nl
Vacatures

Onze consultants nemen de tijd om te luisteren naar jouw ambities, en delen jouw verhaal met vooraanstaande organisaties in Nederland. Laten we samen het volgende hoofdstuk van jouw carrière schrijven.

Bekijk alle vacatures
Professionals

Onze consultants nemen de tijd om te luisteren naar jouw ambities, zodat zij jouw verhaal kunnen delen met de meest vooraanstaande organisaties van Nederland. Laten we samen het volgende hoofdstuk van jouw carrière schrijven.

Meer informatie
Onze Diensten

Toonaangevende bedrijven in heel Nederland vertrouwen op Robert Walters om snel en efficiënt de juiste mensen te werven. Lees meer over onze dienstverlening.

Meer informatie
Inzichten & Advies

Of je nu op zoek bent naar talent of naar een nieuwe carrièrestap voor jezelf, wij adviseren je graag over de laatste trends op de arbeidsmarkt en bieden je de inspiratie die je nodig hebt.

Meer lezen
Over Robert Walters Nederland

Voor ons gaat recruitment over meer dan een enkele vacature. Wij helpen organisaties en professionals bij het maken van belangrijke keuzes.

Meer lezen

Werken bij ons

Onze mensen maken het verschil. Lees hun verhaal en kom alles te weten over een carrière bij Robert Walters Nederland.

Ontdek meer

Nieuwe senior leadership positie?

De start in een nieuwe baan als senior leader is leuk, maar ook uitdagend. Hoe zorg je dat je je binnen korte tijd positioneert als gerespecteerde leidinggevende, en een omgeving creëert waarin jouw mensen kunnen floreren? Robert Walters vroeg advies aan verschillende C-level executives.

1. Verdiep je in de organisatie, en haar mensen

Verdiep je in bedrijfsrapporten, financiële overzichten en sectornieuws, zodat je inzicht krijgt in het bedrijf, de marktdynamiek en het concurrentielandschap. Hoe stijler je leercurve met betrekking tot alles wat er speelt binnen de organisatie, hoe eerder je een bijdrage kunt leveren in de vorm van goede beslissingen. Neem ook een kijkje achter de harde data uit managementrapportages, zodat je een nog beter begrip krijgt van wat er speelt. Het is daarvoor belangrijk om zo snel mogelijk informatie in te winnen bij je belangrijkste stakeholders. Andrew Powell, CEO bij Robert Walters Group: “Durf door te vragen in deze gesprekken. Welke zaken hebben er de afgelopen periode gespeeld, en welke gevolgen hebben deze ontwikkelingen gehad voor het sentiment op de werkvloer? Zijn er zorgen onder werknemers, en in hoeverre zijn deze terecht?”

 2. Focus op relatiemanagement

Het is verleidelijk om direct in het day to day werk te duiken in een nieuwe functie. Maar als je in een senior leiderschapsrol terechtkomt, is betrokkenheid bij je team en het opbouwen van relaties minstens zo belangrijk”, aldus Joanne Rodrigues, Group Chief Financial Officer bij Affin Bank. Echt leiderschap gaat over het opbouwen van betekenisvolle relaties en het bevorderen van een cultuur van samenwerking, vertrouwen, inclusiviteit, waardering en veiligheid. Hiermee vorm je een solide basis van waaruit jouw mensen kunnen floreren. 

3. Bouw aan een gedeelde visie 

Als senior leader is het essentieel om een gedeelde visie en gezamenlijke doelen te creëren. Maar de eerste stap is ervoor te zorgen dat je je mensen goed begrijpt, adviseert Wuthivet Vetchabutsakorn, SVP & Group Head of Finance bij ONYC Hospitality Group. ''Besteed aandacht aan je teamleden, hun vaardigheden, ambities en ontwikkelingsmogelijkheden''. Als je dit in kaart hebt gebracht, kun je samen bepalen waar je naartoe wil werken. Door mensen te laten meedenken over de toekomst creëer je meer buy-in voor je strategie, en daarmee motivatie binnen je team. 

4. Zorg voor quick wins

Het is logisch dat je wat tijd nodig hebt om in je nieuwe rol te komen, maar probeer er desondanks naar te streven op korte termijn enkele successen te kunnen delen. Ga daarvoor op zoek naar laaghangend fruit. Kies bij voorkeur voor projecten die aansluiten bij je langetermijn visie en doelstellingen. 

Andrew Powell, CEO bij Robert Walters Group, adviseert om daarbij juist van een afstand naar de organisatie te kijken, omdat je dan dingen ziet die mensen die er al jaren rondlopen niet opvallen. Identificeer kansen waar direct iets mee gedaan kan worden en vertrouw hierbij op je onderbuikgevoel. 

Meer informatie 

Download de eguide ‘First 90 days in a senior leadership role’, voor professionals die voor de eerste keer een senior leiderschapsfunctie bekleden. Hierin vind je waardevolle adviezen van doorgewinterde leiders, afkomstig uit allerlei vakgebieden. Neem voor meer informatie contact op met onze executive search specialisaten, via tel. 020 644 4655 of email netherlands@robertwalters.com.

Deel dit artikel

Links

Op zoek naar iets nieuws?
Salary Survey
Carrièreadvies
Neem contact met ons op

Laat je adviseren door een van onze consultants

Gerelateerde informatie

Bekijk alle inhoud

Zo start je succesvol met je eerste interim opdracht

Werken als interim professional brengt veel voordelen met zich mee. Je kunt flexibel werken en hebt de vrijheid om zelf te bepalen welk soort opdrachten je wilt doen en waar. Doordat je een kijkje krijgt in de keuken bij diverse organisaties, leer je omgaan met verschillende organisatiestructuren, b

Lees meer

Nienke ging op zoek naar finance talent in Zuid-Afrika

Nienke Sterk keerde recentelijk voor de derde keer terug uit Zuid-Afrika, waar zij zich bezighield met het werven van finance professionals die graag in Nederland aan de slag willen. Ze vertelde al eerder over de krapte op de Nederlandse arbeidsmarkt die organisaties ertoe drijft om over de grens op

Lees meer

Vijf essentiële skills voor de HR manager van de toekomst

HR afdelingen pleiten al jaren voor een plek aan de managementtafel. In veel organisaties wordt HR nog vooral gezien als een backoffice functie die zich voornamelijk concentreert op personeelsbeleid, contracten en secundaire arbeidsvoorwaarden. Door COVID-19 zagen organisaties zich genoodzaakt HR me

Lees meer

I'm Robert Walters Are you?

Sluit je aan bij ons wereldwijde team van creatieve denkers, probleemoplossers en game changers. Wij bieden jou mooie doorgroeimogelijkheden, een fijne werksfeer en uitstekende opleidingsmogelijkheden.