nl

Onze Diensten

Toonaangevende bedrijven in heel Nederland vertrouwen op Robert Walters om snel en efficiënt de juiste mensen te werven. Lees meer over onze dienstverlening.

Meer informatie
Vacatures

Onze consultants nemen de tijd om te luisteren naar jouw ambities, en delen jouw verhaal met vooraanstaande organisaties in Nederland. Laten we samen het volgende hoofdstuk van jouw carrière schrijven.

Bekijk alle vacatures
Onze Diensten

Toonaangevende bedrijven in heel Nederland vertrouwen op Robert Walters om snel en efficiënt de juiste mensen te werven. Lees meer over onze dienstverlening.

Meer informatie
Inzichten & Advies

Of je nu op zoek bent naar talent of naar een nieuwe carrièrestap voor jezelf, wij adviseren je graag over de laatste trends op de arbeidsmarkt en bieden je de inspiratie die je nodig hebt.

Meer lezen
Over Robert Walters Nederland

Voor ons gaat recruitment over meer dan een enkele vacature. Wij helpen organisaties en professionals bij het maken van belangrijke keuzes.

Meer lezen

Werken bij ons

Onze mensen maken het verschil. Lees hun verhaal en kom alles te weten over een carrière bij Robert Walters Nederland.

Ontdek meer

Robert Walters' neurokantoor in De Telegraaf: 'Het moet hier leuker zijn dan thuis'

Een Toscaanse tuin, een yogaruimte en een plek waar je al fietsend op een hometrainer kunt bellen. Op het Nederlandse hoofdkantoor van Robert Walters halen ze alles uit de kast om het werknemers naar de zin te maken. Dat doet het recruitmentbedrijf niet zomaar. Het wil talenten verleiden op de krappe arbeidsmarkt. Onderstaand stuk verscheen op 6 mei 2023 in de Telegraaf. Lees het volledige artikel in De Telegraaf (paywall). 

Het is voor iedereen nog even wennen op het net geopende kantoor van Robert Walters en Walters People op de Zuidas. ,,Mensen durven zich nog niet zo goed terug te trekken in de Toscaanse tuin”, lacht directeur Jose Bokhorst. ,,Het voelt misschien een beetje als spijbelen voor onze high performers, dat je daar zichtbaar voor iedereen zit te relaxen.”

Scan

Verleidelijk is het wel, met het gekwetter van vogeltjes op de achtergrond en de heerlijke geur die er hangt. In het hoofdkantoor van Robert Walters, ontwikkeld in samenwerking met Hoogerwerf Projectinrichting, wordt overal met kleuren, geuren en geluiden gespeeld. Met het doel werknemers en bezoekers - zonder dat ze daar erg in hebben - te activeren of juist te ontspannen. Hoe dat het beste kan, is van tevoren door neurowetenschappers samen met de Universiteit van Amsterdam onderzocht. Niet alleen ondervroegen zij werknemers en externe testpersonen uitgebreid over hun behoeftes, ze legden een aantal van hen daarna in een functionele mri scan. Tijdens die scan kregen ze verschillende moodboards en kantoorinrichtingen te zien. De emoties die deze opriepen werden vervolgens gemeten.

Verloop

,,We willen als bedrijf een community bouwen”, zegt Bokhorst. Maar ze wil méér. ,,Ik hoop dat deze investering oplevert dat getalenteerde mensen hier graag willen werken. Dat ze drie of nog liever vier dagen naar kantoor komen, het moet hier leuker zijn thuis.” Verder hoopt ze dat werknemers langer blijven omdat er van alles voor hen georganiseerd wordt. ,,Zeker onder jongeren is het verloop groot. Niet alleen hier, dat zie je op de hele arbeidsmarkt.”

’Verbinding maken’, dat is de toverformule. Hoeveel dat mag kosten, wil niemand zeggen. ,,Maar als je zoveel investeert, wil je natuurlijk wel het idee hebben dat het wat oplevert”, geeft Bokhorst toe. ,,Daarom gaan we ook meten wat het effect is. We zullen kijken naar onze eigen recruitmentkosten en naar het personeelsverloop. We gaan hier in de toekomst serieus het werkgeluk meten. Maar een ding weet ik nu al: alles wat onze mensen posten op Instagram over hun nieuwe werkplek is onbetaalbaar.”

Lees het volledige artikel in de online Telegraaf (paywall). 

Deel dit artikel

Gerelateerde informatie

Op zoek naar medewerkers?
Salary Survey
Recruitmentadvies
Neem contact met ons op

Laat je adviseren door een van onze consultants

Gerelateerde informatie

Bekijk alle inhoud

Inflatie van functietitels: slimme recruitment truc of bron van verwarring?

Inflatie zien we niet alleen terug in de supermarkt. Ook in functietitels is waardevermindering zichtbaar: de zogeheten functietitel-inflatie. Annemieke Peskens legt uit wat functietitel-inflatie is en waarom het ‘opblazen’ van titels negatieve gevolgen kan hebben. Wat is functietitel-inflatie? Chie

Lees meer

Interim professional vaker ingezet vanuit noodzaak, parttime zzp’er wint terrein

Het aantal zzp’ers in Nederland neemt de afgelopen tien jaar gestaag toe. In 2022 waren er 1,2 miljoen Nederlanders met een hoofdbaan als zzp'er; in totaal 12 procent van alle werkenden (bron: CBS). En dit aantal nam ook in 2023 toe. Professionals hechten meer waarde aan flexibiliteit en willen een

Lees meer

Concreet en persoonlijk: dé pijlers voor een sterk sollicitatieproces

De krapte op de arbeidsmarkt is enorm: het is alle hens aan dek om nieuwe medewerkers voor je te winnen. Of dat lukt hangt in grote mate af van je werving- en selectieproces. Recruitment specialist Seppe Raaphorst geeft advies over de belangrijkste elementen van dit proces: de vacaturetekst, de soll

Lees meer

I'm Robert Walters Are you?

Sluit je aan bij ons wereldwijde team van creatieve denkers, probleemoplossers en game changers. Wij bieden jou mooie doorgroeimogelijkheden, een fijne werksfeer en uitstekende opleidingsmogelijkheden.