nl
Vacatures

Onze consultants nemen de tijd om te luisteren naar jouw ambities, en delen jouw verhaal met vooraanstaande organisaties in Nederland. Laten we samen het volgende hoofdstuk van jouw carrière schrijven.

Bekijk alle vacatures
Professionals

Onze consultants nemen de tijd om te luisteren naar jouw ambities, zodat zij jouw verhaal kunnen delen met de meest vooraanstaande organisaties van Nederland. Laten we samen het volgende hoofdstuk van jouw carrière schrijven.

Meer informatie
Onze Diensten

Toonaangevende bedrijven in heel Nederland vertrouwen op Robert Walters om snel en efficiënt de juiste mensen te werven. Lees meer over onze dienstverlening.

Meer informatie
Inzichten & Advies

Of je nu op zoek bent naar talent of naar een nieuwe carrièrestap voor jezelf, wij adviseren je graag over de laatste trends op de arbeidsmarkt en bieden je de inspiratie die je nodig hebt.

Meer lezen
Over Robert Walters Nederland

Voor ons gaat recruitment over meer dan een enkele vacature. Wij helpen organisaties en professionals bij het maken van belangrijke keuzes.

Meer lezen

Werken bij ons

Onze mensen maken het verschil. Lees hun verhaal en kom alles te weten over een carrière bij Robert Walters Nederland.

Ontdek meer

Vier tips voor executives die terug willen keren naar Nederland

Een carrière in het buitenland biedt veel mogelijkheden. Dit is dé kans om de wereld te zien, nieuwe culturen te ontdekken en ervaring op te doen in het internationale bedrijfsleven. Toch gaat het bij veel professionals weer kriebelen na een paar jaar in het buitenland. De directe communicatiestijl, aandacht voor werk-privébalans en goede scholen en gezondheidszorg, maken Nederland een fijn land om te wonen en te werken. Maar de terugkeer naar Nederland kan als een grote stap voelen. Hoe bereid je je hierop voor? Executive search specialist Ana Kostantin begeleidt Nederlandse executives bij hun terugkeer op de Nederlandse arbeidsmarkt. 

Uitdagingen bij terugkeer

Veel executives die in het buitenland hebben gewerkt als bijvoorbeeld CEO, CFO of COO, missen het progressieve Nederlandse werkbeleid, vertelt Konstantin. ‘’Nederlandse werkgevers besteden veel aandacht aan het welzijn van hun werknemers. Hybride werken is tegenwoordig de norm. Daarnaast bieden Nederlandse werkgevers vaak flexibele werktijden en royale verlofregelingen.’’ Maar, meent Konstantin, de terugkeer naar Nederland is niet zonder uitdagingen.  

Na een langere periode in het buitenland is het netwerk van terugkerende executives vaak verouderd en vinden ze het lastig nieuwe connecties op te bouwen. Ze moeten daarnaast rekening houden met veranderingen in de Nederlandse economie en (financiële) regelgeving die hun baankansen kunnen beïnvloeden. Bovendien spelen financiële verwachtingen, beïnvloed door verschillende compensatiestructuren in het buitenland, een rol in de besluitvorming, meent Konstantin. ‘’Een terugkeer vereist dus zorgvuldige planning, en gaat niet over één nacht ijs.’’

Culturele intelligentie als concurrentievoordeel 

Gelukkig ziet Konstantin dat Nederlandse werkgevers internationale ervaring goed op waarde weten te schatten. ‘’Wonen en werken in een ander land vergroot het cultureel bewustzijn en aanpassingsvermogen. Het zorgt voor een diepgaand begrip van verschillende werkstijlen, communicatiestijlen en subtiele culturele nuances. Dankzij deze verhoogde culturele intelligentie zijn executives met internationale ervaring in staat een meer inclusieve en harmonieuze werkomgeving te creëren,’’ meent ze. 

Ook onafhankelijkheid en het vermogen om initiatief te nemen worden volgens Konstantin vergroot tijdens een langdurig verblijf in het buitenland. ‘’Als je naar een ander land verhuist, moet je initiatief nemen, zelfredzaam zijn en uitdagingen aan durven gaan. Het lef en de onafhankelijkheid die hiervoor nodig zijn, zijn in het werkveld ook heel waardevol.’’

‘’Daarnaast hebben executives dankzij hun werk in het buitenland vaak een stevig internationaal netwerk opgebouwd. Dit netwerk kunnen zij inzetten voor zakelijke kansen, samenwerkingen en partnerschappen. Ten slotte is internationale ervaring natuurlijk goed voor de talenkennis van deze executives, waardoor ze gemakkelijker kunnen werken binnen internationale organisaties.’’

