nl

Onze Diensten

Toonaangevende bedrijven in heel Nederland vertrouwen op Robert Walters om snel en efficiënt de juiste mensen te werven. Lees meer over onze dienstverlening.

Meer informatie
Vacatures

Onze consultants nemen de tijd om te luisteren naar jouw ambities, en delen jouw verhaal met vooraanstaande organisaties in Nederland. Laten we samen het volgende hoofdstuk van jouw carrière schrijven.

Bekijk alle vacatures
Onze Diensten

Toonaangevende bedrijven in heel Nederland vertrouwen op Robert Walters om snel en efficiënt de juiste mensen te werven. Lees meer over onze dienstverlening.

Meer informatie
Inzichten & Advies

Of je nu op zoek bent naar talent of naar een nieuwe carrièrestap voor jezelf, wij adviseren je graag over de laatste trends op de arbeidsmarkt en bieden je de inspiratie die je nodig hebt.

Meer lezen
Over Robert Walters Nederland

Voor ons gaat recruitment over meer dan een enkele vacature. Wij helpen organisaties en professionals bij het maken van belangrijke keuzes.

Meer lezen

Werken bij ons

Onze mensen maken het verschil. Lees hun verhaal en kom alles te weten over een carrière bij Robert Walters Nederland.

Ontdek meer

De meest gemaakte fouten tijdens een sollicitatiegesprek

Het is belangrijk om te weten wat je moet doen en zeggen tijdens een sollicitatiegesprek, maar zeker zo belangrijk om te weten wat je juist niet moet zeggen. De verkeerde dingen kunnen er zomaar voor zorgen dat je niet wordt aangenomen voor de functie, ook al heb je wel de juiste kwalificaties. Met deze tips voorkom jij fouten tijdens je sollicitatiegesprek.

1. Ongeïnteresseerd overkomen 

Misschien ben jij ook weleens naar een sollicitatiegesprek gegaan terwijl je eigenlijk niet echt enthousiast was over de baan. Toch is het belangrijk om van het begin af aan enthousiasme uit te stralen. Als je er tijdens het gesprek achter komt dat de baan toch wel interessant is, heb je dan in ieder geval een goede indruk gemaakt. De hiring manager heeft je gebrek aan interesse dan waarschijnlijk al opgemerkt en daarna wordt het moeilijk om de boel recht te trekken. Zet je twijfels aan de kant en doe je best om de baan te krijgen, je kunt altijd nog van de baan afzien als ze jou graag willen hebben. Stel je altijd open en enthousiast op. Al heb je nog zoveel ervaring, hiring managers zijn niet geïnteresseerd in iemand die niet gemotiveerd is.

2. Negativiteit

Je vorige of huidige werkgever in een negatief daglicht zetten is een andere valkuil. Je bent misschien niet tevreden met je huidige baan, maar wees niet te expliciet als dit de reden is dat je weg wil. Soms verloopt een sollicitatiegesprek perfect, tot een sollicitant zijn huidige werkgever de grond in boort. Het is niet professioneel en er zitten altijd twee kanten aan een verhaal. Vermijd ook te vage antwoorden op de vraag waarom je van baan wil veranderen. Antwoorden als “ik ben erop uitgekeken” of “ik ontwikkel me niet”, terwijl je er net een jaar werkt, kunnen de alarmbellen bij de hiring manager doen rinkelen. Het is goed om eerlijk te zijn, maar probeer jezelf niet in een kwaad daglicht te stellen. Zeg bijvoorbeeld liever: “ik wil graag in een innovatieve organisatie werken, en mijn huidige werkgever is erg traditioneel.”

3. Gebrek aan persoonlijke hygiëne

Een goede persoonlijke hygiëne mag natuurlijk niet overgeslagen worden. Als je vlak voor het gesprek een kop koffie hebt gedronken, doet een pepermuntje wonderen tegen een slechte adem. Spuit aan de andere kant ook niet teveel parfum of aftershave op. Als je bang bent om niet lekker te ruiken, doe je vaak te veel op. De hiring manager kan dit storend vinden.

