nl
Vacatures

Onze consultants nemen de tijd om te luisteren naar jouw ambities, en delen jouw verhaal met vooraanstaande organisaties in Nederland. Laten we samen het volgende hoofdstuk van jouw carrière schrijven.

Bekijk alle vacatures
Professionals

Onze consultants nemen de tijd om te luisteren naar jouw ambities, zodat zij jouw verhaal kunnen delen met de meest vooraanstaande organisaties van Nederland. Laten we samen het volgende hoofdstuk van jouw carrière schrijven.

Meer informatie
Onze Diensten

Toonaangevende bedrijven in heel Nederland vertrouwen op Robert Walters om snel en efficiënt de juiste mensen te werven. Lees meer over onze dienstverlening.

Meer informatie
Over Robert Walters Nederland

Voor ons gaat recruitment over meer dan een enkele vacature. Wij helpen organisaties en professionals bij het maken van belangrijke keuzes.

Meer lezen

Werken bij ons

Onze mensen maken het verschil. Lees hun verhaal en kom alles te weten over een carrière bij Robert Walters Nederland.

Ontdek meer

Robert Walters' neurokantoor in De Telegraaf: 'Het moet hier leuker zijn dan thuis'

Een Toscaanse tuin, een yogaruimte en een plek waar je al fietsend op een hometrainer kunt bellen. Op het Nederlandse hoofdkantoor van Robert Walters halen ze alles uit de kast om het werknemers naar de zin te maken. Dat doet het recruitmentbedrijf niet zomaar. Het wil talenten verleiden op de krappe arbeidsmarkt. Onderstaand stuk verscheen op 6 mei 2023 in de Telegraaf. Lees het volledige artikel in De Telegraaf (paywall). 

Het is voor iedereen nog even wennen op het net geopende kantoor van Robert Walters en Walters People op de Zuidas. ,,Mensen durven zich nog niet zo goed terug te trekken in de Toscaanse tuin”, lacht directeur Jose Bokhorst. ,,Het voelt misschien een beetje als spijbelen voor onze high performers, dat je daar zichtbaar voor iedereen zit te relaxen.”

Scan

Verleidelijk is het wel, met het gekwetter van vogeltjes op de achtergrond en de heerlijke geur die er hangt. In het hoofdkantoor van Robert Walters, ontwikkeld in samenwerking met Hoogerwerf Projectinrichting, wordt overal met kleuren, geuren en geluiden gespeeld. Met het doel werknemers en bezoekers - zonder dat ze daar erg in hebben - te activeren of juist te ontspannen. Hoe dat het beste kan, is van tevoren door neurowetenschappers samen met de Universiteit van Amsterdam onderzocht. Niet alleen ondervroegen zij werknemers en externe testpersonen uitgebreid over hun behoeftes, ze legden een aantal van hen daarna in een functionele mri scan. Tijdens die scan kregen ze verschillende moodboards en kantoorinrichtingen te zien. De emoties die deze opriepen werden vervolgens gemeten.

Verloop

,,We willen als bedrijf een community bouwen”, zegt Bokhorst. Maar ze wil méér. ,,Ik hoop dat deze investering oplevert dat getalenteerde mensen hier graag willen werken. Dat ze drie of nog liever vier dagen naar kantoor komen, het moet hier leuker zijn thuis.” Verder hoopt ze dat werknemers langer blijven omdat er van alles voor hen georganiseerd wordt. ,,Zeker onder jongeren is het verloop groot. Niet alleen hier, dat zie je op de hele arbeidsmarkt.”

’Verbinding maken’, dat is de toverformule. Hoeveel dat mag kosten, wil niemand zeggen. ,,Maar als je zoveel investeert, wil je natuurlijk wel het idee hebben dat het wat oplevert”, geeft Bokhorst toe. ,,Daarom gaan we ook meten wat het effect is. We zullen kijken naar onze eigen recruitmentkosten en naar het personeelsverloop. We gaan hier in de toekomst serieus het werkgeluk meten. Maar een ding weet ik nu al: alles wat onze mensen posten op Instagram over hun nieuwe werkplek is onbetaalbaar.”

Lees het volledige artikel in de online Telegraaf (paywall). 

Deel dit artikel

Gerelateerde informatie

Op zoek naar medewerkers?
Salary Survey
Recruitmentadvies
Neem contact met ons op

Laat je adviseren door een van onze consultants

Gerelateerde informatie

Bekijk alle inhoud

Nieuwe wetgeving leidt tot run op IT risk professionals

Op 1 januari 2025 treedt de Digital Operational Resilience Act (DORA) in werking. Deze nieuwe wetgeving heeft als doel om de digitale weerbaarheid van financiële ondernemingen in de Europese Unie te vergroten. Hoewel de inwerkingtreding van DORA nog even op zich laat wachten, is er nu al een toename

Lees meer

Update interim recruitmentmarkt: ‘’De vraag vanuit scale-ups neemt toe’’

De arbeidsmarkt voor interim professionals is de afgelopen jaren vrij stabiel gebleven. Wat er ook gebeurt, er zal altijd behoefte zijn aan tijdelijke krachten ter opvulling van verlof of projecten. Toch zien consultants Thomas van Vliet (legal specialist) en Mearg Tafla (finance specialist) dat de

Lees meer

Business controllers gewild in de zorg

Sinds de privatisering van de zorg is business control een onmisbaar onderdeel geworden van finance binnen zorginstellingen. CFO’s in de zorg kiezen daarom steeds vaker voor door de wol geverfde business controllers. “Zorginstellingen zijn op zoek naar controllers die niet alleen sterk zijn in het o

Lees meer

I'm Robert Walters Are you?

Sluit je aan bij ons wereldwijde team van creatieve denkers, probleemoplossers en game changers. Wij bieden jou mooie doorgroeimogelijkheden, een fijne werksfeer en uitstekende opleidingsmogelijkheden.