus Boerefijn. 'Daarom zijn woningbouwcorporaties vooral op zoek naar professionals die financieel zeer sterk zijn, adviserende vaardigheden beheersen én vastgoedkennis hebben'.

Daarnaast blijven financials druk met financiële aspecten van de woningnood, de Woningbouwimpuls en duurzaam bouwen. Boerefijn verwacht hierdoor ook meer werkgelegenheid bij energiebedrijven, specifiek voor business controllers, project controllers en financial controllers.

Publieke sector vooral baat bij stressbestendige financial

 IT-skills en stakeholdermanagement zijn twee vereisten voor financials waar publieke organisaties al jaren om vragen en die ook belangrijker worden. Er is echter één vereiste die er nu met kop en schouders bovenuit steekt: stressbestendigheid. 'Aan werk is geen gebrek: hun banen worden minimaal getroffen door een eventuele crisis', stelt Boerefijn. 'Maar alle ontwikkelingen die gaande zijn, zorgen wel voor flinke werkdruk. Het is dus essentieel dat je je hoofd koel kunt houden'.

Meer informatie

Finance salarissen in de publieke sector bekijk je in de Robert Walters Salary Survey - een digitaal platform met een uitgebreid overzicht van arbeidsmarktcijfers en salaristabellen per vakgebied. Klaar voor iets nieuws? Bekijk onze finance vacatures in de publieke sector.

Wil je meer weten over de mogelijkheden van een baan in de publieke sector? Neem dan contact op met Thomas Boerefijn via 020 644 4655 of thomas.boerefijn@robertwalters.com.

Share this:

Recruitment advies 

Salary Survey 

Share this article

Related Solutions

Sign up for job alerts
Salary Survey
Career Advice
Global Get In Touch

Global Lorem IpsumLorem IpsumLorem IpsumLorem IpsumLorem IpsumLorem IpsumLorem Ipsum Lorem Ipsum

I'm Robert Walters Are you?

Sluit je aan bij ons wereldwijde team van creatieve denkers, probleemoplossers en game changers. Wij bieden jou mooie doorgroeimogelijkheden, een fijne werksfeer en uitstekende opleidingsmogelijkheden.