nl
Vacatures

Onze consultants nemen de tijd om te luisteren naar jouw ambities, en delen jouw verhaal met vooraanstaande organisaties in Nederland. Laten we samen het volgende hoofdstuk van jouw carrière schrijven.

Bekijk alle vacatures
Professionals

Onze consultants nemen de tijd om te luisteren naar jouw ambities, zodat zij jouw verhaal kunnen delen met de meest vooraanstaande organisaties van Nederland. Laten we samen het volgende hoofdstuk van jouw carrière schrijven.

Meer informatie
Onze Diensten

Toonaangevende bedrijven in heel Nederland vertrouwen op Robert Walters om snel en efficiënt de juiste mensen te werven. Lees meer over onze dienstverlening.

Meer informatie
Inzichten & Advies

Of je nu op zoek bent naar talent of naar een nieuwe carrièrestap voor jezelf, wij adviseren je graag over de laatste trends op de arbeidsmarkt en bieden je de inspiratie die je nodig hebt.

Meer lezen
Over Robert Walters Nederland

Voor ons gaat recruitment over meer dan een enkele vacature. Wij helpen organisaties en professionals bij het maken van belangrijke keuzes.

Meer lezen

Werken bij ons

Onze mensen maken het verschil. Lees hun verhaal en kom alles te weten over een carrière bij Robert Walters Nederland.

Ontdek meer

Krappe arbeidsmarkt dubbel risico voor Big 4

De Big 4 zijn naarstig op zoek naar nieuw financieel talent, blijkt uit een analyse van internationaal recruitment specialist Robert Walters, op basis van cijfers van Jobfeed. Probleem: de grote audit & consulting kantoren kampen - net als veel andere organisaties - met krapte op de arbeidsmarkt én ondervinden daardoor steeds meer concurrentie van de rest van het bedrijfsleven.

Het aantal financiële vacatures bij de Big 4 lag in het vierde kwartaal van 2021 maar liefst 45% hoger dan in Q4 2020. In de eerste helft van 2021 zakte het aantal financiële vacatures bij de Big 4, maar sindsdien zit het aantal vacatures ieder kwartaal op rij in de lift.

Die stijgende vraag van de Big 4 kantoren volgt een landelijke trend: ook veel andere organisaties hebben moeite met het vinden van gekwalificeerde financials. Zo stonden er in het vierde kwartaal van 2021 ruim 22,000 financiële vacatures open, het hoogste aantal vacatures voor finance professionals het voorbije jaar.

Concurrentie en verloop

De krapte op de arbeidsmarkt maakt het voor de Big 4 niet alleen lastig om nieuwe professionals binnen te halen, het is tevens een reden dat financials naar andere organisaties overstappen, merkt Rob Steur, business director bij Robert Walters. De toch al zware werkdruk bij de Big 4 wordt nog heviger omdat de personeelstekorten ervoor zorgen dat het werk over minder mensen verdeeld kan worden. Gevolg: de piekbelasting wordt dusdanig zwaar, dat nog meer finance professionals dan voorheen naar andere bedrijven vertrekken. Daar is de werkdruk niet per se minder, maar wel gelijkmatiger over het jaar verdeeld.”

De vier grote audit- en consultingkantoren lopen door de krapte op de arbeidsmarkt ook nog een ander risico: andere bedrijven proberen vaker hun eigen personeelstekorten op te lossen door talent actief bij de Big 4 los te weken. Zo merkt Robert Walters dat steeds meer bedrijven Big 4-talent proberen aan te trekken door bijvoorbeeld de studieschuld over te nemen bij een overstap. Bij sommige opleidingen worden werk en studie gecombineerd en schiet de werkgever de opleidingskosten zelfs voor.

Tot slot is een overstap naar het bedrijfsleven of een kleiner audit & consulting kantoor volgens Steur aantrekkelijk omdat er minder druk is van toezichthouders. “Het werk op een kleiner kantoor met een minder strikte scheiding tussen controle en advies vinden velen daarom veel leuker en afwisselender. Daarnaast is de sfeer er vaak gemoedelijker en zijn de lijnen korter.”

Big 4 blijft prima start voor loopbaan

Ondanks de minder leuke kanten aan werken bij de Big 4, blijft een carrièrestart bij een van de grote Big 4 kantoren volgens Steur een uitstekend startpunt voor een verdere loopbaan binnen finance.  Wanneer dan uiteindelijk blijkt dat een verdere carrière binnen de Big 4 niet bij jou past, heb je in ieder geval een geweldige basis en kun je eigenlijk bij elk ander bedrijf aan de slag.”

Meer weten?

Bekijk onze recente jobs in finance of neem contact op met een van onze kantoren voor een kennismakend gesprek. Benchmark je salaris binnen finance via onze gratis digitale salary survey tool.

Deel dit artikel

Gerelateerde informatie

Op zoek naar medewerkers?
Salary Survey
Recruitmentadvies
Neem contact met ons op

Laat je adviseren door een van onze consultants

Related content

View All

Opkomst van de boemerang werknemer: 60% van professionals keert graag terug naar pre-covid werkgever

Tijdens en na de covidpandemie verliet een recordaantal werknemers hun baan. Deze stoelendans, die ook wel The Great Resignation wordt genoemd, lijkt echter voorbij. Onderzoek van recruitmentorganisatie Robert Walters wijst op de eerste tekenen van The Great Regret – meer dan de helft (60%) van de o

Lees meer

Salaris benchmarking 2.0: arbeidsvoorwaarden optimaliseren op basis van data

Voor het aantrekken van toptalent is het bieden van een competitief pakket aan arbeidsvoorwaarden essentieel. Een eerlijk en aantrekkelijk salaris versterkt niet alleen uw imago als werkgever, maar verbetert ook uw onderhandelingspositie tijdens het wervingsproces. Wat een eerlijk salaris is, hangt

Lees meer

‘Minimaal salarisverschil tussen starter en senior veroorzaakt interne onrust’

Door de inflatie en enorm krappe arbeidsmarkt worden werkgevers ertoe gedwongen om diep in de buidel te tasten om aan nieuw personeel te komen. Het salaris dat zij bieden aan nieuwkomers, ligt vaak te dicht bij het salaris van hun collega's die al jaren in trouwe dienst zijn. 'Het salarishuis wordt

Lees meer

I'm Robert Walters Are you?

Sluit je aan bij ons wereldwijde team van creatieve denkers, probleemoplossers en game changers. Wij bieden jou mooie doorgroeimogelijkheden, een fijne werksfeer en uitstekende opleidingsmogelijkheden.