4. Te veel praten

Als je urenlang het gesprek hebt voorbereid, kun je niet wachten om al jouw fantastisch uitgedachte antwoorden te laten horen. Maar val niet in de klassieke valkuil van niet goed naar de vraag luisteren. Soms zijn sollicitanten zo bezig met wat ze voorbereid hebben, dat ze een antwoord geven dat niet aansluit op de vraag. Je kunt alles wat je tijdens het sollicitatiegesprek wil zeggen voorbereiden, maar dreun het niet teveel op; zorg dat het natuurlijk blijft. Het is ook belangrijk dat de hiring manager het gesprek leidt en de toon bepaalt. Hiring managers vinden het over het algemeen vervelend als een sollicitant stappen overslaat en zelf tussendoor vragen begint te stellen. Iets anders om te vermijden: de hiring manager onderbreken of tegelijkertijd praten. Wees geduldig en wacht tot jij weer het woord krijgt. 

5. Niet goed voorbereiden

Ook al voer je meerdere sollicitatiegesprekken, je moet je iedere keer weer goed voorbereiden. Voor hiring managers is het onaanvaardbaar als een sollicitant het bedrijf en de functieomschrijving niet goed kent. Opdreunen wat je op de ‘over ons’ pagina op de website hebt gelezen is echt niet goed genoeg. Hiring managers zien graag professionals die iets verder gegraven hebben en interesse tonen in de nieuwste ontwikkelingen binnen hun vakgebied. De beste sollicitanten zijn in staat een link tussen het bedrijf en de ontwikkelingen binnen hun werkveld te leggen, en kunnen daarnaast uitleggen waarom ze dit bedrijf zo interessant vinden. Maar: om dit op een overtuigende manier te kunnen doen is een goede voorbereiding nodig. 

Niet goed op de hoogte zijn van de functie-eisen is een andere misser. Hiring managers besteden heel veel tijd en energie aan het schrijven van een functieomschrijving. Verdiep je dus in de skills die worden gevraagd en wees je bewust van je sterke kanten en de punten waarop je je nog kunt verbeteren. 

6. Geen vragen stellen

Als je aan het einde van het gesprek geen vragen meer hebt, kom je niet goed over. Hiring managers denken dan dat je niet geïnteresseerd bent en geen initiatief neemt. Stel originele vragen, zodat je opvalt tussen je concurrenten. 

Meer informatie

Wil je je nog beter kunnen voorbereiden op je sollicitatiegesprek? Lees dan onze sollicitatiegids. Of bekijk onze vacatures.

Deel dit artikel

Links

Op zoek naar iets nieuws?
Salary Survey
Carrièreadvies
Neem contact met ons op

Laat je adviseren door een van onze consultants

Gerelateerde informatie

Bekijk alle inhoud

Veelgestelde vragen tijdens het sollicitatiegesprek

Met zelfverzekerde antwoorden op veelgestelde vragen ben je jouw concurrenten een stap voor. Sollicitaties verlopen niet volgens een vast stramien, maar er zijn een aantal vragen die bijna altijd worden gesteld. Hier volgt een lijst met veelgestelde vragen en aanwijzingen over de manier waarop je de

Lees meer

Hoe kies je tussen twee banen?

In de huidige arbeidsmarkt is het niet ongewoon dat je voor meerdere banen een aanbod krijgt. Dat klinkt misschien als een luxeprobleem, maar het kan behoorlijk lastig zijn om te kiezen. Hoewel het altijd goed is om je gevoel te volgen, is het bij een beslissing als deze slim om ook andere afweginge

Lees meer

Vijf veelgemaakte fouten in een sollicitatiegesprek

Uitgenodigd worden voor een sollicitatiegesprek betekent dat de volgende fase in je carrière weer een stapje dichterbij is. Maar je bent er nog niet. Wij geven je een overzicht van vijf zaken waarmee sollicitanten vaak de mist ingaan, zodat jij deze fouten niet maakt. 1. Onvoldoende onderzoek Onderz

Lees meer

I'm Robert Walters Are you?

Sluit je aan bij ons wereldwijde team van creatieve denkers, probleemoplossers en game changers. Wij bieden jou mooie doorgroeimogelijkheden, een fijne werksfeer en uitstekende opleidingsmogelijkheden.