nl
Vacatures

Onze consultants nemen de tijd om te luisteren naar jouw ambities, en delen jouw verhaal met vooraanstaande organisaties in Nederland. Laten we samen het volgende hoofdstuk van jouw carrière schrijven.

Bekijk alle vacatures
Professionals

Onze consultants nemen de tijd om te luisteren naar jouw ambities, zodat zij jouw verhaal kunnen delen met de meest vooraanstaande organisaties van Nederland. Laten we samen het volgende hoofdstuk van jouw carrière schrijven.

Meer informatie
Onze Diensten

Toonaangevende bedrijven in heel Nederland vertrouwen op Robert Walters om snel en efficiënt de juiste mensen te werven. Lees meer over onze dienstverlening.

Meer informatie
Over Robert Walters Nederland

Voor ons gaat recruitment over meer dan een enkele vacature. Wij helpen organisaties en professionals bij het maken van belangrijke keuzes.

Meer lezen

Werken bij ons

Onze mensen maken het verschil. Lees hun verhaal en kom alles te weten over een carrière bij Robert Walters Nederland.

Ontdek meer

Juridische interim professional wint terrein in concurrentieslag met consultancy

‘’Onzekerheid biedt gouden tijden voor consultant,’’ kopte het Financieele Dagblad begin dit jaar. Complexe nieuwe wetgeving en de transitie naar digitaal en duurzaam zorgen ervoor dat de vraag naar extern advies - vaak van consultancybedrijven - extreem hoog is. Maar voor juridisch advies weten organisaties steeds vaker hun weg te vinden naar de interim professional in plaats van de consultant.

Er is de laatste maanden een hevige concurrentiestrijd gaande tussen de consultancy - de grote advocaten- en accountancykantoren - enerzijds en interim professionals anderzijds, merkt Thomas Van Vliet, Manager bij Robert Walters. ''Interim wint steeds meer terrein in deze strijd. Daarnaast merk ik dat organisaties daadwerkelijk baat hebben bij het inhuren van een interim professional.'' En dat heeft verschillende redenen. 

Minder kosten

‘’Kostenbesparingen en efficiëntieslagen staan hoog op de agenda bij veel organisaties. Een interim professional blijkt in de meeste gevallen goedkoper en efficiënter te zijn dan een Big Four-consultant.’’Big Four-kantoren kunnen stevige uurtarieven vragen. Interim professionals zijn vaak goedkoper. ‘’Gemiddeld hanteert een interim professional 50 tot 60% - soms zelfs minder - van het uurtarief van een Big Four-consultant'', aldus Van Vliet.

Meer betrokkenheid op de werkvloer 

Bij veel organisaties is er behoefte aan specialisten die zich richten op een specifiek inhoudelijk vraagstuk. Voor dit soort projecten willen organisaties toch het liefst iemand die op de werkvloer rondloopt. ''Interim professionals zijn meestal wel bereid om op zijn minst deel vanuit het kantoor van de klant te werken. Consultants zijn hierin minder flexibel'', aldus Van Vliet.

Aanwezigheid op kantoor vergroot de betrokkenheid bij de business. ‘’Daardoor merk je dat interim professionals gemakkelijker hun draai vinden binnen de organisatie en vaak ook ‘doorstromen’ naar een volgend project bij dezelfde opdrachtgever. Bijvoorbeeld doordat ze zelf verbetermogelijkheden identificeren en vervolgens kunnen oppakken'', licht Van Vliet toe.

Extra expertise 

Het laatste voordeel van interim professionals is de werkervaring die zij met zich meebrengen. Van Vliet: ‘’De interim professionals die wij bemiddelen hebben ruime ervaring, sommigen zitten al twintig jaar in het vak. Dit terwijl het gros van de ingehuurde Big Four-consultants op junior- of mediorniveau zit. Ook hebben interim professionals vaak meer in-house kennis en ervaring. Dat is heel waardevol voor organisaties.’’

Meer informatie?

Wilt u persoonlijk advies met betrekking tot het werven van interim legal professionals? Neem dan contact op met Thomas van Vliet via thomas.vanvliet@robertwalters.com of tel +31 (0)20 644 4655.

Deel dit artikel

Gerelateerde informatie

Op zoek naar medewerkers?
Salary Survey
Recruitmentadvies
Neem contact met ons op

Laat je adviseren door een van onze consultants

Gerelateerde informatie

Bekijk alle inhoud

Nieuwe wetgeving leidt tot run op IT risk professionals

Op 1 januari 2025 treedt de Digital Operational Resilience Act (DORA) in werking. Deze nieuwe wetgeving heeft als doel om de digitale weerbaarheid van financiële ondernemingen in de Europese Unie te vergroten. Hoewel de inwerkingtreding van DORA nog even op zich laat wachten, is er nu al een toename

Lees meer

Update interim recruitmentmarkt: ‘’De vraag vanuit scale-ups neemt toe’’

De arbeidsmarkt voor interim professionals is de afgelopen jaren vrij stabiel gebleven. Wat er ook gebeurt, er zal altijd behoefte zijn aan tijdelijke krachten ter opvulling van verlof of projecten. Toch zien consultants Thomas van Vliet (legal specialist) en Mearg Tafla (finance specialist) dat de

Lees meer

Business controllers gewild in de zorg

Sinds de privatisering van de zorg is business control een onmisbaar onderdeel geworden van finance binnen zorginstellingen. CFO’s in de zorg kiezen daarom steeds vaker voor door de wol geverfde business controllers. “Zorginstellingen zijn op zoek naar controllers die niet alleen sterk zijn in het o

Lees meer

I'm Robert Walters Are you?

Sluit je aan bij ons wereldwijde team van creatieve denkers, probleemoplossers en game changers. Wij bieden jou mooie doorgroeimogelijkheden, een fijne werksfeer en uitstekende opleidingsmogelijkheden.