nl
Vacatures

Onze consultants nemen de tijd om te luisteren naar jouw ambities, en delen jouw verhaal met vooraanstaande organisaties in Nederland. Laten we samen het volgende hoofdstuk van jouw carrière schrijven.

Bekijk alle vacatures
Professionals

Onze consultants nemen de tijd om te luisteren naar jouw ambities, zodat zij jouw verhaal kunnen delen met de meest vooraanstaande organisaties van Nederland. Laten we samen het volgende hoofdstuk van jouw carrière schrijven.

Meer informatie
Onze Diensten

Toonaangevende bedrijven in heel Nederland vertrouwen op Robert Walters om snel en efficiënt de juiste mensen te werven. Lees meer over onze dienstverlening.

Meer informatie
Inzichten & Advies

Of je nu op zoek bent naar talent of naar een nieuwe carrièrestap voor jezelf, wij adviseren je graag over de laatste trends op de arbeidsmarkt en bieden je de inspiratie die je nodig hebt.

Meer lezen
Over Robert Walters Nederland

Voor ons gaat recruitment over meer dan een enkele vacature. Wij helpen organisaties en professionals bij het maken van belangrijke keuzes.

Meer lezen

Werken bij ons

Onze mensen maken het verschil. Lees hun verhaal en kom alles te weten over een carrière bij Robert Walters Nederland.

Ontdek meer

Vier inzichten uit het Accounting & Finance Recruitment Market Intelligence Rapport

In dit artikel delen we de belangrijkste bevindingen uit ons meest recente Accounting & Finance Recruitment Market Intelligence rapport, waarmee waardevolle inzichten worden geboden in de sector.

1. De opmars van de financial controller

Business controller en finance manager zijn op dit moment de meest voorkomende functietitels onder accounting en finance professionals in Nederland. Maar liefst 40% van het totaal aantal financials draagt een van deze twee titels. Dit gaat echter veranderen, want ook de titel van financial controller wint snel aan populariteit. Momenteel bekleedt 17.5% van de professionals deze functie, en met ruim 5600 geplaatste vacatures per jaar zal dit in de nabije toekomst waarschijnlijk de meest gebruikte titel worden onder financials. 

2. Veel vraag naar finance professionals in de IT-sector  

Waar werken al deze financial controllers, business controllers en finance managers dan? De IT-dienstensector blijkt de belangrijkste werkgever voor Nederlandse finance en accounting professionals. Dit is niet verrassend, gezien de aanwezigheid van grote bedrijven als ASML en Philips.

Ook in andere sectoren groeit de vraag naar financials gestaag. In de voedingsindustrie, met bedrijven als Heineken, Unilever en Danone, hebben we het afgelopen jaar bijvoorbeeld een groei van 5% gezien in de vraag naar finance professionals. In de medische, automotive en retail sector is juist een lichte daling te (-4,6%, -1% en -0,6% respectievelijk).

3. Hoge salarissen in de bouw

Salarissen voor finance professionals variëren aanzienlijk tussen sectoren. Over het algemeen zijn de salarissen het hoogst in de bouwsector. Ter referentie, een hoofd finance in de bouwsector verdient tussen de €100.000 en €189.000, terwijl salarissen voor deze functie in de retailsector variëren van €87.000 tot €132.000. Finance managers zijn de uitzondering op deze regel. Zij verdienen ongeveer hetzelfde in alle sectoren: tussen de €68.000 en €94.000.

4. Nyenrode als kweekvijver voor talent 

Om het tekort aan finance professionals het hoofd te bieden, is het cruciaal voor werkgevers om jong talent vroeg aan zich te binden. Nyenrode Business Universiteit valt op als grootste kweekvijver voor finance talent, met meer dan 750 afstudeerders op het gebied van accounting & control in het afgelopen jaar. De Vrije Universiteit staat met zo’n 300 finance afstudeerders op nummer twee en verslaat hiermee haar stadsrivaal de Universiteit van Amsterdam, waar het afgelopen jaar rond de 200 studenten afstudeerden in deze studierichtingen. 

Over het Recruitment Market Intelligence Rapport

Deze inzichten zijn afkomstig uit ons Accounting & Finance Market Intelligence rapport, samengesteld door een team van gespecialiseerde data-analisten. Voor onze rapporten analyseren we een groot aantal databronnen. Deze analyses vertalen we naar uitgebreide vergelijkingen op het gebied van salaris- en arbeidsvoorwaarden, talent- en marktmapping en concurrentieanalyses. 

Of u nu uw personeelsbestand wilt diversifiëren, uw team wilt uitbreiden, veelgevraagde vaardigheden wilt verwerven, of zelfs een bedrijfsfunctie wilt verplaatsen, onze datagedreven aanpak helpt u uw wervingsstrategie naar een hoger niveau te tillen. Benieuwd hoe onze market intelligence u kan helpen om betere beslissingen te nemen? Vraag vandaag nog een sample rapport aan.

Voor meer informatie kun je contact opnemen via netherlands@robertwalters.com of via 020 644 46 55. 

Deel dit artikel

Gerelateerde informatie

Op zoek naar medewerkers?
Salary Survey
Recruitmentadvies
Neem contact met ons op

Laat je adviseren door een van onze consultants

Gerelateerde informatie

Bekijk alle inhoud

Inflatie van functietitels: slimme recruitment truc of bron van verwarring?

Inflatie zien we niet alleen terug in de supermarkt. Ook in functietitels is waardevermindering zichtbaar: de zogeheten functietitel-inflatie. Annemieke Peskens legt uit wat functietitel-inflatie is en waarom het ‘opblazen’ van titels negatieve gevolgen kan hebben. Wat is functietitel-inflatie? Chie

Lees meer

Interim professional vaker ingezet vanuit noodzaak, parttime zzp’er wint terrein

Het aantal zzp’ers in Nederland neemt de afgelopen tien jaar gestaag toe. In 2022 waren er 1,2 miljoen Nederlanders met een hoofdbaan als zzp'er; in totaal 12 procent van alle werkenden (bron: CBS). En dit aantal nam ook in 2023 toe. Professionals hechten meer waarde aan flexibiliteit en willen een

Lees meer

Concreet en persoonlijk: dé pijlers voor een sterk sollicitatieproces

De krapte op de arbeidsmarkt is enorm: het is alle hens aan dek om nieuwe medewerkers voor je te winnen. Of dat lukt hangt in grote mate af van je werving- en selectieproces. Recruitment specialist Seppe Raaphorst geeft advies over de belangrijkste elementen van dit proces: de vacaturetekst, de soll

Lees meer

I'm Robert Walters Are you?

Sluit je aan bij ons wereldwijde team van creatieve denkers, probleemoplossers en game changers. Wij bieden jou mooie doorgroeimogelijkheden, een fijne werksfeer en uitstekende opleidingsmogelijkheden.