Finance werving voor de publieke sector

Financiële afdelingen in de publieke sector bevinden zich in een boeiende transitiefase. Robert Walters heeft door haar jarenlange focus op finance recruitment een fantastisch netwerk aan financiële professionals opgebouwd. Steeds meer van hen zien de mogelijkheden die een switch naar de publieke sector biedt, op zowel vakinhoudelijk als persoonlijk vlak. Ook de financiële professionals die al werkzaam zijn bij een organisatie in de publieke sector weten ons te vinden op het moment dat zij een nieuwe stap in hun carrière willen maken.

Op onze kantoren in Amsterdam, Eindhoven en Rotterdam zit een team van recruitment consultants klaar dat zich specifiek richt op de bemiddeling van financiële professionals voor vacatures en interimopdrachten in o.a. ziekenhuizen, zorginstellingen, het onderwijs en woningcorporaties. 

Bent u op zoek naar informatie over het inhuren van interim professionals in de publieke sector? Bekijk dan onze interim recruitment pagina

abstract-building

Recent bemiddelde rollen

  • Directeur Financiën voor het Summa College
  • Concern Controller voor Stichting Woonpartners
  • Business Controller voor Waterschap Rivierenland
  • Senior Business Controller bij een academisch ziekenhuis
  • Financial Controller bij een medische stichting
  • Senior Financial Controller bij een maatschappelijke stichting
  • Business Controller voor iHub
  • Concern Controller voor Stichting Laurens (VVT)
  • Corporate Controller voor ANWB
Logo's

Vacatures en interimopdrachten in de publieke sector

Op zoek naar een nieuwe baan of interimopdracht in de publieke sector? Het Robert Walters Public recruitment team kent de markt als geen ander. Klik op een van de links hiernaast om onze huidige vacatures in de betreffende sector te bekijken. 

 

Testimonials

Testimonial Vivare

Onze gespecialiseerde recruitment consultants

Onze recruitment consultants zijn gespecialiseerd in de werving van financiële professionals voor ziekenhuizen en andere zorginstellingen, woningcorporaties, onderwijsinstellingen en andere not-for-profit organisaties. 

Amsterdam

Dries Oumghar

Dries Oumghar - Manager Interim Solutions Public

Na afronding van zijn studie Bedrijfskunde, deed Dries werkervaring op als floorbroker, mediator en sales manager. Vervolgens was hij negen jaar lang werkzaam bij een detacheringsorganisatie gespecialiseerd in interim- en projectmanagement op het gebied van accounting en controlling. Hier startte hij als sales manager, en groeide door tot directeur. Binnen deze organisatie specialiseerde hij zich in de publieke sector, met veel gewonnen Europese aanbestedingen als gevolg. Daarna werd Dries eindverantwoordelijke bij een ander detacheringsbureau, gespecialiseerd in finance. Al deze ervaringen hebben hem gemaakt tot een ervaringsdeskundige op het gebied van interimmanagement en detachering. 

In 2019 sloot Dries zich aan bij Robert Walters, waar hij leiding geeft aan een team van recruitment consultants die zich 100% richten op de bemiddeling van financiële interim professionals in de (semi) publieke sector. 

Kenmerkend voor Dries zijn een resultaatgerichte instelling en een diepgaande interesse voor organisaties die een maatschappelijke impact nastreven.

dries.oumghar@robertwalters.com

Eindhoven

Charlotte Eijking

Charlotte Eijking - Senior Consultant 

Charlotte Eijking werkte een aantal jaren als financieel adviseur bij de Rabobank, maar heeft in recruitment haar passie gevonden. Een grondige en persoonlijke aanpak is wat Charlotte onderscheidt. Voor elke wervingsopdracht spreekt ze met verschillende medewerkers uit de organisatie om een compleet beeld van de functie te krijgen. De gesprekken met toekomstige collega’s van de nieuwe medewerker helpen Charlotte ook om nieuwe medewerkers te vinden die goed in het team passen. 

Charlotte werft finance professionals voor functies op vaste basis bij (semi) publieke organisaties in Noord-Brabant en Limburg. 

charlotte.eijking@robertwalters.com

Rotterdam

Thomas Boerefijn

Thomas Boerefijn - Finance Recruitment Consultant Permanent

Thomas Boerefijn startte zijn carriere als account manager bij een grote zorgverzekeraar, waar hij verantwoordelijk was voor de collectieve zorg aan bedrijven. De combinatie van zijn achtergrond in de zorg en zijn uitgebreide kennis van de financieringsstructuur geeft Thomas een stevige basis voor de werving van finance professionals in de publieke sector. Hij weet wat er speelt in de markt, met welke uitdagingen zorgorganisaties kampen en naar welke expertise zij op zoek zijn. Finance professionals waarderen het objectieve advies en de mensgerichte aanpak die kenmerkend zijn voor Thomas.

Thomas werft financiële professionals voor woningcorporaties, zorginstellingen en onderwijsinstellingen in Zuid-Holland.

thomas.boerefijn@robertwalters.com

modern building

''Recruitment trends in de publieke sector in 2019''

 

Wat kunnen we dit jaar verwachten met betrekking tot de arbeidsmarkt voor de (semi)publieke? Hoe zullen de salarissen zich ontwikkelen en wat zijn veelgevraagde profielen?

Voor de Robert Walters Salary Survey analyseerden wij recruitment- en salaristrends wereldwijd en voor verschillende sectoren. We geven je een overzicht van trends op de arbeidsmarkt voor (semi)publieke sector in Nederland.

Mark Klaver

Business controllers zijn gewild in de zorg

Van oudsher werd business control in de zorg er vaak ‘bij gedaan’ door de financial controller. Sinds de privatisering van de zorg is er een omslag ontstaan, waarbij business control een onmisbaar onderdeel van finance is geworden binnen zorginstellingen. Mark Klaver is recruitment consultant voor financiële professionals in de zorgsector. Hij licht toe waarom er een groeiende behoefte is aan financials die actief kunnen meedenken over de complexe verhoudingen tussen zorgverlening en winstgevende bedrijfsvoering.

Charlotte Eijking

Non-profit sector vist steeds vaker in de vijver van het bedrijfsleven

Vroeger bestond er een sterke scheiding tussen financiële professionals in het bedrijfsleven en die in de non-profit sector. De professionaliseringsslag binnen de non-profit sector heeft hier verandering in gebracht. De sector heeft een nieuwe impuls gekregen die interessante uitdagingen en voordelen biedt. Steeds meer financiële professionals maken dan ook een overstap naar bijvoorbeeld een zorginstelling of een woningcorporatie. Recruitment Consultant Charlotte Meijknecht vertelt over de magie van een financiële carrière in de non-profit sector.

Thomas Boerefijn

Deze vijf eigenschappen moet je hebben voor een finance carrière in de zorg

 

Al tien jaar zijn zorginstellingen private ondernemingen, die vragen om vaardige finance specialisten. De sector biedt daarom prachtige uitdagingen: De complexe kasstromen zijn van vitaal belang voor zorgorganisaties, er spelen veel fusies en overnames en de teams zijn divers. Maar lang niet iedereen is geschikt voor een loopbaan in deze snel veranderende sector. Thomas Boerefijn, consultant bij Robert Walters, licht toe welke vijf eigenschappen je nodig hebt voor een succesvolle finance carrière in de gezondheidszorg.

Search the latest legal jobs

Salary Survey 

Read more »

Recruitment Advies 

Read more »

Carrière Advies  

Read more »

Volg ons op social media