nl
Vacatures

Onze consultants nemen de tijd om te luisteren naar jouw ambities, en delen jouw verhaal met vooraanstaande organisaties in Nederland. Laten we samen het volgende hoofdstuk van jouw carrière schrijven.

Bekijk alle vacatures
Professionals

Onze consultants nemen de tijd om te luisteren naar jouw ambities, zodat zij jouw verhaal kunnen delen met de meest vooraanstaande organisaties van Nederland. Laten we samen het volgende hoofdstuk van jouw carrière schrijven.

Meer informatie
Onze Diensten

Toonaangevende bedrijven in heel Nederland vertrouwen op Robert Walters om snel en efficiënt de juiste mensen te werven. Lees meer over onze dienstverlening.

Meer informatie
Inzichten & Advies

Of je nu op zoek bent naar talent of naar een nieuwe carrièrestap voor jezelf, wij adviseren je graag over de laatste trends op de arbeidsmarkt en bieden je de inspiratie die je nodig hebt.

Meer lezen
Over Robert Walters Nederland

Voor ons gaat recruitment over meer dan een enkele vacature. Wij helpen organisaties en professionals bij het maken van belangrijke keuzes.

Meer lezen

Werken bij ons

Onze mensen maken het verschil. Lees hun verhaal en kom alles te weten over een carrière bij Robert Walters Nederland.

Ontdek meer

Dit staat bancair specialisten te wachten in 2023

De bankensector is continu in beweging. Zo zorgt allerlei aangescherpte wet- en regelgeving de komende maanden voor vraag naar ervaren specialisten. Maar er speelt meer. Ton van der Kooi, recruitment manager banking & financial services, geeft een overzicht van arbeidsmarkttrends bij banken in 2023. 

Trend 1: fintech gewilde werkplek 

De afgelopen jaren hebben kleinere partijen in de financiële sector, vooral fintechbedrijven, sterk aan populariteit gewonnen onder kandidaten. 'Werknemers zijn op zoek naar een innovatieve en dynamische omgeving. En dat is precies wat fintechbedrijven kunnen bieden', zegt Van der Kooi.  

Ondanks de groeiende populariteit van deze kleine fintech spelers, verwacht Van der Kooi geen leegloop bij de gevestigde banken. ‘Gelukkig zijn de traditionele banken niet stil blijven staan. Er lopen bij hen minstens zoveel innovatieprojecten, en mensen gaan over het algemeen nog steeds graag bij de grote banken aan de slag'. 

Trend 2: focus op ESG-reporting 

De wet- en regelgeving rondom ESG-reporting - waarbij ESG staat voor Environmental, Social and Governance - wordt in 2023 flink aangescherpt, weet Van der Kooi. 'Een ESG-rapportage bevat gegevens over factoren die niet financieel zijn; denk aan cijfers over de veiligheid, het energieverbruik en de langetermijnvisie van de organisatie. Toezichthoudende partijen gaan komend jaar streng aansturen op ESG-reporting bij banken, maar er zijn nog weinig professionals die deze rapportagevorm beheersen. Heb je hier wel ervaring mee, dan staan financiële instellingen voor je in de rij’.

Deze veranderingen in regelgeving zijn nog maar het begin, want ESG zal de komende jaren alleen maar belangrijker worden in de financiële sector. Gelukkig is dit een thema waar veel professionals zich in willen bekwamen. Van der Kooi: ‘Ik merk dat kandidaten graag een positieve impact willen maken in hun werk, en dan vooral door zich bezig te houden met verduurzaming. Dit kan door je over ESG-reporting te ontfermen’.   

Trend 3: risk modelling & validation specialisten hard nodig in financiële sector 

Er is op dit moment opvallend veel vraag naar risk modelling & validation specialisten; zij spelen een essentiële rol in het ontwikkelen, valideren en onderhouden van risicomodellen. Deze modellen zijn veel belangrijker geworden sinds de crisis in 2008, heeft Van der Kooi gezien. 'Door de recessie is er een scala aan maatregelen genomen om banken en verzekeraars financieel gezond te houden, waaronder de al dan niet verplichte implementatie van diverse risicomodellen'.  

Risk modelling & validation specialisten maken deze modellen, halen hier inzichten uit en delen deze met de business, zodat de organisatie kan inspelen op financiële risico's. Hierdoor kunnen zij genoeg vet op de bot kweken om een mogelijke nieuwe crisis te overleven. Tegelijkertijd zijn deze risk specialisten gebonden aan strikte technische regels vanuit de toezichthouders, bijvoorbeeld op het gebied van Prudent Valuation. Van der Kooi: 'We gaan spannende economische tijden tegemoet. Risk specialisten zijn er om ons op alle scenario's voor te bereiden'.  

Meer informatie?

Wilt u persoonlijk advies met betrekking tot het werven van bancaire professionals? Neem dan contact op met Ton van der Kooi via 020 644 4655 of via ton.vanderkooi@robertwalters.com

 

Deel dit artikel

Gerelateerde informatie

Op zoek naar medewerkers?
Salary Survey
Recruitmentadvies
Neem contact met ons op

Laat je adviseren door een van onze consultants

Gerelateerde informatie

Bekijk alle inhoud

Inflatie van functietitels: slimme recruitment truc of bron van verwarring?

Inflatie zien we niet alleen terug in de supermarkt. Ook in functietitels is waardevermindering zichtbaar: de zogeheten functietitel-inflatie. Annemieke Peskens legt uit wat functietitel-inflatie is en waarom het ‘opblazen’ van titels negatieve gevolgen kan hebben. Wat is functietitel-inflatie? Chie

Lees meer

Interim professional vaker ingezet vanuit noodzaak, parttime zzp’er wint terrein

Het aantal zzp’ers in Nederland neemt de afgelopen tien jaar gestaag toe. In 2022 waren er 1,2 miljoen Nederlanders met een hoofdbaan als zzp'er; in totaal 12 procent van alle werkenden (bron: CBS). En dit aantal nam ook in 2023 toe. Professionals hechten meer waarde aan flexibiliteit en willen een

Lees meer

Concreet en persoonlijk: dé pijlers voor een sterk sollicitatieproces

De krapte op de arbeidsmarkt is enorm: het is alle hens aan dek om nieuwe medewerkers voor je te winnen. Of dat lukt hangt in grote mate af van je werving- en selectieproces. Recruitment specialist Seppe Raaphorst geeft advies over de belangrijkste elementen van dit proces: de vacaturetekst, de soll

Lees meer

I'm Robert Walters Are you?

Sluit je aan bij ons wereldwijde team van creatieve denkers, probleemoplossers en game changers. Wij bieden jou mooie doorgroeimogelijkheden, een fijne werksfeer en uitstekende opleidingsmogelijkheden.