nl
Vacatures

Onze consultants nemen de tijd om te luisteren naar jouw ambities, en delen jouw verhaal met vooraanstaande organisaties in Nederland. Laten we samen het volgende hoofdstuk van jouw carrière schrijven.

Bekijk alle vacatures
Professionals

Onze consultants nemen de tijd om te luisteren naar jouw ambities, zodat zij jouw verhaal kunnen delen met de meest vooraanstaande organisaties van Nederland. Laten we samen het volgende hoofdstuk van jouw carrière schrijven.

Meer informatie
Onze Diensten

Toonaangevende bedrijven in heel Nederland vertrouwen op Robert Walters om snel en efficiënt de juiste mensen te werven. Lees meer over onze dienstverlening.

Meer informatie
Inzichten & Advies

Of je nu op zoek bent naar talent of naar een nieuwe carrièrestap voor jezelf, wij adviseren je graag over de laatste trends op de arbeidsmarkt en bieden je de inspiratie die je nodig hebt.

Meer lezen
Over Robert Walters Nederland

Voor ons gaat recruitment over meer dan een enkele vacature. Wij helpen organisaties en professionals bij het maken van belangrijke keuzes.

Meer lezen

Werken bij ons

Onze mensen maken het verschil. Lees hun verhaal en kom alles te weten over een carrière bij Robert Walters Nederland.

Ontdek meer

Grote vraag naar interim finance professionals door complexe uitdagingen

Finance afdelingen krijgen de komende jaren met complexe uitdagingen te maken, onder andere door de toenemende regelgeving op het gebied van financiële rapportages. “Voor deze projecten is diepgaande kennis en expertise nodig, die meestal extern gezocht moet worden'', merkt Luuk de Haas, managing consultant interim finance recruitment. Hij licht toe voor welke uitdagingen interim finance professionals momenteel het hardst nodig zijn. 

1.       Verbetering van financiële processen

De afgelopen jaren hebben veel reorganisaties plaatsgevonden en lag de focus op kostenbesparing, merkte De Haas. Nu dit achter de rug is, hebben organisaties tijd om hun aandacht te richten op het optimaliseren van financiële processen. ''Organisaties hechten hier steeds meer waarde aan, omdat geoptimaliseerde processen op de lange termijn zowel tijd als geld besparen'', licht De Haas toe. ''Dit is de perfecte uitdaging voor een interim manager die zich richt op finance transformaties of procesoptimalisaties''.  

2.       Vervanging van ERP-systeem

SAP is wereldwijd een van de meest gebruikte ERP-systemen. In 2027 stopt SAP met de ondersteuning van oudere versies van zijn ERP-systeem. Dit betekent dat veel organisaties die SAP gebruiken, tegen die tijd een ander ERP-systeem geïmplementeerd moeten hebben. De Haas benadrukt dat het belangrijk is dat organisaties kiezen voor een ERP-systeem dat bij hun organisatiestructuur past. ''De keuze voor het systeem wordt doorgaans gemaakt door een program manager en een projectteam bestaande uit verschillende mensen uit de business. Een implementatiespecialist, ERP-specialist of project manager heeft de kennis om het gekozen systeem vervolgens ook te implementeren''. 

3.       Toepassing van nieuwe wet- en regelgeving

De toename van wet- en regelgeving leidt tot meer werk voor financiële afdelingen. Neem bijvoorbeeld de CSRD (Corporate Sustainability Reporting Directive)-richtlijn, die vanaf 2024 steeds meer bedrijven verplicht stelt om te rapporteren over hun impact op mens en milieu. Per 1 januari 2026 zijn beursgenoteerde mkb-bedrijven aan de beurt. Dit betekent dat er de komende jaren genoeg werk in het verschiet ligt. De Haas: “Iedere organisatie moet meer gaan rapporteren om aan de nieuwe richtlijnen te voldoen. Lang niet elke organisatie heeft voor deze vereisten voldoende kennis over in huis. Voor interim finance professionals die deze rapportagekennis hebben, zoals ESG reporting specialisten, ligt er dus een interessante uitdaging klaar''. 

Meer informatie 

Ontdekken hoe het is om te werken als interim finance professional? Of ben je nieuwsgierig naar welke interim finance projecten wij momenteel open hebben staan? Neem dan contact op met Luuk de Haas via luuk.dehaas@robertwalters.com of via +316 5207 7150.

 

Deel dit artikel

Gerelateerde informatie

Op zoek naar medewerkers?
Salary Survey
Recruitmentadvies

Gerelateerde informatie

Bekijk alle inhoud

Inflatie van functietitels: slimme recruitment truc of bron van verwarring?

Inflatie zien we niet alleen terug in de supermarkt. Ook in functietitels is waardevermindering zichtbaar: de zogeheten functietitel-inflatie. Annemieke Peskens legt uit wat functietitel-inflatie is en waarom het ‘opblazen’ van titels negatieve gevolgen kan hebben. Wat is functietitel-inflatie? Chie

Lees meer

Interim professional vaker ingezet vanuit noodzaak, parttime zzp’er wint terrein

Het aantal zzp’ers in Nederland neemt de afgelopen tien jaar gestaag toe. In 2022 waren er 1,2 miljoen Nederlanders met een hoofdbaan als zzp'er; in totaal 12 procent van alle werkenden (bron: CBS). En dit aantal nam ook in 2023 toe. Professionals hechten meer waarde aan flexibiliteit en willen een

Lees meer

Concreet en persoonlijk: dé pijlers voor een sterk sollicitatieproces

De krapte op de arbeidsmarkt is enorm: het is alle hens aan dek om nieuwe medewerkers voor je te winnen. Of dat lukt hangt in grote mate af van je werving- en selectieproces. Recruitment specialist Seppe Raaphorst geeft advies over de belangrijkste elementen van dit proces: de vacaturetekst, de soll

Lees meer

I'm Robert Walters Are you?

Sluit je aan bij ons wereldwijde team van creatieve denkers, probleemoplossers en game changers. Wij bieden jou mooie doorgroeimogelijkheden, een fijne werksfeer en uitstekende opleidingsmogelijkheden.