Weet jezelf te verkopen

Ontzettend waardevol dus, die internationale werkervaring. Maar hoe breng je dit over op potentiële Nederlandse werkgevers? ‘’Ik adviseer executives om in hun cv en tijdens een sollicitatiegesprek de nadruk te leggen op de overdraagbare vaardigheden die ze tijdens hun internationale ervaringen hebben opgedaan,’’ vertelt Konstantin. ‘’Werkgevers geven vaak de voorkeur aan kandidaten met een balans tussen internationale en lokale ervaring. Executives moeten dus benadrukken hoe hun internationale expertise het Nederlandse financiële landschap ten goede komt.’’

Tips voor een soepele terugkeer

  1. Neem je tijd: realiseer je dat jijzelf en het Nederlandse bedrijfsleven zijn veranderd tijdens je afwezigheid. Zowel de werkcultuur als de sociale normen kunnen anders zijn dan je gewend bent. Wees dus voorbereid op een omgekeerde cultuurshock, en neem de tijd om opnieuw te wennen aan het wonen en werken in je thuisland. 
  2. Investeer in je netwerk: het is belangrijk om opnieuw een netwerk op te bouwen in Nederland. Investeer hierin door actief deel te nemen aan branche-evenementen, lid te worden van bedrijfsverenigingen en gebruik te maken van online platforms.
  3. Ga op onderzoek uit: besteed tijd aan het ‘opnieuw leren kennen’ van het Nederlandse werkveld. Verdiep je in markttrends en veranderingen in jouw sector, onderzoek het concurrentielandschap en investeer in het opdoen van nieuwe vaardigheden om beter aan te sluiten op de behoeften van de Nederlandse arbeidsmarkt.
  4. Vraag om hulp: wees niet bang om ondersteuning in te roepen bij je terugkeer naar Nederland. Zoek naar lotgenoten die recentelijk zelf zijn teruggekeerd of neem contact op met recruitmentspecialisten. Zij kunnen je op de hoogte houden van de marktomstandigheden en je door het re-integratieproces heen loodsen. 

Hoe kan Robert Walters executives helpen met hun terugkeer?

Robert Walters biedt ondersteuning aan Nederlandse executives die terugkeren op de Nederlandse arbeidsmarkt. Wij begrijpen dat dit een levensveranderende beslissing is, en helpen jou als betrouwbare sparringpartner met persoonlijk advies. Of je nu behoefte hebt aan inzicht in de arbeidsmarkt, advies wilt over het benadrukken van jouw overdraagbare vaardigheden of ondersteuning nodig hebt bij het vinden van een bedrijf met de juiste culturele fit. Wij helpen je met het vinden van een functie die niet alleen bij je past, maar je verder brengt in je carrière. Hier lees je meer over onze ondersteuning bij jouw terugkeer.

Wil jij ook terugkeren naar Nederland? Upload je cv vandaag nog, of neem contact op met Ana voor een kennismaking via ana.konstantin@robertwalters.com of +31407999918. 

 

Deel dit artikel

Links

Op zoek naar iets nieuws?
Salary Survey
Carrièreadvies
Neem contact met ons op

Laat je adviseren door een van onze consultants

Gerelateerde informatie

Bekijk alle inhoud

Zo start je succesvol met je eerste interim opdracht

Werken als interim professional brengt veel voordelen met zich mee. Je kunt flexibel werken en hebt de vrijheid om zelf te bepalen welk soort opdrachten je wilt doen en waar. Doordat je een kijkje krijgt in de keuken bij diverse organisaties, leer je omgaan met verschillende organisatiestructuren, b

Lees meer

Nienke ging op zoek naar finance talent in Zuid-Afrika

Nienke Sterk keerde recentelijk voor de derde keer terug uit Zuid-Afrika, waar zij zich bezighield met het werven van finance professionals die graag in Nederland aan de slag willen. Ze vertelde al eerder over de krapte op de Nederlandse arbeidsmarkt die organisaties ertoe drijft om over de grens op

Lees meer

Opvallen als interim jurist: 5 cv tips

Je cv is vaak het eerste dat een potentiële opdrachtgever van je ziet. Het moet daarom direct een goed beeld geven van je vaardigheden, kennis en ervaring. Juristen die overstappen van een vaste functie naar interim vinden het vaak lastig om hun cv interim proof te maken. Hoeveel details moet je gev

Lees meer

I'm Robert Walters Are you?

Sluit je aan bij ons wereldwijde team van creatieve denkers, probleemoplossers en game changers. Wij bieden jou mooie doorgroeimogelijkheden, een fijne werksfeer en uitstekende opleidingsmogelijkheden.